Image default
Αγορές

Τα θετικά μάκρο ωθούν στα κέρδη τις ασιατικές αγορές

Σε ανοδική τροχιά συνεχίζουν και σήμερα να κινούνται τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, μετά τη δημοσίευση των θετικών μακροοικονομικών στοιχείων, που αφορούν την Κίνα και την Ιαπωνία.

Ειδικότερα, κατεγράφη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Κίνα κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου του 2020, σύμφωνα με έρευνα της Λαϊκής Τράπεζας της χώρας. Ο Δείκτης Επιχειρηματικού Κλίματος που αποτυπώνει την αίσθηση των επιχειρηματιών για τις συνολικές συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεών τους διαμορφώθηκε στις 49,4 μονάδες, σύμφωνα με την έρευνα.

Επιπλέον, ο συμπτωματικός οικονομικός δείκτης της Ιαπωνίας βελτιώθηκε τον Αύγουστο, όπως ανέφερε σήμερα Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο της χώρας, υποδηλώνοντας ότι η ιαπωνική οικονομία ανακάμπτει. Ειδικότερα, ο δείκτης των συμπτωματικών οικονομικών δεικτών, ο οποίος αποτελείται από μια σειρά δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων της παραγωγής στα εργοστάσια, της απασχόλησης και των λιανικών πωλήσεων, αυξήθηκε κατά 1,1 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στις 79,4 μονάδες τον Αύγουστο.

Με αυτά τα δεδομένα, στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei υποχώρησε οριακά κατά 0,08% στις 23.414,50 μονάδες, ενώ αντίθετα στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 1,25% στις 6.036,40 μονάδες.

Παράλληλα, στη Νότια Κορέα ο KOSPI κινείται ανοδικά κατά 0,87% στις 2.386,42 μονάδες και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κινείται υψηλότερα κατά 0,90% στις 24.197 μονάδες.

Τέλος, στην Ταϊβάν ο δείκτης Weighted έκλεισε με κέρδη 0,33% στις 12.746,37 μονάδες και στην Ταϊλάνδη ο SET κατέγραψε άνοδο 0,28% στις 1.253,62 μονάδες.

Σημειώνεται ότι τα χρηματιστήρια της Κίνας παρέμειναν και σήμερα κλειστά λόγω αργίας.

Σχετικα αρθρα

Προς ρεκόρ απόδοσης Q1 ο S&P500- Συνεχίζεται το ράλι

admin

Κέρδη ξανά στο άνοιγμα των Ευρωαγορών-Επιβεβαιώνεται η ύφεση στην Βρετανία

admin

Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

admin

Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

admin

Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

admin

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

admin

Goldman Sachs: Αναμένει «περιορισμένη άνοδο» για τις αμερικανικές μετοχές

admin

Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

admin

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

admin

Επεκτάθηκαν οι απώλειες στη Wall Street- Τρίτη μέρα διόρθωσης

admin

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600 και ο DAX

admin

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά τις απώλειες

admin