Image default
Αγορές

Πτωτικό ξεκίνημα στις ευρωαγορές-Αβεβαιότητα για ΗΠΑ και οικονομία

Πτωτικό ξεκίνημα στις ευρωαγορές-Αβεβαιότητα για ΗΠΑ και οικονομία

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα της συνεδρίασης την Παρασκευς, καθώς ενισχύονται οι φόβοι για επικείμενες οικονομικές επιπτώσεις από τα νέα lockdown για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην Ευρώπη, ενώ στις ΗΠΑ η μάχη των δύο υποψηφίων για το Λευκό Οίκο εισέρχεται στην τελική ευθεία, προκαλώντας αβεβαιότητα για την έκβαση του αποτελέσματος.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX μειώνεται 0,4% στις 11.550 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται πτωτικά κατά 0,08% στις 5.577 μονάδες. Στο Παρίσι, ο CAC 40 υποχωρεί 0,11% με τον πανευρωπαϊκό Euro Stoxx να σημειώνει πτώση 0,4%.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν και στον ευρωπαϊκό νότο καθώς απώλειες καταγράφει το Μιλάνο (-0,5%), η Μαδρίτη (-0,1%) και η Λισαβόνα (-0,6%). Στη Ρωσία, ο MOEX μειώνεται 0,57%, ενώ σε 0,69% ανέρχονται οι απώλειες του RTSI. Στην Τουρκία, ο BIST άνοιξε με πτώση 1,09% στις 1.114 μονάδες.

Στο μέτωπο της πανδημίας, η Γαλλία κατέγραψε 47.637 νέα κρούσματα, μια ημέρα πριν από το lockdown, ενώ νέα ρεκόρ καθημερινών κρουσμάτων καταγράφουν Ιταλία και Ισπανία, στην οποία οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 35.000. Στη Γερμανία, αποδέκτης διαμαρτυριών από τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού γίνεται η Άγκελα Μέρκελ, σχετικά με τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Στο πεδίο της οικονομίας, Γαλλία και Ισπανία είδαν το ακαθάριστο εθνικό προϊόν να καταγράφει άνοδο στο τρίτο τρίμηνο κατά 18,2% και 16,7% αντίστοιχα, μετά την ιστορική ύφεση στην οποία περιήλθε η παγκόσμια οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

«Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να αξιολογεί “προσεκτικά τις εισερχόμενες πληροφορίες”, ενώ τον Δεκέμβριο όταν θα έχει στη διάθεση της τις τελευταίες μακροοικονομικές προβολές θα προχωρήσει σε “διεξοδική επαναξιολόγηση των οικονομικών προοπτικών και του ισοζυγίου των κινδύνων”», ανέφερε την Πέμπτη η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη συνέντευξη τύπου μετά τη συνεδρίαση της τράπεζας.

Σχετικα αρθρα

Ασιατικές αγορές: Ανοδικές τάσεις μετά τα ρεκόρ στη Wall Street

admin

Ρεκόρ απόδοσης για S&P500- Άλμα 10,2% στο τρίμηνο

admin

Νέα ρεκόρ στις ευρωαγορές- Άλμα 6,8% στο τρίμηνο

admin

Προς ρεκόρ απόδοσης Q1 ο S&P500- Συνεχίζεται το ράλι

admin

Κέρδη ξανά στο άνοιγμα των Ευρωαγορών-Επιβεβαιώνεται η ύφεση στην Βρετανία

admin

Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

admin

Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

admin

Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

admin

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

admin

Goldman Sachs: Αναμένει «περιορισμένη άνοδο» για τις αμερικανικές μετοχές

admin

Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

admin

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

admin