Image default
BLOOMBERG

Αισιόδοξη η Caesars Entertainment για την πρόταση 3,7 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της William Hill

Αισιόδοξη πως το διοικητικό συμβούλιο του βρετανικού στοιχηματικού ομίλου William Hill θα προτείνει την προσφορά εξαγοράς των 2,9 δισ. λιρών (3,7 δισ. δολαρίων) που κατάθεσε η Caesars Entertainment Inc. εμφανίζεται ο αμερικανικός όμιλος, δίνοντάς του ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τον έτερο μνηστήρα της εταιρείας, Apollo Global Management Inc.

Ο Βρετανικός όμιλος επιβεβαίωσε την Παρασκευή πως δέχθηκε προτάσεις και από τις δύο αμερικανικές εταιρείες, έπειτα από τη αποκάλυψη του - για το ενδιαφέρον της Apollo. Η μετοχή της William Hill υποχώρησε κατά 10% στις 280,4 πένες, στις 12:44 μμ στο Λονδίνο τη Δευτέρα, λίγο πάνω από την πρόταση της Caesars για 272 πένες ανά μετοχή. Η μετοχή την Παρασκευή είχε εκτοξευθεί κατά 43%, έπειτα από την αποκάλυψη των δύο αντίπαλων προτάσεων.

Η υπάρχουσα κοινοπραξία της William Hill με την Caesars στις ΗΠΑ κάνει τις αντίπαλες προσφορές «απίθανες», ανέφερε ο αναλυτής της Goodbody, Gavin Kelleher. Η Caesars προσφέρει 25% premium στην τιμή κλεισίματος της μετοχής πριν την δημοσιοποίηση του ενδιαφέροντος.

Η Caesars ανακοίνωσε επίσης μια προσφορά 30 εκατομμυρίων μετοχών τη Δευτέρα, η οποία θα μπορούσε να συγκεντρώσει περίπου 1,7 δισ.  δολάρια, με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Παρασκευής στα 57,07 δολάρια. Τα έσοδα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή της προτεινόμενης εξαγοράς, δήλωσε η εταιρεία.

Η Caesars ελέγχει το 20% της κοινοπραξίας με την William Hill στις ΗΠΑ, με την βρετανική εταιρεία να έχει υπό τον έλεγχό της το υπόλοιπο 80%. Οι δύο εταιρείες ήταν ήδη σε συζητήσεις για μια συγχώνευση ορισμένων από τις επιχειρήσεις τους στις ΗΠΑ, όπου ο βρετανικός bookmaker στοχεύει να επεκταθεί μετά τη νομιμοποίηση των αθλητικών στοιχημάτων από το Ανώτατο Δικαστήριο το 2018.

Η Caesars ανέφερε πως η κοινοπραξία «πρέπει να διευρυνθεί για να μεγιστοποιήσει πλήρως τις ευκαιρίες στον τομέα των αθλητικών στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών». Εάν η προσφορά της γίνει αποδεκτή, η Caesars ανέφερε ότι θα επικεντρωθεί στα περιουσιακά στοιχεία του William Hill στις ΗΠΑ και θα «αναζητήσει κατάλληλους συνεργάτες ή ιδιοκτήτες» για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, όπως αυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Ωστόσο, προειδοποίησε πως θα μπορούσε να αποσυρθεί από ορισμένες από τις συνεργασίες με την William Hill εάν χάσει τη μάχη με την Apollo. Μία τέτοια περίπτωση θα κινδύνευε να κόψει την πρόσβαση της βρετανικής εταιρείας στην σημαντική αμερικανική αγορά.

Στην βρετανική αγορά η εταιρεία έχει πληγεί από κανονισμούς όπως αυτός για τα όρια πονταρίσματος για τα μηχανήματα στοιχημάτων – ένας κανόνας που κατέστησε εκατοντάδες από τα καταστήματα της William Hill μη κερδοφόρα και οδήγησε στο κλείσιμο 700 εξ αυτών. Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο νέων αυστηρότερων κανόνων για τον τζόγο στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ώρα που τα πρόσφατα κέρδη της William Hill έχουν πληγεί από την αναβολή  αθλητικών εκδηλώσεων λόγω της Covid-19.

Η Apollo υπέβαλε την αρχική γραπτή της πρόταση για την William Hill στις 27 Αυγούστου. Στη συνέχεια τόσο αυτή όσο και η Caesars έκαναν περαιτέρω προσεγγίσεις, ανέφερε η πλευρά της William Hill. Οι «μνηστήρες» έχουν προθεσμία έως τις 23 Οκτωβρίου για να ανακοινώσουν ότι σκοπεύουν να κάνουν μια δεσμευτική προσφορά ή να αποχωρήσουν σύμφωνα με τους κανόνες εξαγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Apollo αρνήθηκε να σχολιάσει την ανταγωνιστική προσφορά.

Σχετικα αρθρα

Κατάρ: Ένεση 20 δισ. δολαρίων στην οικονομία της χώρας από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

admin

Τζο Μπάιντεν: Αφήνει πίσω του τον Πούτιν, παίρνει σειρά ο Σι…

admin

Χρυσός: Καταγράφει τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες των τελευταίων 15 μηνών δια χειρός… Fed

admin

Το χρυσό άγγιγμα του επενδυτή που πέτυχε απόδοση 20,000% επενδύοντας στην Alibaba

admin

Κοντά στα 72 δολάρια το πετρέλαιο – Εκτιμήσεις Citigroup και DBS Bank για 80 δολάρια το βαρέλι

admin

Από την MacKenzie Scott έως τον Jack Dorsey (Twitter): Σε επίπεδα ρεκόρ οι φιλανθρωπικές δωρεές των δισεκατομμυριούχων το 2020

admin

LVMH (Louis Vuitton): Ο οίκος πολυτελών ειδών στρέφεται στην τεχνητή νοημοσύνη της Google για να αυξήσει τις πωλήσεις

admin

ΕΕ: Προσφορές 107 δισ. ευρώ για το 10ετές ομόλογο για το Ταμείο Ανάκαμψης

admin

Toyota: Σε νέο ιστορικό υψηλό η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας – Εκτινάχθηκε στα 10.000 γιεν

admin

Apple Watch: Έρχονται ταχύτερα μοντέλα, με αισθητήρες για τη θερμοκρασία σώματος και τη μέτρηση σακχάρου

admin

Ο Elon Musk βάζει πωλητήριο στο τελευταίο του σπίτι

admin

Walton: Η πλουσιότερη οικογένεια του κόσμου πούλησε μετοχές της WalMart αξίας 2,1 δισ. δολαρίων

admin