Image default
Επιχειρήσεις

Το 2022 το «ντεμπούτο» του πρώτου Οne & Only resort στην Ελλάδα λόγω Covid 19

Για το 2022 μετατίθεται η λειτουργία του πρώτου resort της One & Only στην Ελλάδα, στο νησί της Κέας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, την ίδια στιγμή που το πολυτελές brand του ομίλου Kerzner ετοιμάζεται και για την άφιξή του στην Αττική Ριβιέρα στα Αστέρια Γλυφάδας.

Το γεγονός πάντως ότι ο κορωνοϊός έχει πάει πίσω το χρονοδιάγραμμα για το ντεμπούτο του One & Only Kea Resort, το οποίο επρόκειτο να λειτουργήσει για τη θερινή σεζόν του 2021, δεν σημαίνει ότι έχει πάει πίσω και τις πωλήσεις των κατοικιών εντός του συγκρότηματος: Ακριβώς, το πρόγραμμα πώλησης των υπερ-πολυτελών κατοικιών έχει ξεκινήσει πολύ καλά με κλεισμένες -μέσα στη σεζόν Covid 19- τις πρώτες συμφωνίες για βίλες αξίας άνω των 5 εκατ. ευρώ και μάλιστα χωρίς …εκπτώσεις στις τιμές, κάτι το οποίο δημιουργεί θετικές προσδοκίες για τον όμιλο σε ό,τι έχει να κάνει με την παρουσία του στην Ελλάδα.

Σημειωτέον ότι η One & Only είχε εκδηλώσει εξαρχής ενδιαφέρον για τα Αστέρια Γλυφάδας, μετά τη συμφωνία της Grivalia για το «παροπλισμένο» τουριστικό συγκρότημα, ενώ πέραν της Κέας δεν έχει εγκαταλείψει ούτε και τη Μύκονο, όπου διατηρεί επίσης ενδιαφέρον. Τα Αστέρια Γλυφάδας που περιλαμβάνουν και τα αρχικά κτίρια και bungalows της δεκαετίας του ’60 σε μία έκταση σχεδόν 272 στρεμμάτων θα αναβιώσουν ως ένα πεντάστερο resort 127 κλειδιών με σύγχρονες εγκαταστάσεις για επώνυμα εστιατόρια, κέντρο θαλασσοθεραπείας κ.τ.λ..

Το ποσοστό κάλυψης είναι στα πέριξ (ενδεχομένως και χαμηλότερα) του 1%, με κοντά στα 22.000 τ.μ. δομήσιμης επιφάνειας δεδομένου ότι η επένδυση θα υλοποιηθεί κυρίως πάνω στις παλιές υποδομές. Ο φορέας του έργου είναι η Ναυσικά Α.Ε., στην οποία η Grivalia, το 2017, είχε αποκτήσει το 80% μέσω του ξενοδοχειακού της βραχίονα, Grivalia Hospitality. Η Nαυσικά Α.Ε. έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της έκτασης, με συμφωνία μακροχρόνιας μίσθωσης. O όμιλος της Kerzner, μέσω της One & Only, αναλαμβάνει το κομμάτι της διαχείρισης και δεν συμμετέχει στην περίπτωση αυτή επενδυτικά, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Κέας.

Οσον αφορά την επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ του One & Only Kea Resort, που περιλαμβάνει το ξενοδοχείο και τις παραθεριστικές κατοικίες με το brand One & Only,  μετά την παύση των εργασιών στην περίοδο του lockdown (Μάρτιου- Απριλίου), τα έργα ξεκίνησαν εκ νέου από τα τέλη Μαϊου και μέχρι σήμερα έχουν προχωρήσει οι βασικές υποδομές, έχουν κατασκευαστεί οι εσωτερικοί δρόμοι, ενώ έχει ολοκληρωθεί το 25% των εργασιών σκυροδέματος.

Ακριβώς λόγω των καθυστερήσεων ελέω κορωνοϊού, αλλά και της αβέβαιης επερχόμενης σεζόν του 2021, η κοινή απόφαση των επενδυτών του ομίλου Kerzner και της Dolphin ήταν να μεταθέσουν την έναρξη λειτουργίας για τη σεζόν του 2022, οπότε σύμφωνα με τους επενδυτές θα έχει αρθεί σε μεγάλο βαθμό η αβεβαιότητα στον τουριστικό τομέα.

Σχετικα αρθρα

Ελληνικό: Έναρξη έργων με έμφαση στο Μητροπολιτικό Πάρκο

admin

Inform Π. Λύκος: Διανομή μερίσματος €0,038 για τη χρήση 2020

admin

Αυτές οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα καταφέρουν να επιβιώσουν (ανάλυση)

admin

Mytilineos: Deal $1,5 δισ. με Glencore και συμφωνία με τη ΔΕΗ για την περίοδο 2021-2023

admin

Επισημοποιήθηκαν οι συμφωνίες της MYTILINEOS με ΔΕΗ και GLENCORE-Τι προβλέπουν

admin

Inform Π. Λύκος: Μέρισμα €0,038 για τη χρήση 2020

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Λειτουργική κερδοφορία €79,2 εκατ. στο α’τρίμηνο του 2021

admin

Quest: «Πράσινο» φως στην καταβολή μερίσματος €0,285 ανά μετοχή

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα €79,2 εκατ. το προσαρμοσμένο EBITDA στο α’ τρίμηνο 2021

admin

Γεωργιάδης για ΕΑΒ: Η νομιμότητα θα υπερισχύσει – Εξελίξεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου

admin

Quest: Το νέο ΔΣ της εταιρείας

admin

Διοικητικές αλλαγές στη MIG: Νέος CEO ο Γεώργιος Ευστρατιάδης

admin