Image default
BLOOMBERG

EasyJet: Πούλησε αεροσκάφη και έβαλε στα ταμεία της 400 εκατ. δολάρια

Η EasyJet Plc πούλησε και άλλα αεροπλάνα σε εκμισθωτές αεροσκαφών, συγκεντρώνοντας σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει τα διαθέσιμα της μετά την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 που μετατοπίζουν χρονικά η ανάκαμψη των ταξιδιών στο επόμενο έτος.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε ότι πούλησε εννέα αεροσκάφη Airbus SE A320 σε δύο συναλλαγές, ενώ θα μισθώσει (leaseback) τα συγκεκριμένα αεροπλάνα για σχεδόν 10 χρόνια. Μετά τη συναλλαγή, ο αερομεταφορέας θα έχει 152 αεροσκάφη, ή το 44% του στόλου του, ανέφερε.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν χρησιμοποιήσει συναλλαγές sale-leaseback για να αντισταθμίσουν το έλλειμμα μετρητών τους μετά την βουτιά που σημείωσαν τα ταξίδια λόγω της πανδημίας, πλήττοντας τα έσοδα τους. Η συμφωνία της Τρίτης θα προσφέρει στην EasyJet επιπλέον ρευστότητα για ενάμιση μήνα, ανέφεραν οι αναλυτές της Morgan Stanley, Carolina Dores και Alexandra Thrum.

«Η συναλλαγή είναι θετική, αν και μικρή, καθώς αντικατοπτρίζει την αποτίμηση του ενεργητικού της easyJet και την πρόσβαση της σε διάφορες πηγές χρηματοδότησης», έγραψαν.

Πριν από τη συμφωνία της Τρίτης, η EasyJet είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 2,4 δισεκατομμύρια στερλίνες (3,1 δισεκατομμύρια δολάρια), συμπεριλαμβανομένων 608 εκατομμυρίων στερλίνων από παρόμοιες πωλήσεις αεροσκαφών και 419 εκατ. στερλίνες από την αύξηση των μετοχών.

Ενώ η EasyJet εισήλθε στο 2020 με έναν από τους ισχυρότερους ισολογισμούς της βιομηχανίας, τα αυξανόμενα κρούσματα προκάλεσαν νέα lockdowns και ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε όλη την Ευρώπη. Αυτή η εξέλιξη έφερε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στις αεροπορικές εταιρείες οι οποίες είναι ήδη κλονισμένες από το αδύναμο καλοκαίρι.

Η αεροπορική εταιρεία κατέγραψε την πρώτη της ετήσια απώλεια και σταμάτησε τις πληρωμές μερισμάτων, ενώ πήρε πίσω το χειμερινό της πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας της στην Ιταλία.

 

Wrecking Ball

Η μετοχή της EasyJet ενισχύθηκε μέχρι και 6,4% νωρίτερα στην αγορά του Λονδίνου αλλά τα κέρδη περιορίστηκαν στο 0,4%. Από τις αρχές του έτους οι μετοχές της έχουν χάσει το 63% της αξίας τους.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

Ρότζερ Φέντερερ: Το μεγάλο μυστικό της μικρής εταιρείας αθλητικών που επένδυσε ο διάσημος τενίστας

admin

Μετά τους Bezos και Branson, οι Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι παίρνουν τη σκυτάλη για το διάστημα

admin

Roche: Η ζήτηση για διαγνωστικά Covid τεστ έσωσε τα κέρδη της εταιρείας

admin

Hyundai: Κατέγραψε τα μεγαλύτερα κέρδη της επταετίας – Αγκάθι η έλλειψη ημιαγωγών

admin

Mercedes-Benz: Ανεβάζει στροφές με κατεύθυνση στα ηλεκτρικά οχήματα

admin

Coca-Cola: Απογειώθηκαν τα αποτελέσματα με την άρση των lockdown

admin

Πώς ο Τραμπ «διέγραψε» 5 δισ. από την περιουσία των ιδρυτών της Xiaomi

admin

Bernard Arnault: Γιατί η πώληση της Carrefour θα ζημιώσει τον μεγιστάνα της Louis Vuitton

admin

Carrefour: Όχι από την γαλλική κυβέρνηση στην προσφορά εξαγοράς 20 δισ. δολαρίων από την Couche-Tard

admin

Ιταλία: Σε δεινή πολιτική κρίση μετά την αποχώρηση Ρέντσι από την κυβέρνηση Κόντε – Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

admin

Ανατροπή: Η τιμή του LNG αυξάνεται γρηγορότερα από το Bitcoin – Ποιοι κερδίζουν

admin

Σημαντικό deal για την Σακίρα: Πούλησε τα δικαιώματα 145 τραγουδιών της στην Hipgnosis Songs Fund

admin