Image default
Επιχειρήσεις

Olivier Arduin: Το σχέδιο για τη Leroy Merlin της νέας εποχής

Το μέλλον της Leroy Merlin χτίζεται πάνω στις ψηφιακές υποδομές προκειμένου να διευρυνθεί η πολυκαναλική προσέγγιση των πωλήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, το τριετές πλάνο επενδύσεων ύψους 20 εκατ. ευρώ μαζί με την επέκταση του φυσικού δικτύου στην Ελλάδα περιλαμβάνει και τη δημιουργία ενός marketplace, όπως εξηγούσε σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της Leroy Merlin σε Ελλάδα και Κύπρο κ. Olivier Arduin.

Όπως έλεγε μάλιστα η πλατφόρμα, που ήδη ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Γαλλία, όχι μόνο θα δίνει πρόσβαση στο σύνολο των προϊόντων που διαθέτουν οι προμηθευτές της Leroy Merlin στην παγκόσμια αγορά αλλά επίσης θα έχει δύο σημαντικές υπηρεσίες που θα διευρύνουν τη δραστηριότητα της Leroy Merlin. Το πρώτο είναι η ενοικίαση προϊόντων για την εκτέλεση εργασιών και το δεύτερο υπηρεσίες τεχνικών εργασιών. Κοινώς θα μπορεί κάποιος να αναζητεί και επαγγελματία προκειμένου να εκτελέσει την εργασία που θέλει.

Μάλιστα όλο αυτό θα στηθεί σε μία ενιαία πλατφόρμα και όχι στο στήσιμο διαφορετικών, κατά τόπους, οπότε πχ ο πελάτης στην Ελλάδα να έχει πρόσβαση σε κάθε προϊόν που πουλά η Leroy Merlin παγκοσμίως.

Παράλληλα βέβαια θα συνεχιστεί η επέκταση του φυσικού δικτύου της εταιρείας με βάση το πλάνο που είχε ανακοινωθεί στο περιθώριο των εγκαινίων του μεγάλου καταστήματος στον Κηφισό που είχαν γίνει τον περασμένο Ιούνιο. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία όπως εξηγούσε ο διευθυντής ανάπτυξης κ. Γιώργος Γαρούφας βολιδοσκοπεί αγορές στα νότια προάστια της Αθήνας, στη δυτική Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και την Κύπρο (Λάρνακα) προκειμένου να δημιουργήσει νέα σημεία πώλησης.

Παράλληλα, προγραμματίζει τη δημιουργία νέας αποθήκης 25.000 τ.μ. – 30.000 τ.μ. προκειμένου να υποστηρίξει την επέκταση της με φυσικό δίκτυο αλλά και την online παρουσία της.

Σε ό,τι αφορά το disrupt που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού ο κ. Arduin εκτίμησε πως οι πωλήσεις της αλυσίδας φέτος θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με το 2019 (158,2 εκατ. ευρώ). Σε αυτό βέβαια βοηθά η προσθήκη του μεγάλου καταστήματος στον Κηφισό, το οποίο εκτείνεται σε σε 10.000 τ.μ. και απασχολεί 150 εργαζομένους. Πλέον η εταιρεία απασχολεί συνολικά 1.300 άτομα.

Πάντως μετά την εμπειρία του lockdown η διοίκηση της αλυσίδας ενισχύει τις υποδομές και τις υπηρεσίες της. Μάλιστα σχεδιάζει με τη συνεργασία ανεξάρτητης, τρίτης, εταιρείας να οργανώσει την παράδοση εμπορευμάτων της και να βελτιστοποιήσει τις παραδόσεις ακόμα και ενός του 24ωρου.

Σχετικα αρθρα

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα: Το ωράριο λειτουργίας – Πώς θα λειτουργήσουν Jumbo και IKEA (vid)

admin

Πέθανε ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας – Ήταν επικεφαλής και βασικός μέτοχος της Lavipharm

admin

Λιανεμπόριο: Τι αλλάζει με την επιστροφή στην κανονικότητα – Πώς επηρεάζονται τα σούπερ μάρκετ

admin

Γεωργιάδης για το deal της «Pitsos»: Έγινε το μεγάλο βήμα για τη δημιουργία εκ νέου θέσεων εργασίας που χάθηκαν

admin

Πώς μια 32χρονη μετέτρεψε την ιδέα για ένα σχολικό ημερολόγιο σε επιχείρηση αξίας $3,2 δισ.

admin

Μπακατσέλος στο Newmoney: Πώς κλείσαμε το deal με τους Γερμανούς της BSH για την Pitsos

admin

ΕΛΓΟ: Άρση στην προσωρινή ανάκληση της πιστοποίησης για τη ΦΕΤΑ ΠΟΠ της βιομηχανίας Όμηρος

admin

MLS: Η απάντηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών για τα ερωτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

admin

ΔΕΔΑ: Στην ΑΚΤΩΡ ανάθεση έργου €17 εκατ.

admin

Mytilineos: Θετική αποτίμηση αποτελεσμάτων από τους αναλυτές

admin

Ιασώ: Η OCM και οι συντονισμένοι μέτοχοι έχουν ποσοστό 89,03%

admin

Coaching για μια θέση στο Yale – Η επιχείρηση που χρεώνει $35.000 δολάρια ανά πελάτη

admin