Image default
Αγορές

Κέρδη στις ευρωαγορές-Στήριγμα τα στοιχεία για τη μεταποίηση

Κέρδη στις ευρωαγορές-Στήριγμα τα στοιχεία για τη μεταποίηση

Με σημαντική άνοδο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τη Δευτέρα οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα τον Οκτώβριο στην Ευρωζώνη, τα οποία εμφανίστηκαν καλύτερα των προβλέψεων, αναπτέρωσαν τις ελπίδες για ανάκαμψη παρά το δεύτερο κύμα πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα.

Ειδικότερα, ο γερμανικός DAX αυξήθηκε 1,97% στις 11.784 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 αυξήθηκε 1,39% στις 5.654 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 ενισχύθηκε 2,11% στις 4.691 μονάδες, ενώ με άνοδο 2,07% έκλεισε ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 50.

Περαιτέρω, κέρδη κατέγραψε το Μιλάνο (+2,43%), η Μαδρίτη (+2,07%) και η Λισαβόνα (+1,88%).

Στη Ρωσία, ο MOEX κέρδισε 1,74% και ο RTSI 0,26% αντίστοιχα. Στην Τουρκία ο BIST 100 ενισχύθηκε 1,91% στις 1.133 μονάδες.

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο δείκτης ΡΜΙ για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη, ανήλθε στις 54,8 μονάδες από 53,7 τον Σεπτέμβριο, με το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο των τελευταίων27 μηνών, καθώς ο κλάδος διατηρεί τη δυναμική που ξεκίνησε να καταγράφει τον Ιούλιο.

Η Γερμανία ήταν η χώρα με την καλύτερη επίδοση, η Αυστρία είχε το καλύτερο αποτέλεσμα των τελευταίων δύο ετών, ενώ η Ιταλία καταγράφει επιτάχυνση ανάπτυξης, φτάνοντας σε υψηλό 31 μηνών. Σε χαμηλό 3 μηνών η Ελλάδα.

Παράλληλα, αμετάβλητο παρέμεινε το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Σε σημερινή του ανακοίνωση το ΔΝΤ κάλεσε τις χώρες των G20 να διατηρήσουν τις δαπάνες στα τρέχοντα επίπεδα, προειδοποιώντας ότι η κρίση δεν έχει παρέλθει και υπογραμμίζοντας την ανάγκη αύξησης της δημοσιονομικής τόνωσης, προκειμένου να στηριχθεί η εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη.

Στο μέτωπο της πανδημίας, συνέντευξη τύπου παραχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, εκφράζοντας αισιοδοξία για την πορεία των δοκιμών του πιθανού εμβολίου κατά του κορονοϊού και τη βελτίωση στις φαρμακευτικές αγωγές των ασθενών με Covid-19.

Στις ΗΠΑ, η συμμετοχή των Αμερικανών στις εκλογές αναμένεται να φθάσει σε ιστορικό υψηλό, ξεπερνώντας τα 138 εκατ. ενώ λίγο μόνο απέμεινε μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. Στο οικονομικό πεδίο, συνεχίστηκε η άνοδος για πέμπτο συνεχόμενο μήνα της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Οκτώβριο. 

Σχετικα αρθρα

Ρεκόρ απόδοσης για S&P500- Άλμα 10,2% στο τρίμηνο

admin

Νέα ρεκόρ στις ευρωαγορές- Άλμα 6,8% στο τρίμηνο

admin

Προς ρεκόρ απόδοσης Q1 ο S&P500- Συνεχίζεται το ράλι

admin

Κέρδη ξανά στο άνοιγμα των Ευρωαγορών-Επιβεβαιώνεται η ύφεση στην Βρετανία

admin

Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

admin

Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

admin

Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

admin

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

admin

Goldman Sachs: Αναμένει «περιορισμένη άνοδο» για τις αμερικανικές μετοχές

admin

Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

admin

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

admin

Επεκτάθηκαν οι απώλειες στη Wall Street- Τρίτη μέρα διόρθωσης

admin