Image default
BLOOMBERG

Danone: Πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και αλλαγές στη διοίκηση για την αναδιάρθρωση της εταιρείας

Η Danone ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την πώληση περιουσιακών στοιχείων και ότι η οικονομική της διευθύντρια, Cecile Cabanis, θα αποχωρήσει, στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθούνται με στόχο την ανανέωση της γαλλικής εταιρείας παρασκευής γιαουρτιού.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος βάζει πωλητήριο σε επιχειρήσεις που της αποφέρουν 500 εκατ. ευρώ (585 εκατ. δολάρια) στα συνολικά έσοδα της και μετατοπίζει το σύστημα διαχείρισης της Danone εστιάζοντας περισσότερο στη γεωγραφική διάσταση παρά στις ομάδες προϊόντων. Η εταιρεία ανακοίνωσε τα μέτρα τη Δευτέρα, καθώς παρουσίασε πτώση 2,5% στα έσοδα του τρίτου τριμήνου.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Emmanuel Faber αγωνίζεται να ισχυροποιήσει την Danone εν μέσω της ανταγωνιστικής αγοράς των σούπερ μάρκετ στην Ευρώπη, των αυξανόμενων τιμών γάλακτος και των ανταγωνιστών της όπως η Chobani στις ΗΠΑ. Η εταιρεία έχει χάσει περίπου το 1/4 της χρηματιστηριακής της αξίας φέτος, και η μετοχή της βρίσκεται κοντά στα χαμηλά έξι ετών.

Ο Juergen Esser, ο σημερινός CFO της εταιρείας στον τομέα του εμφιαλωμένου νερού, θα αντικαταστήσει την Cabanis, η οποία θα αποχωρήσει τον Φεβρουάριο.

Η Danone ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να πουλήσει την επιχείρηση της στην Αργεντινή, καθώς και την Vega, την εταιρεία με τα φυτικά προϊόντα που απέκτησε μέσω της εξαγοράς της WhiteWave, ύψους 10 δισ. δολαρίων. Επίσης, θα πραγματοποιήσει ριζική αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου της για να πουλήσει και άλλα περιουσιακά στοιχεία χαμηλής απόδοσης.

Στο μεταξύ, ο Faber έφερε νέο αίμα στη διαχείριση της Danone. Ο Shane Grant, πρώην στέλεχος της Coca-Cola Co., έγινε επικεφαλής των επιχειρήσεων της Βόρειας Αμερικής τον Μάιο. Πέρυσι, η Nigyar Makhmudova, στέλεχος της Mars Inc., έγινε υπεύθυνη για την έρευνα και την καινοτομία.

Τώρα η Danone ανακοίνωσε δύο νέους δύο περιφερειακούς διευθύνοντες συμβούλους, τον Grant για τη Βόρεια Αμερική και την Veronique Penchienati-Bosetta για την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Ο Henri Bruxelles θα γίνει COO.

Η εταιρεία απέσυρε τον Απρίλιο της προβλέψεις της για τα αποτελέσματα του έτους, καθώς η κάμψη του τουρισμού και των εστιατορίων επηρεάζει τον τομέα εμφιαλωμένου νερού του ομίλου. Τη Δευτέρα διατύπωσε νέα πρόβλεψη για επαναλαμβανόμενο λειτουργικό περιθώριο 14% και 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ ελεύθερες ταμειακές ροές φέτος.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

Η ενεργειακή κρίση της Ευρώπης επιδεινώνεται – Ο πόλεμος και το πρόβλημα στα γαλλικά πυρηνικά εργοστάσια

admin

Lacoste εναντίον Marks & Spencer για τον κροκόδειλο

admin

Ο δισεκατομμυριούχος που πούλησε το ρετιρέ του στη Νέα Υόρκη έναντι 190 εκατ. δολαρίων

admin

Asos: Μετακομίζει στην κύρια αγορά του χρηματιστηρίου του Λονδίνου

admin

Η εκτόξευση των τιμών ενέργειας πιέζει την οικονομία της Ευρώπης

admin

Ντράγκι: Ετοιμάζει μικρό πακέτο στήριξης για να κλείσει τις πληγές της πανδημίας

admin

Marks & Spencer: Πωλήσεις ρεκόρ τα Χριστούγεννα- Αύξησε την πρόβλεψη κερδών

admin

Tesla: Πού εντοπίζεται η ευπάθεια που εκμεταλλεύτηκε ο 19χρονος χάκερ για να πάρει τον έλεγχο τουλάχιστον 25 οχημάτων

admin

Chris O’Shea (Centrica): Οι τιμές του φυσικού αερίου θα παραμείνουν υψηλές για τα επόμενα δύο χρόνια

admin

Προειδοποίηση από τον ΕΜΑ: Οι συχνές ενισχυτικές δόσεις εμβολίου αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό

admin

Citigroup: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με λογαριασμούς ενέργειας 1 τρισ. δολαρίων

admin

Morgan Stanley, BNP Paribas προειδοποιούν: Προσδεθείτε… Έρχονται αναταράξεις στην αγορά συναλλάγματος

admin