Image default
BLOOMBERG

Πατέρας και γιος έγιναν δισεκατομμυριούχοι πουλώντας μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μέσω… αυτόματων πωλητών

Η Carvana Co. δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη τριμηνιαία κέρδη από τότε που εισήλθε στο χρηματιστήριο το 2017, αλλά έκανε τον Ernie Garcia II και τον γιο του Ernest Garcia III δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής.

Ο πατέρας Garcia είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Carvana με έδρα το Φοίνιξ, της εταιρείας που πουλά διαδικτυακά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, μέσω τεράστιων αυτόματων πωλητών. Ο γιος του, Garcia III, είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Η περιουσία και των δύο ανέρχεται στα 21,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το - Billionaires Index.

Η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε κέρδη 31% στην αγορά της Νέας Υόρκης την Τετάρτη, μετά τις προβλέψεις της για ρεκόρ εσόδων και περιθωρίων κέρδους. Η μετοχή έχει πραγματοποιήσει από τις αρχές του έτους ράλι ανόδου σχεδόν 150%, καθώς οι Αμερικανοί στράφηκαν στην διαδικτυακή αγορά ειδών οικιακής χρήσης, ψυχαγωγίας και, όλο και περισσότερο, μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

«Η Covid-19 ωθεί τους καταναλωτές να αναζητήσουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και η Carnava είναι βασικός εκπρόσωπος της νέας τάσης», δήλωσε ο Alexander Potter, αναλυτής της Piper Sandler, σε σημείωμα του την Τρίτη.

Η Carvana δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να επιλέξουν από μία γκάμα άνω των 19.000 αυτοκινήτων και να ολοκληρώσουν τις αγορές τους σε μόλις 10 λεπτά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Οι αγοραστές μπορούν να παραλάβουν το αυτοκίνητό τους στα περισσότερα από δώδεκα μηχανήματα αυτόματης πώλησης που βρίσκονται σε όλη τη χώρα, χρησιμοποιώντας ένα γιγάντιο νόμισμα. Τα έσοδά της επιχείρησης διπλασιάστηκαν στα 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, καθώς πούλησε περίπου 200.000 αυτοκίνητα. Τώρα προβλέπει ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για  2 εκατομμύρια πωλήσεις ετησίως.

Η περιουσία του Garcia II ξεπερνά τα 15 δισ. δολάρια και του γιου του τα 6,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη του -, που υπολογίζει την αξία της περιουσίας των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, σε καθημερινή βάση.

Ωστόσο, η Carvana υπήρξε στόχος προβληματισμένων επενδυτών και short πωλητών στο παρελθόν και οι μετοχές της ήταν ασταθείς από τότε που η εταιρεία έγινε δημόσια. Έχει σημειώσει άνοδο πάνω από 670% από το χαμηλό του Μαρτίου και η χρηματιστηριακή της αξίας διαμορφώνεται στα 36,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα πουλήσει νέο χρέος ύψους 1 δισ. δολαρίων, αξιοποιώντας την έκρηξη της ζήτησης για τα οχήματά της και τις χαμηλές αποδόσεις στην αγορά εταιρικών ομολόγων. Περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια από τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου χρέους, με τα υπόλοιπα να διατηρούνται ως μετρητά στον ισολογισμό της.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

Κομισιόν: Έτοιμη για νέο συμβόλαιο με Pfizer και BioNTech για 1,8 δισ. δόσεις

admin

Crypto Deal: Η Galaxy του Novogratz αγοράζει την πλατφόρμα BitGo έναντι 1,2 δισ. δολάρια

admin

Χωρίς τέλος η μανία για το Dogecoin – «Η φούσκα θα έπρεπε να έχει σκάσει» λένε αναλυτές

admin

Σε διπλή ύφεση η οικονομία της ευρωζώνης

admin

Super deal για τη Nestle: Εξαγόρασε την εταιρεία παραγωγής βιταμινών Bountiful έναντι 5,75 δισ. δολαρίων

admin

Μάχη της CVC Capital Partners με Κινέζα tycoon για την «Μικρή Ηλεκτρική Καρέκλα» του Άντι Γουόρχολ

admin

Credit Suisse: Η αγωγή σε δισεκατομμυριούχο για τη διαρροή εγγράφου και η απάτη του πρώην τραπεζίτη

admin

Η μεταμόρφωση της ακροδεξιάς Λεπέν σε mainstream τρομάζει τον Μακρόν και την ΕΕ

admin

Euronext: Στόχος η συγκέντρωση 2 εκατ. δολαρίων για την χρηματοδότηση της εξαγοράς του Borsa Italiana

admin

Πρόστιμα 34 εκατ. δολαρίων σε τρεις τράπεζες από την ΕΕ για τη δημιουργία καρτέλ στην αγορά ομολόγων

admin

Toyota: Ρεκόρ πωλήσεων τον Μάρτιο, ανακάμπτει η ζήτηση για αυτοκίνητα

admin

Deutsche Bank: Το ισχυρότερο τρίμηνο της επταετίας για την τράπεζα – Αναβαθμίζει τις ετήσιες προβλέψεις της

admin