Image default
BLOOMBERG

Danone: Πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και αλλαγές στη διοίκηση για την αναδιάρθρωση της εταιρείας

Η Danone ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την πώληση περιουσιακών στοιχείων και ότι η οικονομική της διευθύντρια, Cecile Cabanis, θα αποχωρήσει, στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθούνται με στόχο την ανανέωση της γαλλικής εταιρείας παρασκευής γιαουρτιού.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος βάζει πωλητήριο σε επιχειρήσεις που της αποφέρουν 500 εκατ. ευρώ (585 εκατ. δολάρια) στα συνολικά έσοδα της και μετατοπίζει το σύστημα διαχείρισης της Danone εστιάζοντας περισσότερο στη γεωγραφική διάσταση παρά στις ομάδες προϊόντων. Η εταιρεία ανακοίνωσε τα μέτρα τη Δευτέρα, καθώς παρουσίασε πτώση 2,5% στα έσοδα του τρίτου τριμήνου.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Emmanuel Faber αγωνίζεται να ισχυροποιήσει την Danone εν μέσω της ανταγωνιστικής αγοράς των σούπερ μάρκετ στην Ευρώπη, των αυξανόμενων τιμών γάλακτος και των ανταγωνιστών της όπως η Chobani στις ΗΠΑ. Η εταιρεία έχει χάσει περίπου το 1/4 της χρηματιστηριακής της αξίας φέτος, και η μετοχή της βρίσκεται κοντά στα χαμηλά έξι ετών.

Ο Juergen Esser, ο σημερινός CFO της εταιρείας στον τομέα του εμφιαλωμένου νερού, θα αντικαταστήσει την Cabanis, η οποία θα αποχωρήσει τον Φεβρουάριο.

Η Danone ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να πουλήσει την επιχείρηση της στην Αργεντινή, καθώς και την Vega, την εταιρεία με τα φυτικά προϊόντα που απέκτησε μέσω της εξαγοράς της WhiteWave, ύψους 10 δισ. δολαρίων. Επίσης, θα πραγματοποιήσει ριζική αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου της για να πουλήσει και άλλα περιουσιακά στοιχεία χαμηλής απόδοσης.

Στο μεταξύ, ο Faber έφερε νέο αίμα στη διαχείριση της Danone. Ο Shane Grant, πρώην στέλεχος της Coca-Cola Co., έγινε επικεφαλής των επιχειρήσεων της Βόρειας Αμερικής τον Μάιο. Πέρυσι, η Nigyar Makhmudova, στέλεχος της Mars Inc., έγινε υπεύθυνη για την έρευνα και την καινοτομία.

Τώρα η Danone ανακοίνωσε δύο νέους δύο περιφερειακούς διευθύνοντες συμβούλους, τον Grant για τη Βόρεια Αμερική και την Veronique Penchienati-Bosetta για την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Ο Henri Bruxelles θα γίνει COO.

Η εταιρεία απέσυρε τον Απρίλιο της προβλέψεις της για τα αποτελέσματα του έτους, καθώς η κάμψη του τουρισμού και των εστιατορίων επηρεάζει τον τομέα εμφιαλωμένου νερού του ομίλου. Τη Δευτέρα διατύπωσε νέα πρόβλεψη για επαναλαμβανόμενο λειτουργικό περιθώριο 14% και 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ ελεύθερες ταμειακές ροές φέτος.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

Σε τιμές-ρεκόρ το ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη

admin

EasyJet: Στο ταμείο της εταιρείας 1,7 δισ. δολάρια από την αύξηση κεφαλαίου

admin

Ποδόσφαιρο: Από τα πετροδόλαρα και του Κινέζους στα hedge funds και τα private equity – Οι κορυφαίες ομάδες αλλάζουν χέρια

admin

Evergrande: Βουτιά της μετοχής της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων του ομίλου -Απώλειες άνω των 84 δισ. δολαρίων

admin

Πετρέλαιο: Κοντά στα 80 δολάρια η τιμή του αργού – Εκτιμήσεις για 90 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους

admin

Νίκη Σολτς: Ο γρίφος του σχηματισμού κυβέρνησης στην Γερμανία

admin

AstraZeneca: Θετικά αποτελέσματα του φαρμάκου Lynparza για τον καρκίνο του προστάτη

admin

Nike: Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα ροκανίζουν τις ετήσιες εκτιμήσεις πωλήσεων τις εταιρείας

admin

Οι μεγιστάνες που κέρδισαν δισεκατομμύρια από την έκρηξη της αγοράς ακινήτων στη Ρωσία

admin

Apple: Πιθανός επανασχεδιασμός των iPhone καθώς η ΕΕ πιέζει για κοινό φορτιστή

admin

Τουρκία: Αιφνίδια μείωση του επιτοκίου δια χειρός Ερντογάν – Βουτιά της λίρας σε νέα χαμηλά

admin

Citi: Πιθανή η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου στα 100 δολάρια

admin