Image default
Επιχειρήσεις

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: «Πράσινο» για προγράμματα αυτοαπασχολούμενων

«Μετά από διαρκείς παρεμβάσεις του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και συναντήσεις του με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, όπου και του έθεσε το αίτημά του να ενταχθούν και οι αυτοαπασχολούμενοι στο πρόγραμμα κατάρτισης που θα υλοποιήσει η περιφέρεια Αττικής, τελικά υπήρξε δικαίωση των προσπαθειών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών».

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου και διευκρινίζεται συγκεκριμένα, ότι η αρμόδια υπηρεσία του ΠΕΠ Αττικής απάντησε θετικά, αναφέροντας σε σχετική επιστολή: «Αυτοαπασχολούμενοι που δεν απασχολούν προσωπικό, μπορούν να συμπεριληφθούν στους ωφελούμενους της δράσης. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση το θεσμικό πλαίσιο θα είναι αυτό των Κρατικών Ενισχύσεων και θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικά έλεγχος σώρευσης, σύμφωνα με τον κανονισμό 1407/2013 (de minimis)».

Αναμφίβολα, σημειώνει το επιμελητήριο, πρόκειται για πλήρη δικαίωση των θέσεών του, που από την αρχή υποστήριξε την ανάγκη συμμετοχής των αυτοαπασχολούμενων στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.

Πλέον, υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ανοίγονται νέοι δρόμοι για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων που θα απευθύνονται ειδικά στους αυτοαπασχολούμενους, για την ενίσχυση της προσαρμοστικότητας στις νέες διαμορφούμενες οικονομικές και τεχνολογικές συνθήκες, για την προσαρμογή στους τομείς προτεραιότητας της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (Π.Σ.Ε.Ε.).

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τονίζει:

«Αισθανόμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη, η οποία δίνει σε αυτοαπασχολούμενους το δικαίωμα στην ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν θα ήταν δυνατόν να απουσιάζουν οι αυτοαπασχολούμενοι από ένα πρόγραμμα κατάρτισης. Αποτελούν ένα δυναμικό κομμάτι του επιχειρείν και η στήριξη τους σημαίνει ενίσχυση όλης της ελληνικής οικονομίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη για την ικανοποίηση του αιτήματος του Ε.Ε.Α., καθώς έδειξε περίτρανα πως, όταν υπάρχει καλοπροαίρετη διάθεση και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, μπορούν να βρεθούν και οι κατάλληλες λύσεις.

Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Αττικής είναι εξαιρετική και μπορεί να δώσει σημαντικά οφέλη στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τους ελεύθερους επαγγελματίες σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο, λόγω και της ύφεσης που φέρνει η πανδημία. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά».

Σχετικα αρθρα

Προσαρμογή στα νέα δεδομένα επιχειρούν εστίαση και διασκέδαση

admin

Alpha Bank: Καθοριστική η κρατική στήριξη στην επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

admin

JYSK: Ανοίγει νέο κατάστημα στο River West Open

admin

ACS: Αυτό είναι το νέο σύγχρονο κέντρο διαλογής της (vid)

admin

Επιχειρήσεις εστίασης: Πότε λήγει η προθεσμία για αιτήσεις – Ποιους αφορά

admin

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Παράταση στην υποβολή δικαιολογητικών για επιχειρήσεις

admin

ΔΙΜΕΑ: «Μπλόκο» σε 21 ηλεκτρονικά καταστήματα

admin

Ελλάκτωρ: Δεν αγοράζει η Reggeborgh τις μετοχές του Διαμαντίδη

admin

Ψηλά τη Σημαία: Η ύψιστη τιμή για Κορακάκη & Πετρούνια στην Τελετή Έναρξης!

admin

Πλειστηριασμός: Άλλαξαν χέρια 12 από τα 19 «κομμάτια» του Avenue

admin

Ομιλος Quest: Αποκτά το 60% της Intelli Solutions

admin

Μείωση ενοικίου τον Ιούλιο: Αυτοί είναι οι ΚΑΔ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

admin