Image default
Ευρώπη

Σε τροχιά επέκτασης το κοινωνικό παντοπωλείο στον δήμο Δελφών

Στην ενίσχυση των πρωτοβουλιών και των δράσεών του και με στόχο την μέγιστη εφικτή αποτελεσματικότητα στον τομέα της κοινωνικής συνοχής σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που χαρακτηρίζεται από πολλαπλές κρίσεις προχωρά ο Δήμος Δελφών.

Η συγκεκριμένη δομή χρηματοδοτείται από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013) και του Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2014-2020) με συνολικό ποσό 234.000 € για 72 συνολικά μήνες. Παρέχει σε τουλάχιστον 371 οικογένειες του Δήμου Δελφών που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, σταθερά σε τακτά διαστήματα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου συσκευασμένα, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κλπ καινούρια ή μη, είδη ψυχαγωγίας. Τα αγαθά συγκεντρώνονται από χορηγίες/ δωρεές επιχειρήσεων, συλλογικών φορέων και πολιτών , από τυχόν περισσευούμενα είδη του προγράμματος ΤΕΒΑ κι από προμήθειες με δαπάνες της δομής. Η δομή αξιοποιείται στη διανομή αγαθών του ΤΕΒΑ.

Το τελευταίο διάστημα ειδικότερα, με τη βοήθεια συλλογικοτήτων πολιτών, επιχειρήσεων, οργανώσεων και ιδιωτικών φορέων ανέπτυξε σειρά πρωτοβουλιών στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που χρήζουν βοήθειας, με σημαντικότερες εξ αυτών για το 2020 τις ακόλουθες:

Από τις αρχές του έτους έως και σήμερα έχουν διανεμηθεί σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου περισσότεροι από 20 τόνοι ψάρια από τις «Θαλάσσιες Καλλιέργειες Γαλαξιδίου». Στις αρχές Σεπτεμβρίου διανεμήθηκαν σχολικά είδη και 50 τσάντες σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, μετά από δωρεά της εταιρείας «Imerys», η οποία είχε πραγματοποιηθεί για την ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου και έως το Δεκέμβριο γίνεται διανομή κουπονιών εξαργύρωσης για την αλυσίδα super market ΑΒ Βασιλόπουλος (αξίας 120 ευρώ το κάθε ένα), μετά από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Τα συγκεκριμένα κουπόνια, βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει, διανέμονται σε μηνιαία βάση και σε διαφορετικές οικογένειες, όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δελφών. Τον Οκτώβριο, τέλος, ξεκίνησε κύκλος διανομής τροφίμων στην Άμφισσα και την Ιτέα, ο οποίος θα επεκταθεί σταδιακά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, στηρίζοντας ακόμα περισσότερο και στο μέτρο των δυνατοτήτων του Κοινωνικού Παντοπωλείου τους ωφελούμενούς του.

Ο Δήμαρχος Δελφών με δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αδιάλειπτη αλλά και συνεχώς αυξανόμενη παρουσία του Κοινωνικού Παντοπωλείου στις δράσεις στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. «Ο Δήμος Δελφών οφείλει και είναι δίπλα στους πληττόμενους από την κρίση συμπολίτες μας, ανακουφίζοντας μέρος των αναγκών που έχουν στην καθημερινότητά τους», σημείωσε ο Π.Ταγκαλής και κατέληξε τονίζοντας: «Στόχος από την πρώτη στιγμή ήταν η καλύτερη δυνατή οργάνωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η διεύρυνση των παρεμβάσεων του και η διαφανής λειτουργία του. Και στους τομείς έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου, όμως δεν επαναπαυόμαστε. Η κοινωνική πολιτική είναι καθημερινός αγώνας κι εμείς σε αυτή τη βάση καταθέτουμε τις αποδείξεις μας».

[το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Εν Δελφοίς και το fokidanews.gr και αναδημοσιεύεται στην EURACTIV.gr στο πλαίσιο του έργου «Η Συνοχή Δίπλα μας»]

Σχετικα αρθρα

Spiegel: Η Βουλγαρία, νέος κίνδυνος για το ευρώ μετά την Ελλάδα

admin

Μ. Βαρβιτσιώτης για EUMED : Η Διακήρυξη των Αθηνών για το περιβάλλον βάση συζήτησης με τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ

admin

Το κλίμα δεν χρειάζεται άλλες συνόδους

admin

Αντιμέτωποι με μεταπανδημική διαταραχή στρες νέοι στο Βέλγιο

admin

O EMA δεν είναι σίγουρος αν οι γυναίκες αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο θρομβώσεων από το εμβόλιο της AstraZeneca

admin

Σταθερά υψηλές οι τιμές ενέργειας στην Ισπανία

admin

Μητσοτάκης για EUMED 9

admin

Σύνοδος Κορυφής του EUMED9 στην Αθήνα

admin

Μετά από 16 χρόνια «Μερκελισμού», τι ακολουθεί στη Γερμανία και την Ευρώπη;

admin

Ο κλάδος της φιλοξενίας ζητά την κατάργηση των μασκών

admin

Η διακήρυξη Φον ντερ Λάιεν για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και το στοίχημα της ΕΕ

admin

Πρώην πρόεδρος της Σερβίας: Η Merkel γνωρίζει ότι ο Vučić υπονομεύει τη δημοκρατία

admin