Image default
Επιχειρήσεις

SARMED: Νέες επενδύσεις €20 εκατ. εντός διετίας και διπλασιασμός δυναμικότητας στον κλάδο logistics

Τα 200.000 τ.μ υπολογίζεται να φτάσουν οι στεγασμένοι αποθηκευτικοί χώροι της εταιρείας SARMED το επόμενο 18μηνο στον Ασπρόπυργο, υλοποιώντας ένα επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Ο διπλασιασμός της δυναμικότητας (σήμερα η εταιρεία διαθέτει 100.000 τ.μ) θα ενισχύσει μία από τις δυναμικότερες επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς Third Party Logistics (3PL), η οποία ακολουθεί αυτόνομη πορεία (μετά την απόσχιση) των Ελληνικών Αποθηκών Σαραντίτη ΑΕ και ελέγχεται μετοχικά από τον κ. Γιάννη Χ. Σαραντίτη.

Παρά τις πιέσεις που δέχεται η αγορά εξαιτίας της πανδημίας, ο κλάδος των logistics εμφανίζεται περισσότερο ανθεκτικός κυρίως λόγω της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου και της ανάγκης για ενίσχυση του συγκεκριμένου καναλιού διανομής προϊόντων από σουπερμάρκετ και ισχυρές αλυσίδες λιανικής.

Στον τομέα των 3PL, δηλαδή την παροχή υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας για λογαριασμών τρίτων, ο όμιλος της SARMED διαθέτει ήδη ισχυρό πελατολόγιο με ονόματα από το χώρο των τροφίμων (όπως η Coca Cola 3E, η FrieslandCampina, η Pernod Ricard Hellas, η Γρηγόρης, η Μπάρμπα Στάθης, η ΕΨΑ, κ.α.), της βιομηχανίας (BIC, LPC, Σωληνουργεία Κορίνθου, κ.α.),  των καταναλωτικών αγαθών (P&G, Unilever, 3M, Public, κ.α.), της λιανικής (Μετρό, Σκλαβενίτης, ΕΛΟΜΑΣ), των μοτοσυκλετών, της φαρμακοβιομηχανίας, κ.λπ.

Ετσι στην τρέχουσα χρήση τα έσοδα του ομίλου αναμένεται να διατηρηθούν κοντά στα 25 εκατ. ευρώ, δηλαδή στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, ενώ θα παρουσιάσει λειτουργικά κέρδη. Εκτιμάται πως το μερίδιο που διαθέτει στην πολυδιασπασμένη αγορά των 3PL θα κινηθεί ανοδικά και θα βρεθεί στο τέλος του χρόνου υψηλότερο από το περίπου 7% που υπολογίζονταν την περυσινή χρονιά.

Η ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος θα οδηγήσει την  SARMED σε μία από τις πρώτες θέσεις της αγοράς με βάση τους διαθέσιμους αποθηκευτικούς χώρους. Η διοίκηση εκτιμά πως θα συνεχιστούν οι σημερινοί ρυθμοί ανάπτυξης, που ξεπερνούν το 15% ετησίως, και κινούνται πολύ υψηλότερα από το μέσο όρο της υπόλοιπης αγοράς 3PL.

Πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία νέος αποθηκευτικός χώρος 9.000 τ.μ. στη Μαγούλα και από αρχές Ιανουαρίου θα λειτουργήσει νέα αποθήκη 23.000 τ.μ. στη Μάνδρα. Σταδιακά θα αρχίσει να παραδίδεται το νέο συγκρότημα αποθηκών της εταιρείας στον Ασπρόπυργο, επιφάνειας 60.000 τ.μ. Μέσα στην επόμενη χρονιά θα επεκτείνει κατά 20.000 τ.μ. και τις εγκαταστάσεις που διαθέτει στην ΒΙΠΕ Σίνδου στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικα αρθρα

Η Eurobank προστέθηκε στον MSCI Standard Greece

admin

Airbnb: Αλλαγές από την 1η Ιουνίου – Πότε και ποιοι θα αποβάλλονται από την πλατφόρμα

admin

ΙΑΣΩ: Στο 91,14% το ποσοστό της OCM

admin

Εστίαση: Το ελληνικό πρόγραμμα επανεκκίνησης εγκρίθηκε από την Κομισιόν

admin

Intralot: Προβαίνει σε πώληση έως 1,3 εκατ. ιδίων μετοχών

admin

Πλαίσιο: Στα €355 εκατ. οι πωλήσεις το 2020 αυξημένες κατά 11,8%

admin

Intralot: Πώληση έως 1.300.000 ιδίων μετοχών

admin

Πλαίσιο: Διεύρυνε το πελατολόγιο κατά 350.000 νέους πελάτες

admin

Ο πληθωρισμός απειλεί τις αγορές!

admin

ΕΟΤ – AEGEAN: Ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για την τουριστική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό

admin

ΕΟΤ – AEGEAN: Ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για την τουριστική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό

admin

ΤΙΤΑΝ: Καινοτόμος διαδικασία ανακύκλωσης ιπτάμενης τέφρας από θυγατρική του ομίλου

admin