Image default
Επιχειρήσεις

Fidelity: Ποιο είναι το «μεγάλο λάθος» του fund που είχε αγοράσει Motor Oil και Μυτιληναίο

O Γουίλ Ντάνοφ είναι ο άνθρωπος που διαχειρίζεται 230 δισ. δολάρια για λογαριασμό της Fidelity Investments – γνωστής στη χώρα μας από τις τοποθετήσεις που έχει κάνει σε μεγάλους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, όπως ο Τιτάνας, η Μυτιληναίος και η Motor Oil.

Πάνω από τα μισά από αυτά τα κεφάλαια ύψους 230 δισ. είναι τοποθετημένα στο Contrafund, ένα τεράστιο αμοιβαίο κεφάλαιο που εξάλειψε τη μονοψήφια απόδοση του S&P 500 φέτος, χάρη σε κέρδη 21%.

Αυτού του είδους η υπεραπόδοση βγάζει νόημα, όπως σημειώνει το Marketwatch, αν ληφθούν υπόψη οι κορυφαίες θέσεις που κατέχει μεταξύ άλλων σε μεγαθήρια της Wall, όπως Amazon, Facebook, Microsoft, Apple και Alphabet.

Ενας από τους κορυφαίους τίτλους που δεν κατέχει το fund του Ντάνοφ είναι η Tesla και ο Ντάνοφ δεν σταματά να κατηγορεί τον εαυτό του για το γεγονός ότι βιάστηκε να πουλήσεις τις μετοχές του στην εταιρεία του Ελον Μασκ.

Το 2017 και το 2018 ξεφορτώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της θέσης που είχε το Contrafund στην κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και, σύμφωνα με το -, αυτό του προκάλεσε απώλεια κερδών άνω των 10 δισ. δολ.

«Υπήρχαν ανησυχίες που είχα για την κερδοφορία της εταιρείας», ανέφερε. Τώρα, όμως, είναι διχασμένος: να επαναγοράσει ή να περιμένει να δει αν υποχωρήσει λίγο η αποτίμηση της Tesla στα 412 δισ. δολ;

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πώληση των μετοχών της Tesla ήταν λάθος», ανέφερε ο Ντάνον σε συνέντευξή του στο -. «Τα λάθη είναι μέρος της δουλειάς. Πρέπει να μαθαίνεις από τα λάθη σου . Θα έπρεπε να είχα πει ότι νιώθω άνετα να έχω Tesla στο χαρτοφυλάκιό μου για τα επόμενα 10 χρόνια… Δεν έπρεπε να μειώσω τη θέση μου».

Αυτό που δεν έχει μειώσει είναι η θέση του στην Berkshire Hathaway  του Γουόρεν Μπάφετ , παρά την υποαπόδοσή της τα τελευταία χρόνια και παρά το γεγονός ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το υπόλοιπο χαρτοφυλάκιό του που επικεντρώνεται στον κλάδο της τεχνολογίας.

Όπως λέει, του αρέσουν οι εταιρείες που καθοδηγούνται από τον ιδρυτή τους. Θεωρεί τον Γουόρεν Μπάφετ «λογικό άνθρωπο» και πιθανόν τον κορυφαίο επενδυτή του αιώνα.

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις του Fidelity Investments στην Ελλάδα στις αρχές της χρονιάς είχε αποκτήσει δικαιώματα ψήφου της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν, ενώ είχε αγοράσει πακέτο μετοχών της Μotor Oil, ενώ τα αμοιβαία κεφάλαια του αμερικανικού οίκου είχαν αγοράσει μετοχές της Motor Οil και από το ταμπλό. Η Fidelity είχε εμφανιστεί και ως αγοραστής θέσης στην Μυτιληναίος, και συγκεκριμένα 600 χιλ. μετοχών, χρησιμοποιώντας 6 αμοιβαία κεφάλαιά της (Fidelity International Small Cap, Fidelity Series International Small Cap κλπ).

Η αμερικανική εταιρεία αμοιβαίων κεφαλάιων διαθέτει επίσης μετοχικές θέσεις σε Autohellas, Σαράντης, Jumbo κλπ.

Σχετικα αρθρα

Χριστούγεννα 2021: Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα καταστήματα – Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο

admin

SoftOne: Μία μετοχική – επενδυτική «dream team» με στόχο την εξωστρέφεια (pics)

admin

Κορκίδης: Τα επτά σημεία που ενδιαφέρουν τις επιχειρήσεις σχετικά με τη φορολογική λειτουργία τους

admin

H Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αλλάζει: Νέοι σταθμοί και portal – Ο ρόλος της Space Hellas

admin

Εθελούσια έξοδος στην Αυγή ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

Καζίνο Λουτράκι: Τον Ιανουάριο η αίτηση εξυγίανσης

admin

Bασικοί άξονες επενδύσεων που θα ενισχυθούν από το αναμενόμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ “Ανταγωνιστικότητα 2021-2027”

admin

Πώς έκλεισε το deal ΤΧΣ με ΤΜΕΔΕ-Ellington για Αττικής

admin

Sitel Greece: Η «χρυσή» νίκη του ελληνικού MAXhub στο Λονδίνο

admin

Στάσσης: Η ΔΕΗ ήταν και θα είναι στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας

admin

Έρευνα: 8 στους 10 επιχειρηματίες αναμένουν αύξηση τζίρου τον επόμενο χρόνο

admin

Viohalco: Στο 27,43% το ποσοστό του Ν. Στασινόπουλου

admin