Image default
Επιχειρήσεις

SARMED: Νέες επενδύσεις €20 εκατ. εντός διετίας και διπλασιασμός δυναμικότητας στον κλάδο logistics

Τα 200.000 τ.μ υπολογίζεται να φτάσουν οι στεγασμένοι αποθηκευτικοί χώροι της εταιρείας SARMED το επόμενο 18μηνο στον Ασπρόπυργο, υλοποιώντας ένα επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Ο διπλασιασμός της δυναμικότητας (σήμερα η εταιρεία διαθέτει 100.000 τ.μ) θα ενισχύσει μία από τις δυναμικότερες επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς Third Party Logistics (3PL), η οποία ακολουθεί αυτόνομη πορεία (μετά την απόσχιση) των Ελληνικών Αποθηκών Σαραντίτη ΑΕ και ελέγχεται μετοχικά από τον κ. Γιάννη Χ. Σαραντίτη.

Παρά τις πιέσεις που δέχεται η αγορά εξαιτίας της πανδημίας, ο κλάδος των logistics εμφανίζεται περισσότερο ανθεκτικός κυρίως λόγω της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου και της ανάγκης για ενίσχυση του συγκεκριμένου καναλιού διανομής προϊόντων από σουπερμάρκετ και ισχυρές αλυσίδες λιανικής.

Στον τομέα των 3PL, δηλαδή την παροχή υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας για λογαριασμών τρίτων, ο όμιλος της SARMED διαθέτει ήδη ισχυρό πελατολόγιο με ονόματα από το χώρο των τροφίμων (όπως η Coca Cola 3E, η FrieslandCampina, η Pernod Ricard Hellas, η Γρηγόρης, η Μπάρμπα Στάθης, η ΕΨΑ, κ.α.), της βιομηχανίας (BIC, LPC, Σωληνουργεία Κορίνθου, κ.α.),  των καταναλωτικών αγαθών (P&G, Unilever, 3M, Public, κ.α.), της λιανικής (Μετρό, Σκλαβενίτης, ΕΛΟΜΑΣ), των μοτοσυκλετών, της φαρμακοβιομηχανίας, κ.λπ.

Ετσι στην τρέχουσα χρήση τα έσοδα του ομίλου αναμένεται να διατηρηθούν κοντά στα 25 εκατ. ευρώ, δηλαδή στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, ενώ θα παρουσιάσει λειτουργικά κέρδη. Εκτιμάται πως το μερίδιο που διαθέτει στην πολυδιασπασμένη αγορά των 3PL θα κινηθεί ανοδικά και θα βρεθεί στο τέλος του χρόνου υψηλότερο από το περίπου 7% που υπολογίζονταν την περυσινή χρονιά.

Η ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος θα οδηγήσει την  SARMED σε μία από τις πρώτες θέσεις της αγοράς με βάση τους διαθέσιμους αποθηκευτικούς χώρους. Η διοίκηση εκτιμά πως θα συνεχιστούν οι σημερινοί ρυθμοί ανάπτυξης, που ξεπερνούν το 15% ετησίως, και κινούνται πολύ υψηλότερα από το μέσο όρο της υπόλοιπης αγοράς 3PL.

Πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία νέος αποθηκευτικός χώρος 9.000 τ.μ. στη Μαγούλα και από αρχές Ιανουαρίου θα λειτουργήσει νέα αποθήκη 23.000 τ.μ. στη Μάνδρα. Σταδιακά θα αρχίσει να παραδίδεται το νέο συγκρότημα αποθηκών της εταιρείας στον Ασπρόπυργο, επιφάνειας 60.000 τ.μ. Μέσα στην επόμενη χρονιά θα επεκτείνει κατά 20.000 τ.μ. και τις εγκαταστάσεις που διαθέτει στην ΒΙΠΕ Σίνδου στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικα αρθρα

Eurobank: Σε τροχιά μερίσματος από τα κέρδη του 2022

admin

Sunlight Group: Κοινοπρακτικό δάνειο 125 εκατ. ευρώ

fastpath

ΕΛΤΟΝ: Εγκρίθηκε η διανομή καθαρού μερίσματος €0,095 ανά μετοχή

admin

Intrum: Θα ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων

fastpath

Τσαμάζ: Έτοιμος για όλες τις προκλήσεις ο όμιλος ΟΤΕ

admin

Sunlight Group: Υπογραφή κοινοπρακτικού δανείου 125 εκατ. ευρώ

admin

ΟΤΕ: «Πράσινο φως» στη διανομή μερίσματος €0,558 ανά μετοχή

admin

ΟΤΕ: Διανομή μερίσματος 0,558 ευρώ ενέκρινε η ΓΣ

admin

ΕΙΤ Food: Πρόγραμμα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην αγροδιατροφή

admin

Αγγελάκης: Ενισχύει την παρουσία της στο Ντουμπάι – Επιπλέον κωδικοί

admin

TÜV AUSTRIA Hellas: Πιστοποίησε εκ νέου την εταιρεία Πλαστικά Θράκης Pack

admin

Globalsat Teleunicom: Απέκτησε άδεια για εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα

admin