Image default
Επιχειρήσεις

Ορφέας Μαυρίκιος: Τρεις νέες μονάδες αφαλάτωσης στην Ίο θα κατασκευάσει η Watera Hellas

Στην κατασκευή τριών νέων μονάδων αφαλάτωσης στην Ίο θα προχωρήσει η Watera Hellas. Τη σχετική σύμβαση για την προμήθεια και την εγκατάσταση τους υπέγραψαν ο Δήμαρχός Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας και ο Πρόεδρος της Watera Hellas ΑΒΕΕ, μέλος του ομίλου Unibios, κ. Ορφέας Μαυρίκιος. Είχε προηγηθεί διεθνής δημόσιος ηλεκτρονικός διαγωνισμός στον οποίο η Watera Hellas αναδείχθηκε ανάδοχος.

Οι τρεις μονάδες αφαλάτωσης θαλασσινού νερού με την τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης, που έχουν συνολική δυναμικότητα 1.080 κυβικών μέτρων (m3) πόσιμου νερού ημερησίως, θα επιτρέψουν την κάλυψη των συνεχώς αυξημένων αναγκών υδροδότησης του νησιού.

Η χρηματοδότηση της προμήθειας θα γίνει από πόρους του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» την οποία εξασφάλισε ο Δήμος Ιητών.

«Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η συνεχής αναβάθμιση των βασικών υποδομών του νησιού μας έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων και των επισκεπτών. Η υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση των τριών νέων μονάδων αφαλάτωσης αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Όνειρο μου είναι σύντομα από την βρύση του  κάθε σπιτιού του νησιού μας να τρέχει άφθονο και ποιοτικό πόσιμο νερό. Εκ μέρους της Δημοτικής αρχής, ευχόμαστε την ταχύτερη δυνατή αποπεράτωση του έργου και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια  για τη διασφάλιση της ποιότητας και της επάρκειας του νερού σε όλο το νησί μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Watera Hellas κ. Μαυρίκιος σημείωσε ότι: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς που μας δίνεται για μία ακόμα φορά η ευκαιρία να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης ποιοτικού πόσιμου νερού σε ένα νησί της πατρίδας μας. Η επάρκεια ποιοτικού πόσιμου νερού ότι αποτελεί όχι μόνο προφανές δικαίωμα των κατοίκων του κάθε νησιού αλλά και  βασική προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξή του.  Αξίζει επίσης να επισημάνουμε το γεγονός το ότι όλα τα συστήματα που η εταιρεία μας διαθέτει, τόσο στην χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό, σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στη Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι το 2010, η Watera Hellas είχε είχε προμηθεύσει στον Δήμο μία ακόμα μονάδα αφαλάτωσης, δυναμικότητας 1.000 κυβικών μέτρων (m3), ημερησίως που έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί στην περιοχή του ελικοδρόμιου. Επίσης, η Watera, έχει προμηθεύσει και εγκαταστήσει στην Ίο ένα σύστημα ταχείας διύλισης για την φίλτρανση του νερού της λιμνοδεξαμενής που βρίσκεται στην θέση Μυλοπότα, πλησίον του χώρου που θα εγκατασταθούν και οι νέες μονάδες.

Σχετικα αρθρα

Autohellas: Την 1/9 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση-Η ημερήσια διάταξη

admin

Εκτός ταμπλό «οδεύει» το Ιασώ-Στο 93,97% το ποσοστό της OCM

admin

Intralot: Συμμετοχή 98,94% στην ανταλλαγή ομολόγων του 2021

admin

PeopleCert: Υπερκαλύφθηκε σχεδόν τέσσερις φορές το ομόλογο του Ομίλου

admin

Χατζηδάκης (Beta ΑΧΕΠΕΥ): Με δυνατό finish 9×9 κερδήθηκε ο μήνας

admin

Πλειστηριασμός: Άλλαξε χέρια το «φιλέτο» του «Καρούζος Gate» στο Ελληνικό

admin

Στα χέρια του Δημήτρη Δασκαλόπουλου και η Mediterranean Foods

admin

ΓΕΚΕ: Τι αναφέρει το ΔΣ για την δημόσια πρόταση

admin

ΔΕΗ: Στο Μαρούσι το νέο πιλοτικό κατάστημα – Δείτε πως είναι

admin

ΟΠΑΠ: Στους 2.788 οι μέτοχοι που επανεπένδυσαν το μέρισμα

admin

CVC: Όταν διδάσκει τι σημαίνει να αγοράζεις φθηνά και να πουλάς ακριβά

admin

ΛΑΜΨΑ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

admin