Image default
BLOOMBERG

Ο μεγαλύτερος έμπορος πετρελαίου θέλει να αγοράσει το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σας

Αν ζείτε στην Τουρκία ή στο Πακιστάν και επιθυμείτε να πουλήσετε το αυτοκίνητο σας, μπορείτε να κλείσετε συμφωνία με τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο έμπορο πετρελαίου του κόσμου.

Η Vitol Group, η οποία πούλησε περισσότερα από 8 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου ημερησίως το 2019, εισέρχεται στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Ο ιστορικός εμπορικός οίκος, που ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 50 χρόνια στην Ολλανδία, ξεκίνησε μια νέα επιχείρηση με την ονομασία Vava Cars. Ο στόχος της είναι  «να γίνει η πιο αξιόπιστη πλατφόρμα αγοραπωλησιών αυτοκινήτων στον κόσμο»,  όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της.

 

Price Spike

Η strat-up για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι μεγαλύτεροι έμποροι ενέργειας στον κόσμο προσπαθούν να διαφοροποιήσουν τις βασικές τους δραστηριότητες, δηλαδή την αγορά, ανάμειξη και μεταφορά πετρελαίου και εξευγενισμένων προϊόντων υδρογονανθράκων, λόγω της μετάβασης στα πιο «πράσινα» καύσιμα.

Αν και η Vitol δήλωσε ότι δεν αναμένει πως η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί σημαντικά μέχρι τουλάχιστον το 2030, έχει ήδη κινηθεί επιθετικά για να διαφοροποιήσει ορισμένες από τις δραστηριότητές της, εκτός του κλάδου του πετρελαίου.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Ρότερνταμ, έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις στην αποθήκευση αιολικής, ηλιακής ενέργεια και μπαταριών, ενώ πρόσφατα ενίσχυσε και την εμπορική της δραστηριότητα. Επένδυσε σε μία εταιρεία που μετατρέπει το πλαστικό σε ντίζελ και σε μία ακόμη που χρησιμοποιεί άνθρακα για τη δημιουργία υγρών υδρογονανθράκων. Επίσης, χρηματοδοτεί ένα προτεινόμενο έργο δέσμευσης άνθρακα και υδρογόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, η χρηματοδότηση μιας επιχείρησης που αγοράζει και πουλάει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είναι μία νέα προσέγγιση για τον κολοσσό εμπορίας πετρελαίου, που μετατοπίζεται και σε άλλους τομείς εκτός της ενεργειακής αλυσίδας.

 Εκτίναξη του κόστους αυτοκινήτου

Η τιμή των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχει αυξηθεί στην Τουρκία λόγω της έλλειψης νέων οχημάτων, μετά από πτώση στην αξία της λίρας, ανέφερε το - τον Φεβρουάριο.

Η κατάσταση έκτοτε επιδεινώθηκε, με τις τιμές για ορισμένα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα να είναι υψηλότερες από τα καινούργια οχήματα της ίδιας μάρκας και μοντέλου.

 

Booming Sales

 

Η Vitol έχει πρόσβαση σε άφθονα κεφάλαια χαμηλού κόστους για να αγοράσει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, καθώς οι μεγαλύτεροι έμποροι πετρελαίου στον κόσμο διαθέτουν δισεκατομμύρια δολάρια σε τραπεζικά δάνεια για τη χρηματοδότηση των καθημερινών δραστηριοτήτων τους. Είναι επίσης ειδικός στην εκμετάλλευση του αρμπιτράζ των τιμών μεταξύ διαφορετικών γεωγραφικών αγορών.

«Η νέα επαναστατική υπηρεσία μας, σας απαλλάσσει από την ταλαιπωρία της πώλησης των μεταχειρισμένων οχημάτων και επιτρέπει στους καταναλωτές να πωλούν και τους εμπόρους να αγοράζουν με ευκολία», αναφέρει η Vava στη σελίδα της στο LinkedIn. «Είμαστε το μέλλον της πώλησης και αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων».

Η Vava αναζητά να προσλάβει έναν αριθμό εργαζόμενων με έδρα το Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένου ενός Διευθυντή Οικονομικών, Διευθυντή Προϊόντων, Επικεφαλής Πλατφορμών και Επικεφαλής Δεδομένων, σύμφωνα με τη σελίδα στο LinkedIn.

Στην Τουρκία, η επιχείρηση Vava λειτουργεί εκτός του δικτύου καυσίμων Petrol Ofisi της Vitol, το οποίο διαθέτει περισσότερες από 1.800 τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα. Η Petrol Ofisi είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία της Τουρκίας σε έσοδα, σύμφωνα με πληροφορίες στον ιστότοπό της.

Η εταιρεία εμπορίας πετρελαίου έχει ήδη σημαντική παρουσία στο Πακιστάν μέσω του μεριδίου 40% που κατέχει στην Hascol Petroleum Ltd., εταιρεία αποθήκευσης καυσίμων και πρατηρίων καυσίμων.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

ΕΕ: Προσφορές 107 δισ. ευρώ για το 10ετές ομόλογο για το Ταμείο Ανάκαμψης

admin

Toyota: Σε νέο ιστορικό υψηλό η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας – Εκτινάχθηκε στα 10.000 γιεν

admin

Apple Watch: Έρχονται ταχύτερα μοντέλα, με αισθητήρες για τη θερμοκρασία σώματος και τη μέτρηση σακχάρου

admin

Ο Elon Musk βάζει πωλητήριο στο τελευταίο του σπίτι

admin

Walton: Η πλουσιότερη οικογένεια του κόσμου πούλησε μετοχές της WalMart αξίας 2,1 δισ. δολαρίων

admin

G-7: Ο Τραμπ δεν ήταν εκεί, όμως μαγικός τρόπος επιστροφής στην προηγούμενη κανονικότητα δεν υπάρχει

admin

Model S Plaid: Ο Έλον Μασκ παρουσιάζει το γρηγορότερο όχημα που έχει κατασκευάσει ποτέ η Tesla (video)

admin

Anthony Hsieh: Η συναρπαστική ιστορία του 8χρονου Ασιάτη μετανάστη που εξελίχθηκε σε δισεκατομμυριούχο των ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ

admin

Η τελευταία σύνοδος G-7 για την Μέρκελ, που «μπούχτισε» από την αμερικανική ηγεμονία

admin

Deal 3,1 δισ. δολ. στις τηλεπικοινωνίες: Γάλλος δισεκατομμυριούχος εξαγόρασε το 12% της βρετανικής BT Group

admin

Les Wexner: Γιατί ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Victoria’s Secret πούλησε μετοχές 500 εκατ. δολαρίων

admin

Benedetto Vigna: O άγνωστος μάστερ της τεχνολογίας που αναλαμβάνει τη θέση του CEO της Ferrari

admin