Image default
Επιχειρήσεις

Μονεμβασιώτης (ΒΕΝΕΤΗΣ) στο ΝΜ: «Το λουκέτο μοναδική απάντηση στο “κόψε το λαιμό σου” των ιδιοκτητών»

Tο ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε νέα λουκέτα καταστημάτων αφήνει ο μεγαλομέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της Φούρνοι Βενέτης, κ. Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

«Δυστυχώς πολλοί εκμισθωτές εξακολουθούν να έχουν άρνηση της κατάστασης και πραγματικά δεν μπορούμε να βρούμε άκρη. Κάποιοι όχι μόνο δεν συμφωνούν σε μία αναδιαπραγμάτευση των μισθωμάτων, έστω πρόσκαιρα, αλλά κρατούν και μία στάση ‘κόψτε το λαιμό σας, εγώ θέλω τα ενοίκια που συμφωνήσαμε’. Στις σημερινές συνθήκες αυτό δεν μπορεί να γίνει. Και παρά το γεγονός ότι η απόφαση είναι δύσκολη, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η αιμορραγία να συνεχίζεται», σημειώνει σε δηλώσεις του στο ΝΜ ο κ. Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

Τα πρώτα λουκέτα θα μπουν ως το τέλος της εβδομάδας σε πέντε καταστήματα στις περιοχές: Άλιμος, Περιστέρι, Πλάκα, Ασπρόπυργος και Φιλοθέη. «Κάποιοι δεν έβγαιναν καν στο τηλέφωνο να μιλήσουμε. Επομένως δεν υπήρχε εναλλακτική. Έχουν ενημερωθεί για την παύση λειτουργίας και την έξοδο μας απ’ το ακίνητο», σημειώνει. «Το μόνο που με λυπεί πραγματικά είναι ότι περίπου 50 άνθρωποι που εργάζονταν σε αυτά τα καταστήματα θα μείνουν χωρίς δουλειά. Ειλικρινά όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο», προσθέτει.

Ο ίδιος ήδη απ’ τον περασμένο Αύγουστο σε συνέντευξη του στο business stories έλεγε ότι υπάρχουν 25 – απ’ το σύνολο των 110 – καταστημάτων για τα οποία οι διαπραγματεύσεις για τη μείωση των μισθωμάτων δεν προχωρούσε λόγω της άρνησης των ιδιοκτητών.

«Τι θα γίνει με τα υπόλοιπα 20;», τον ρωτάμε. «Ελπίζω να βρεθεί λύση. Να καταλάβουν ότι δεν είναι ένα καπρίτσιο μας. Η πτώση του τζίρου είναι μεγάλη λόγω της πανδημίας και δυστυχώς έτσι πως φουντώνει το δεύτερο κύμα πάμε να χάσουμε και το 2021», σημειώνει.

Εξάλλου, όπως λέει, «δεν υπάρχει καμία διάθεση να μπλέξουμε σε δικαστικές περιπέτειες απλά για να κρατήσουμε ένα ακίνητο που είναι ζημιογόνο για εμάς. Καλύτερα οι ξεκάθαρες αποφάσεις», τονίζει εννοώντας πως εάν δεν υπάρξει συμβιβασμός τότε αυτομάτως η απόφαση θα είναι για έξοδο απ’ το κάθε ακίνητο.

Ήδη όπως εξηγεί η κίνηση έχει περιοριστεί σημαντικά. «Κάθε φορά που εξαγγέλλεται ένα μέτρο, η κίνηση περιορίζεται ακόμα περισσότερο. Ο κόσμος φοβάται. Η τηλεργασία έχει αδειάσει από κόσμο το κέντρο. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ’ το καλοκαίρι και δεν βλέπω πως μπορεί αυτό να διορθωθεί», τονίζει.

Τον ρωτάμε εάν θα ήταν λύση μία επέκταση του οριζόντιου μέτρου για μείωση των ενοικίων 40%, όπως εξάλλου ζητεί η Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠΟΕΣ), η οποία εκπροσωπεί τις αλυσίδες. «Και βέβαια θα ήταν. Απ’ τη στιγμή όμως που δεν το έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση, ούτε φαίνεται ότι θα το κάνει ο καθένας αναγκαστικά παίρνει τα μέτρα του», υπογραμμίζει.

Σχετικα αρθρα

Εστίαση: Κυρώσεις και πρόστιμα 151.400 ευρώ σε επιχειρήσεις

admin

30+16 εταιρείες με ρεκόρ επιδόσεων μέσα στην πανδημία

admin

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Φέρνει τρένο υδρογόνου – Έφτασε το δεύτερο «Λευκό Βέλος»

admin

Αegean: Το restart του ελληνικού τουρισμού φέρνει επιπλέον πτήσεις για Μάιο – Ιούνιο – Ιούλιο

admin

ΟΣΕ: Έργα προϋπολογισμού 5,9 εκατ. ευρώ

admin

Folli Follie: Έχασε τη μάχη για τις μετοχές της Dufry

admin

Όμιλος IDEAL: Διευρύνει το χαρτοφυλάκιό του-Εισέρχεται σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες

admin

Νέες αγορές στην ευθύνη της Imperial Tobacco Hellas – Eνίσχυση του περιφερειακού ρόλου της στη ΝΑ Ευρώπη

admin

Αυγουστίδης (Skroutz): Το e-commerce θα ανεβαίνει και μετά την πανδημία

admin

Ford: Επιταχύνει την έρευνα και εξέλιξη στις μπαταρίες με επένδυση ύψους $185 εκατ.

admin

Απόστολος Κάκκος (Lamda Hellix): «Αυτά είναι τα τρία μαθήματα που μας έχει δώσει η εποχή»

admin

ΓΕΚΕ Α.Ε.: Συντονισμένη δράση μετόχων για τον έλεγχο της εταιρείας

admin