Image default
Επιχειρήσεις

ΕΔΑ Αττικής: Eπενδύσεις άνω των 150 εκατ. ευρώ για να φτάσει το φυσικό αέριο σε κάθε γωνιά της πόλης

Ραγδαία ανάπτυξη του φυσικού αερίου στην Αττική σχεδιάζει η ΕΔΑ Αττικής προβλέποντας συνολικές επενδύσεις άνω των 150 εκατομμυρίων έως το 2024 και  αύξηση των μετρητών στους  240.000 από 139.000  πέρσι.

Σήμερα, η εταιρεία ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου που βρίσκεται  κάτω από την ομπρέλα της ΔΕΠΑ Υποδομών, εξυπηρετεί 400.000 νοικοκυριά στην Αττική, 7.500 επιχειρήσεις και 720 μεγάλους πελάτες. Σύμφωνα με την διοίκηση, μέσα από τις νέες επενδύσεις η ΕΔΑ Αττικής θα αυξήσει το ποσοστό κάλυψης του δικτύου στο 66% την επόμενη τετραετία από 58% που είναι σήμερα και την διείσδυση στα οικιακά κτίρια στο 50% από 41% το 2020.

Η ΕΔΑ Αττικής τελεί εν αναμονή του ρυθμιστικού πλαισίου από την ΡΑΕ για τα τιμολόγια των δικτύων διανομής (ΕΔΑ Αττικής, ΕΔΑ Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας και ΔΕΔΑ), τα οποία θα επηρεάσουν  και την επενδυτική πολιτική του επόμενου διαστήματος. Όπως ανέφερε πρόσφατα στο Athens Investment Forum, ο Διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης της εταιρείας, κ. Παντελής Βογιατζής, είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα σταθερό ρυθμιστικό πλαίσιο με ρεαλιστικούς και ξεκάθαρους κανόνες για όλους.

Το νέο αυτό πλαίσιο ενδέχεται να επηρεάσει την πολιτική των εκπτώσεων στα τέλη διασύνδεσης και την επιδότηση στις εσωτερικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου. Πρόσφατα το ΥΠΕΝ, ανακοίνωσε και νέο πρόγραμμα επιδότησης εσωτερικών εγκαταστάσεων με πόρους ύψους 4,6 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο ευάλωτα νοικοκυριά.

Η ΕΔΑ Αττικής εντατικοποιεί τις διαδικασίες για την αντικατάσταση του παλιού δικτύου στο κέντρο της Αθήνας  σε μήκος 31,5 χιλιομέτρων. Στόχος είναι να εκσυγχρονιστεί το δίκτυο μεταλλικών αγωγών που είχε κατασκευαστεί από την ΔΕΦΑ, την περίοδο 1930 -1980 ενώ προβλέπεται η κατάργηση 31,8 χιλιομέτρων.

Παράλληλα η εταιρεία, ενισχύει την εξωστρέφειά της προχωρώντας σε συμπράξεις με ιδιώτες, δήμους και περιφέρειες για την χρηματοδότηση έργων εκτός του προγράμματος ανάπτυξης. Η ΔΕΔΑ έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το δήμο Ραφήνας Πικερμίου για την διασύνδεση της Ανατολικής Αττικής και την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου.

Επίσης, έχει αναπτύξει συνεργασία με την ΔΕΔΑ για την διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση των δικτύων φυσικού αερίου σε Φθιώτιδα, Βοιωτία, Κορινθία, και την Εύβοια με την υποστήριξη δύο νέων σταθμών λειτουργίας σε Λαμία και Οινόφυτα. Η συνεργασία επεκτείνεται και στην εκπόνηση μελέτης του σχεδιασμού για τη δημιουργία νέου δικτύου διανομής σε 13 πόλεις, σε 3 Περιφέρειες. Παράλληλα αναπτύσσεται το δίκτυο απομακρυσμένων περιοχών μέσω CNG.

Η εταιρεία έχει συμφωνήσει επίσης στην επέκταση του δικτύου της στις εγκαταστάσεις του ΣΕΜΠΟ στον ΟΛΠ για ψύξη, θέρμανση και ζεστό νερό αλλά και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του λιμανιού (Piraeus Container Terminal, κτίρια διοίκησης και τεχνικής εξυπηρέτησης, επέκταση του σταθμού επιβατών και κρουαζιέρας).

Σχετικα αρθρα

JYSK: Ανοίγει νέο κατάστημα στο River West Open

admin

ACS: Αυτό είναι το νέο σύγχρονο κέντρο διαλογής της (vid)

admin

Επιχειρήσεις εστίασης: Πότε λήγει η προθεσμία για αιτήσεις – Ποιους αφορά

admin

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Παράταση στην υποβολή δικαιολογητικών για επιχειρήσεις

admin

ΔΙΜΕΑ: «Μπλόκο» σε 21 ηλεκτρονικά καταστήματα

admin

Ελλάκτωρ: Δεν αγοράζει η Reggeborgh τις μετοχές του Διαμαντίδη

admin

Ψηλά τη Σημαία: Η ύψιστη τιμή για Κορακάκη & Πετρούνια στην Τελετή Έναρξης!

admin

Πλειστηριασμός: Άλλαξαν χέρια 12 από τα 19 «κομμάτια» του Avenue

admin

Ομιλος Quest: Αποκτά το 60% της Intelli Solutions

admin

Μείωση ενοικίου τον Ιούλιο: Αυτοί είναι οι ΚΑΔ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

admin

Wood: Χρονιά ρεκόρ το 2022 για τη MYTILINEOS – Αυξάνει κατά 21% την τιμή-στόχο

admin

3Α: Αναξιοποίητο το ακίνητο της Νέας Ιωνίας

admin