Image default
BLOOMBERG

JPMorgan: Γιατί οι επενδυτές προτιμούν τα μετρητά

Οι επενδυτές ενδέχεται να διατηρήσουν τα μετρητά τους περισσότερο από όσο αναμένονταν, καθώς τα ασφαλή περιουσιακά στοιχεία που παραδοσιακά λειτουργούν αντισταθμιστικά σε δύσκολες περιόδους δεν αποδίδουν, σύμφωνα με την JPMorgan Chase & Co.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά μετρητών μπορεί να αποτελούν μια ακούσια συνέπεια της πολιτικής του εύκολου χρήματος, με τα κυκλικά περιουσιακά στοιχεία να θεωρείται πολύ δύσκολο να χρησιμοποιηθούν για αντιστάθμιση σε περιβάλλον μηδενικής απόδοσης, υποστηρίζει ομάδα αναλυτών με επικεφαλής τον John Normand.

Αυτή η συντηρητική νοοτροπία μπορεί να μην γίνει αρκετά δημοφιλής ώστε να επηρεάσει την κατεύθυνση των αγορών υψηλού ρίσκου, αλλά θα μπορούσε να αποθαρρύνει τους επενδυτές να χρησιμοποιήσουν τα μετρητά τους σε άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, ανέφεραν.

«Τα αμυντικά περιουσιακά στοιχεία προσφέρουν την χαμηλότερη απόδοσή τους και, ως εκ τούτου, τη χειρότερη προστασία αντιστάθμισης στα sell-off των μετοχών, εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία», δήλωσε ο Normand.

Ο δείκτης S&P 500 έχει υποχωρήσει κατά 8% από το ρεκόρ που κατέγραψε στις 2 Σεπτεμβρίου λόγω της ανησυχίας για τις αποτιμήσεις, την αναζωπύρωση του κορονοϊού και τις αμερικανικές εκλογές που βρίσκονται στο επίκεντρο. Ωστόσο, ακόμη και κατά την υποχώρηση των μετοχών, τα ομόλογα, η ισοτιμία του γιεν έναντι του δολαρίου, το ελβετικό φράγκο έναντι του ευρώ και ο χρυσός, σημείωσαν πολύ μικρή μεταβολή ή ακόμη και πτώση.

Ένα χαρτοφυλάκιο αντιστάθμισης όπως το γιεν έναντι όλων των νομισμάτων, το δολάριο έναντι των νομισμάτων αναδυόμενων αγορών και ο χρυσός έναντι του δολαρίου είναι ακόμη χρήσιμο, δήλωσε η JPMorgan, καθώς αυτά έχουν επιφέρει κέρδη στο 60% έως 80% κατά τις περιόδους που οι μεγάλες αγορές μετοχών σημείωσαν σημαντικές απώλειες.

Ωστόσο, η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι η διόρθωση των μετοχών έχει τελειώσει σε μεγάλο βαθμό.

«Θα απαιτηθούν άλλοι δύο μήνες για να επιλυθούν οι αβεβαιότητες σχετικά με το βαθμό ανάπτυξης και την κατεύθυνση της πολιτικής των ΗΠΑ, αλλά αυτό το χρονοδιάγραμμα δεν σημαίνει ότι ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος πρέπει να φέρουν σημαντική, περαιτέρω πτώση της αγοράς «, δήλωσε ο Normand. «Οι αγορές ενδέχεται να έχουν ολοκληρώσει τα 3/4 της διόρθωσης τους».

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

Κατάρ: Ένεση 20 δισ. δολαρίων στην οικονομία της χώρας από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

admin

Τζο Μπάιντεν: Αφήνει πίσω του τον Πούτιν, παίρνει σειρά ο Σι…

admin

Χρυσός: Καταγράφει τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες των τελευταίων 15 μηνών δια χειρός… Fed

admin

Το χρυσό άγγιγμα του επενδυτή που πέτυχε απόδοση 20,000% επενδύοντας στην Alibaba

admin

Κοντά στα 72 δολάρια το πετρέλαιο – Εκτιμήσεις Citigroup και DBS Bank για 80 δολάρια το βαρέλι

admin

Από την MacKenzie Scott έως τον Jack Dorsey (Twitter): Σε επίπεδα ρεκόρ οι φιλανθρωπικές δωρεές των δισεκατομμυριούχων το 2020

admin

LVMH (Louis Vuitton): Ο οίκος πολυτελών ειδών στρέφεται στην τεχνητή νοημοσύνη της Google για να αυξήσει τις πωλήσεις

admin

ΕΕ: Προσφορές 107 δισ. ευρώ για το 10ετές ομόλογο για το Ταμείο Ανάκαμψης

admin

Toyota: Σε νέο ιστορικό υψηλό η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας – Εκτινάχθηκε στα 10.000 γιεν

admin

Apple Watch: Έρχονται ταχύτερα μοντέλα, με αισθητήρες για τη θερμοκρασία σώματος και τη μέτρηση σακχάρου

admin

Ο Elon Musk βάζει πωλητήριο στο τελευταίο του σπίτι

admin

Walton: Η πλουσιότερη οικογένεια του κόσμου πούλησε μετοχές της WalMart αξίας 2,1 δισ. δολαρίων

admin