Image default
BLOOMBERG

Πάνω από 1,6 τρισ. δολάρια και 7.500 εργαζόμενοι έχουν φύγει από τη Βρετανία λόγω Brexit

Οι εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μεταφέρει περίπου 7.500 υπαλλήλους και περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των  1,2 τρισ. στερλινών (1,6 τρισ. δολαρίων) στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από το Brexit – ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες κινήσεις τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την EY .

Περίπου 400 μετεγκαταστάσεις ανακοινώθηκαν μόνο τον περασμένο μήνα, επισήμανε σε έκθεση της την Πέμπτη η εταιρεία συμβούλων, η οποία παρακολουθεί 222 από τις μεγαλύτερες χρηματοοικονομικές εταιρείες με σημαντικές δραστηριότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο Από τη στιγμή που η Βρετανία ψήφισε υπέρ της αποχώρησης της από το μπλοκ το 2016, η χρηματοοικονομική βιομηχανία έχει μεταφέρει 2.850 θέσεις στην ΕΕ, με το Δουβλίνο, το Λουξεμβούργο και τη Φρανκφούρτη να έχουν τη μερίδα του λέοντος.

«Καθώς πλησιάζουμε γρήγορα στο τέλος της μεταβατικής περιόδου, βλέπουμε ορισμένες εταιρείες να πραγματοποιούν τις κινήσεις της τελικής φάσης του σχεδιασμού του brexit,  συμπεριλαμβανομένων των μετεγκαταστάσεων», δήλωσε ο Omar Ali, επικεφαλής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου στην EY. «Αυτό συμβαίνει παρά την πανδημία και τους συνακόλουθους περιορισμούς στις μετακινήσεις των ανθρώπων». Πολλές εταιρείες βρίσκονται ακόμα σε στάση αναμονής και σύντομα θα μπορούσε να ακολουθήσει μια σειρά από περαιτέρω κινήσεις, σύμφωνα με τον Ali.

Η JPMorgan Chase & Co. μετέφερε τόσο περιουσιακά στοιχεία όσο και προσωπικό τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ η Goldman Sachs Group Inc. έχει προγραμματίσει τη μεταφορά 100 επιπλέον εργαζομένων στην Ευρώπη.

Η έκθεση επισήμανε επίσης ότι έως και 24 εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών έχουν δηλώσει ότι θα μεταφέρουν περιουσιακά στοιχεία εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τη φύση της πρόσβασης που θα έχει το City του Λονδίνου στο μπλοκ.

Προς το παρόν, το Λονδίνο εξακολουθεί να έχει τη μερίδα του λέοντος των περιουσιακών στοιχείων των αμερικανικών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη. Οι πέντε μεγάλες εταιρείες της Wall Street στήριξαν τις μονάδες που έχουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με 136 δισεκατομμύρια δολάρια βασικού κεφαλαίου στο τέλος του 2019, ενώ ο αριθμός για την ΕΕ ήταν 45 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, αναμένονται περισσότερες μεταφορές τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

Model S Plaid: Ο Έλον Μασκ παρουσιάζει το γρηγορότερο όχημα που έχει κατασκευάσει ποτέ η Tesla (video)

admin

Anthony Hsieh: Η συναρπαστική ιστορία του 8χρονου Ασιάτη μετανάστη που εξελίχθηκε σε δισεκατομμυριούχο των ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ

admin

Η τελευταία σύνοδος G-7 για την Μέρκελ, που «μπούχτισε» από την αμερικανική ηγεμονία

admin

Deal 3,1 δισ. δολ. στις τηλεπικοινωνίες: Γάλλος δισεκατομμυριούχος εξαγόρασε το 12% της βρετανικής BT Group

admin

Les Wexner: Γιατί ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Victoria’s Secret πούλησε μετοχές 500 εκατ. δολαρίων

admin

Benedetto Vigna: O άγνωστος μάστερ της τεχνολογίας που αναλαμβάνει τη θέση του CEO της Ferrari

admin

Αυτό είναι το μέταλλο που ξεπερνά σε αξία τον χρυσό και ίσως να γίνει ακόμη πιο ακριβό

admin

Σοκ στην Tesla: Ποιος αποχώρησε αιφνιδιαστικά

admin

Biogen: Εκτινάχθηκε η μετοχή της εταιρείας μετά την έγκριση του φαρμάκου κατά του Αλτσχάιμερ

admin

Τι συμβαίνει με το Brent; Εκατομμύρια βαρέλια αποθηκευμένα σε τάνκερ με την τιμή στα 72 δολάρια

admin

Jeff Bezos: Ο δισεκατομμυριούχος θα ταξιδέψει τον άλλο μήνα στο διάστημα, με την εταιρεία του Blue Origin

admin

Σε δημοπρασία ο περίφημος πίνακας του Ουίνστον Τσόρτσιλ που είχε δωρίσει στον Αριστοτέλη Ωνάση

admin