Image default
BLOOMBERG

Φρενίτιδα στη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά όλων των εποχών: Οι προσφορές ανήλθαν στα 3 τρισ. δολάρια

Η μεγαλύτερη δημόσια προσφορά όλων των εποχών προκάλεσε επενδυτική φρενίτιδα.

Ιδιώτες επενδυτές στο Χονγκ Κονγκ και τη Σαγκάη υπέβαλαν προσφορές αξίας τουλάχιστον 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για μετοχές της Ant Group Co. του επιχειρηματία Jack Ma, αρκετά χρήματα για να αγοράσουν την JPMorgan Chase & Co. δέκα φορές. Η υποβολή προσφορών ήταν τόσο μεγάλη στο Χονγκ Κονγκ, με αποτέλεσμα το σύστημα παραγγελιών μία εταιρείας να κλείσει λόγω του τεράστιου αριθμού των αιτημάτων εγγραφής.

Οι προσφορές από τους μικροεπενδυτές στη Σαγκάη υπερκάλυψαν την αρχική προσφορά κατά περισσότερο από 870 φορές.

Λόγω της φρενίτιδας οι προβλέψεις κάνουν λόγο για δυναμικό άλμα της Ant κατά την έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής της, στις 5 Νοεμβρίου, αν και αρκετοί προειδοποιούν για τους παράγοντες αβεβαιότητας που επισκιάζουν τις αγορές, όπως τις αμερικανικές εκλογές, το δεύτερο κύμα Covid-19 και το αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο στην Κίνα.

Είτε η μετοχή της Ant πραγματοποιήσει ράλι είτε όχι, η αρχική δημόσια εγγραφή-ρεκόρ αντιπροσωπεύει ψήφο εμπιστοσύνης για μια εταιρεία που θα μπορούσε να διαμορφώσει το μέλλον του global finance. Παράλληλα, είναι ενδεικτική της ικανότητας της Κίνας να αντλεί τεράστιες ποσότητες κεφαλαίων χωρίς να έχει την ανάγκη των αμερικανικών αγορών, γεγονός που συνιστά νίκη για το Πεκίνο, σε μια εποχή που βρίσκεται αντιμέτωπο με την απειλή των οικονομικών κυρώσεων των ΗΠΑ.

Η Ant αναμφίβολα επωφελείται από την ασυνήθιστα έντονη διάθεση των ιδιωτών επενδυτών σε παγκόσμιο επίπεδο. Ταυτόχρονα, μεγάλες εταιρείες διαχείρισης, όπως η Temasek Holdings Pte, η T. Rowe Price Group Inc. και η UBS Asset Management, έχουν επίσης διάθεση να προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις. Τα ιδρύματα και οι στρατηγικοί επενδυτές ενδέχεται να καταλάβουν περίπου το 96% της προσφοράς στη Σαγκάη και το 97,5% στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της Ant, αν και τα στοιχεία ενδέχεται να αλλάξουν.

Οι επενδυτές λιανικής ενδέχεται να παίξουν σημαντικό ρόλο μόλις ξεκινήσει η διαπραγμάτευση – ιδιαίτερα στη Σαγκάη όπου οι ιδιώτες πραγματοποιούν τη συντριπτική πλειονότητα του ημερήσιου τζίρου. Περίπου 5,16 εκατομμύρια κωδικοί ιδιωτών επενδυτών έθεσαν ένα ρεκόρ παραγγελιών 19,05 τρισ. γιουάν (2,85 τρισεκατομμύρια δολάρια), για μετοχές της Ant στην αγορά Star της πόλης, όπου οι traders υποχρεούνται να έχουν τουλάχιστον 500.000 γιουάν στους λογαριασμούς τους.

Στο Χονγκ Κονγκ, το τμήμα λιανικής προσέλκυσε προσφορές άνω των από 1,3 τρισ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ μέχρι τις 11 π.μ. τοπική ώρα την Παρασκευή, ή 394 φορές πάνω από την αρχική προσφορά, ανέφερε η South China Morning Post.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

Bitcoin: Αντιστρέφει το ράλι του Σαββατοκύριακου – Χάνει τα 40.000 δολάρια

admin

Στηρίζει την Robinhood η Cathie Wood παρά το τραγικό ντεμπούτο

admin

Nokia: Το comeback, το εντυπωσιακό ράλι της μετοχής και η εκτόξευση της κεφαλαιοποίησης κατά 2 δισ. σε μία μέρα!

admin

Bitcoin: Το μεγαλύτερο ανοδικό σερί για το 2021 αλλά θα χρειαστεί «κόπο» για τα 50.000 δολάρια

admin

Ανεβάζει στροφές η Ryanair

admin

Bitcoin: Το γράφημα που κάνει τους «ταύρους» να βλέπουν ξανά τα 44.000 δολάρια

admin

Συμφωνία για έργα μαμούθ με το Ιράκ υπέγραψε η γαλλική Total

admin

Ρότζερ Φέντερερ: Το μεγάλο μυστικό της μικρής εταιρείας αθλητικών που επένδυσε ο διάσημος τενίστας

admin

Μετά τους Bezos και Branson, οι Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι παίρνουν τη σκυτάλη για το διάστημα

admin

Roche: Η ζήτηση για διαγνωστικά Covid τεστ έσωσε τα κέρδη της εταιρείας

admin

Hyundai: Κατέγραψε τα μεγαλύτερα κέρδη της επταετίας – Αγκάθι η έλλειψη ημιαγωγών

admin

Mercedes-Benz: Ανεβάζει στροφές με κατεύθυνση στα ηλεκτρικά οχήματα

admin