Image default
BLOOMBERG

Uber: Εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της Free Now, στην οποία ανήκει η ελληνική Beat

Η  Uber Technologies  εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της Free Now, της κοινής επιχείρησης μεταφοράς ατόμων και αγαθών με μίσθωση, που κατέχουν η  Daimler AG και η BMW AG, μία συμφωνία που αν πραγματοποιηθεί θα αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, αναφέρουν πληροφορίες.

Η Uber εξέφρασε το ενδιαφέρον της για μία πιθανή απόκτηση της Free Now μετά τις προσπάθειες της τελευταίας να προσελκύσει επενδυτές εν μέσω πανδημίας, σχολιάζουν πηγές. Ωστόσο, οποιαδήποτε συμφωνία θα είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί στην παρούσα φάση λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν στις αγορές, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο τον καθορισμό του τιμήματος.

Δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι οι συζητήσεις θα καταλήξουν σε συμφωνία, καθώς θα μπορούσαν να προκύψουν και άλλοι πλειοδότες, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Εκπρόσωποι της Uber και της BMW αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα ενώ μια εκπρόσωπος της Daimler είπε ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει εικασίες.

Η μετοχή της Daimler υποχώρησε κατά 1% στα 45,44 ευρώ το πρωί, ενώ ο τίτλος της BMW σημείωσε πτώση 1,3%, στα 60,90 ευρώ. Με κέρδη 3,2% έκλεισαν τη Δευτέρα οι μετοχές της Uber στη Νέα Υόρκη και διαμορφώθηκαν στα 35,56 δολάρια. Από τις αρχές του έτους έχουν καταγράψει άνοδο 20%.

Η Daimler και BMW συγχώνευσαν τις δραστηριότητές τους στο κομμάτι των αστικών μεταφορών πέρυσι, συστήνοντας την κοινοπραξία Your Now, η οποία περιλαμβάνει πέντε επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας Free Now (πρώην MyTaxi). Η Free Now έχει υπό την ομπρέλα της την ελληνική Beat,  την γαλλική Kapten και τη ρουμάνικη Clever Taxi.

Η Daimler αποτίμησε την επένδυσή της στα 618 εκατ. ευρώ (το μισό της επιχείρησης Your Now), στο τέλος Ιουνίου.

Η Uber Technologies  με έδρα το Σαν Φρανσίσκο εξακολουθεί να δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 10.000 πόλεις σε περίπου 70 χώρες. Μάλιστα, τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι εξασφάλισε άδεια λειτουργίας για 18 μήνες στο Λονδίνο, καθώς ένας δικαστής έκρινε ότι η εφαρμογή είναι «κατάλληλη και ικανή» να συνεχίσει τη δραστηριότητα της στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά.

Η δημιουργία κερδών μέσω των υπηρεσιών μετακίνησης έχει αποδειχθεί πρόκληση για τις εταιρείες τεχνολογίας και τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι κανονισμοί για τις μεταφορές διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των περιοχών και αυτό δυσκόλεψε τις εταιρείες να κλιμακώσουν τις επιχειρήσεις τους, πριν την εμφάνιση της πανδημίας που έπληξε σκληρά τον κλάδο.

Πριν από τον Covid-19, τα έσοδα της Free Now υπολογίζονταν να ανέλθουν στα 8 δισ. ευρώ το 2022 από 2,5 δισ. ευρώ πέρυσι. Ωστόσο, οι προβλέψεις διαψεύστηκαν λόγω της πανδημίας και η εταιρεία προχώρησε σε περικοπές θέσεων εργασίας τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

Iberdrola: Ο πρόεδρος της εταιρείας, Ignacio Galan, ύποπτος για υπόθεση εταιρικής κατασκοπείας

admin

Διώρυγα του Σουέζ: Συμφωνία με τους ιδιοκτήτες του Ever Given για την αποζημίωση

admin

Morgan Stanley: Θα απαγορεύσει την είσοδο των μη εμβολιασμένων στα γραφεία της

admin

GrandVision: Βουτιά για τη μετοχή καθώς η Ray-Ban επανεξετάζει τη συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας

admin

Ακραία μέτρα στις Φιλιππίνες: Με φυλάκιση απειλούνται όσοι δεν εμβολιάζονται

admin

Κατάρ: Ένεση 20 δισ. δολαρίων στην οικονομία της χώρας από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

admin

Τζο Μπάιντεν: Αφήνει πίσω του τον Πούτιν, παίρνει σειρά ο Σι…

admin

Χρυσός: Καταγράφει τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες των τελευταίων 15 μηνών δια χειρός… Fed

admin

Το χρυσό άγγιγμα του επενδυτή που πέτυχε απόδοση 20,000% επενδύοντας στην Alibaba

admin

Κοντά στα 72 δολάρια το πετρέλαιο – Εκτιμήσεις Citigroup και DBS Bank για 80 δολάρια το βαρέλι

admin

Από την MacKenzie Scott έως τον Jack Dorsey (Twitter): Σε επίπεδα ρεκόρ οι φιλανθρωπικές δωρεές των δισεκατομμυριούχων το 2020

admin

LVMH (Louis Vuitton): Ο οίκος πολυτελών ειδών στρέφεται στην τεχνητή νοημοσύνη της Google για να αυξήσει τις πωλήσεις

admin