Image default
Επιχειρήσεις

Ebay: Σβήνει 25 «κεράκια» με προσφορές στους Έλληνες πωλητές

Φέτος, η eBay γιορτάζει 25 χρόνια, προσφέροντας οφέλη στους Έλληνες πωλητές. Η παγκόσμια ηγέτιδα στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, μέσα από τη δυναμική της πορεία, ξεχωρίζει στην αγορά χάρη στους αφοσιωμένους πωλητές και καταναλωτές, που την επιλέγουν κάθε μέρα.

Με τη δέσμευση να προσφέρει διαρκώς μια αναβαθμισμένη εμπειρία για τους καταναλωτές της και μια ολοένα και μεγαλύτερη αξία για τους πωλητές της, η eBay γιορτάζει φέτος τα 25α γενέθλια της και προσφέρει ένα δώρο γενεθλίων σε Έλληνες πωλητές που αντιμετωπίζουν προκλήσεις ως προς την υποστήριξη του ψηφιακού τους μετασχηματισμού, τις εξαγωγές τους παγκοσμίως και τη δημιουργία επιπλέον ροών εσόδων.

Όπως ανακοίνωσε προσφέρει σε επιχειρήσεις που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια αλλά δεν δραστηριοποιούνταν μέχρι στιγμής στην eBay, εξειδικευμένη υποστήριξη και τη δυνατότητα να ανοίξουν δωρεάν το διαδικτυακό τους κατάστημα στην πλατφόρμα και να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερους από 182 εκατ. αγοραστές.

«Φιλοδοξούμε να γίνουμε η βασική επιλογή των πωλητών, απλοποιώντας και βελτιώνοντας την εμπειρία των μικρών επιχειρήσεων και των ιδιωτών επιχειρηματιών, εκπροσωπώντας τους και απαντώντας στις ανάγκες τους», σημειώνει με δήλωση του ο Ilya Kretov, Γενικός Διευθυντής για τις παγκόσμιες αναδυόμενες αγορές της eBay. Και συμπληρώνει: «θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε την εμπειρία για τους καταναλωτές μας, καθιστώντας τη πιο φρέσκια, πιο εμπλουτισμένη και πιο απλή ώστε όχι μόνο να προσελκύσουμε και να διατηρήσουμε τους πωλητές μας αλλά και να καλλιεργήσουμε διαχρονικά, αξιόπιστες σχέσεις μαζί τους. Πιστοί στη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε μακροχρόνιες σχέσεις με τους καταναλωτές και τους πωλητές μας, επιταχύνουμε τον τεχνολογικό μας μετασχηματισμό, διεκδικώντας τη θέση της καλύτερης πλατφόρμας για όλους. Επιβεβαιώνουμε για μία ακόμη φορά ότι η ελληνική αγορά αποτελεί μία σημαντική αγορά για εμάς και πιστεύουμε ειλικρινά πως υπάρχουν πολλές ευκαιρίες προς αξιοποίηση για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Στην eBay τους προσφέρουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο, που αποτελείται από 190 αγορές και φιλοδοξούμε να τους παρέχουμε ακόμη περισσότερη υποστήριξη και προνόμια».

Flashback

Με αφορμή την επέτειο η εταιρεία θα κάνει και ένα ιστορικό flashback, αποκαλύπτοντας τις τάσεις που διαμορφώθηκαν τα τελευταία 25 χρόνια από τις επιλογές των καταναλωτών. Μεταξύ των άλλων, θα παρουσιάσει στοιχεία για τις πιο εμβληματικές τάσεις και στιγμές, τα πιο περίεργα και ακριβά αντικείμενα, τις τάσεις που διαμορφώθηκαν στη μόδα, τα αθλητικά ορόσημα αλλά και στοιχεία σε σχέση με το gaming.

Για την ιστορία το 1995, έγινε η πρώτη πώληση από την eBay – ένας σπασμένος laser pointer – που σηματοδότησε την έναρξη της επιτυχημένης πορείας της και την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Έκτοτε πολλές είναι οι πρωτιές που έγραψαν ιστορία για την eBay αλλά και για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Από την τρέλα που δημιουργήθηκε με τα Beanie Babies το 1997 μέχρι και την πρώτη εφαρμογή e-commerce για συσκευή iPhone το 2008. Από τη φιλοξενία μίας δημοπρασίας για ένα φιλανθρωπικό γεύμα με τον Warren Buffet, η οποία συγκέντρωσε 4,5 εκατ. δολάρια το 2012 – ποσό ρεκόρ για την εποχή – έως και την αναζήτηση προϊόντων με εικόνες, μία υπηρεσία που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017!

Σε ο,τι αφορά την Ελλάδα η eBay γνωστοποίησε σήμερα πως το πρώτο αντικείμενο που πουλήθηκε από Έλληνα πωλητή μέσω της πλατφόρμα της είναι το CD των Sonny Rollins-The Bridge (w./Jim Hall), με την παραγγελία να προέρχεται από τις ΗΠΑ. Επίσης τα πιο ακριβά αντικείμενα που έχουν πωληθεί σε Έλληνες είναι μία τουρμπίνα αερίου ελικοπτέρου Bell 212 PT6T-3, αξίας 23.000 δολ. και ένα σετ χάλκινων νομισμάτων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας του 1981 “Bronze age finds” Four-Piece Gold Proof Set, αξίας 21.500 δολ..

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε η εταιρεία, τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες στην Ελλάδα που σημειώνουν σημαντική άνοδο τα τελευταία χρόνια αποτελούν τα συλλεκτικά αντικείμενα, η κατηγορία είδη σπιτιών και κήπου και η κατηγορία ανταλλακτικά & αξεσουάρ, η οποία καταγράφει μία σταδιακή αύξηση από το 2013 αποτελώντας μια από τις πιο ανερχόμενες τάσεις της eBay, με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Παράλληλα, η μόδα αποτελεί μία από τις τρεις κορυφαίες κατηγορίες της eBay.

Σχετικα αρθρα

Profile: Εξασκήθηκαν 110.355 δικαιώματα στο stock option plan

admin

Αγροτικός Οίκος Σπύρου: Στα 10,8 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις στο εννεάμηνο

admin

Αγροτικός Οίκος Σπύρου: Στα €1,27 εκατ. το EBITDA στο 9μηνο

admin

Χατζηδάκης (Beta ΑΧΕΠΕΥ): Δίχτυ προστασίας στις πιέσεις τα εταιρικά αποτελέσματα

admin

Alpha Αστικά Ακίνητα: Μειωμένα EBITDA στο γ’ τρίμηνο

admin

Αφοί Κορδέλλου: Πωλήσεις €40,4 εκατ. στο 9μηνο- Ετήσια αύξηση 56,4%

admin

Kαταστήματα: Διευκρινίσεις της ΕΣΕΕ για τη λειτουργία τις τελευταίες Κυριακές του 2021

admin

Οι νικήτριες startups του ESG challenge της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

admin

Πώς θα υποβάλλουν οι εισηγμένες τις ετήσιες οικονομικές εκθέσεις τους

admin

ΕΛΤΑ Courier: Μικρότερος των 2 ημερών ο χρόνος παράδοσης

admin

Σε Ideal Holdings μετονομάζεται ο όμιλος Ideal

admin

Καμπάνια ενημέρωσης για τα παράνομα τσιγάρα από την Παπαστράτος

admin