Image default
BLOOMBERG

Χρυσός: Πώς αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία του οι αμερικανικές εκλογές

Κέρδη για τον χρυσό στο ξεκίνημα μιας κρίσιμης εβδομάδας.

Ανοδικά ξεκίνησε την εβδομάδα ο χρυσός. Μια εβδομάδα που επιφυλάσσει αφενός τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά και μια συνεδρίαση της Federal Reserve (Fed) – γεγονότα που αναμένεται να υπαγορεύσουν την πορεία που θα ακολουθήσουν το δολάριο, ο ίδιος ο χρυσός, αλλά και η διάθεση των επενδυτών για ρίσκο.

Το πολύτιμο μέταλλο κινήθηκε ανοδικά για δεύτερη συνεδρίαση, με τις πιθανότητες νίκης του υποψηφίου των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, να αυξάνονται στο επίπεδο ρεκόρ του 90%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δίνει το μοντέλο εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος της εταιρείας FiveThirtyEight, αν και σε κάποιες πολιτείες αναμένεται σκληρή μάχη.

«Η πιθανότητα αναταραχής μετά της εκλογές και ενός αποτελέσματος που θα αμφισβητηθεί αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό κίνδυνο κατά την άποψή μας, κίνδυνο που μπορεί να αποδειχθεί αρκετά θετικός για τον χρυσό στα πιο ακραία σενάρια», σημειώνει η RBC Capital Markets.

Σημειώνεται ότι ο χρυσός έχασε έδαφος στα τελευταία στάδια της προεκλογικής αναμέτρησης, υποχωρώντας για τρίτο μήνα στη σειρά τον Οκτώβριο και συμπληρώνοντας το μεγαλύτερο σε διάρκεια πτωτικό σερί του από τον Απρίλιο του 2019. Παρ’ όλα αυτά, αν και η τιμή του χρυσού βρίσκεται χαμηλότερα από το ρεκόρ που σημείωσε τον Αύγουστο, οι ποσότητες που διακρατούν τα ETFs που δραστηριοποιούνται στην αγορά του χρυσού παραμένουν κοντά στα ιστορικά υψηλά τους, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν την αναμέτρηση των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, την πορεία της πανδημίας και τις ενέργειες των κεντρικών τραπεζών.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η TD Securities, «όσο υποχωρεί η αβεβαιότητα, αναμένεται ότι η ζήτηση από τους επενδυτές θα συνεχίσει να αυξάνεται τους επόμενους μήνες, αυξάνοντας την τιμή του χρυσού, καθώς τα πραγματικά επιτόκια θα ξαναπάρουν την κατιούσα».

Η τιμή του χρυσού για άμεση παράδοση (spot) σημείωνε άνοδο 0,7%, στα 1.892,46 δολάρια ανά ουγγιά, επεκτείνοντας τα κέρδη της Παρασκευής, που διαμορφώθηκαν στο 0,6%.

Η τιμή του χρυσού για παράδοση τον Νοέμβριο στο Comex ενισχύθηκε κατά 0,7% και διαμορφώθηκε στα 1.892,50 δολάρια ανά ουγγιά.

Η τιμή spot για το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,1%, ενώ κέρδη κατέγραφαν τόσο η πλατίνα όσο και το παλλάδιο.

Διαβάστε ακόμη:

Capital Economics: Η μοίρα των αγορών εξαρτάται περισσότερο από τη Fed και λιγότερο από το ποιος θα πάρει τον Λευκό Οίκο

Σχετικα αρθρα

Πώς το Facebook βοηθάει τα Zara να πουλήσουν με… βιντεοπαιχνίδια!

admin

Πώς έφθασαν στην Ινδία 50 τρισ. κρυπτονομίσματα Shiba Inu και γιατί προκαλούν ανησυχία στην αγορά crypto

admin

Η αγορά crypto με το βλέμμα στραμμένο στα tweets του Elon Musk – Νέο μήνυμα ενισχύει το Dogecoin

admin

O πλουσιότερος άνδρας της Ρωσίας αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη δικαστική διαμάχη διαζυγίου στη Βρετανία

admin

Toshiba: Μοιράζει 1,4 δισ. δολάρια στους μετόχους εν μέσω επανεξέτασης της στρατηγικής της

admin

Ο Μάριο Ντράγκι παραιτείται από την πρωθυπουργική αποζημίωση

admin

Citigroup: Ξεκινά πρόγραμμα με στόχο την πρόσληψη περισσότερων γυναικών

admin

Burberry: Βουτιά για τη μετοχή της εταιρείας παρά την τριμηνιαία αύξηση των πωλήσεων

admin

Τι λένε οι γκουρού των crypto για την «κωλοτούμπα» του Elon Musk στο Bitcoin

admin

Νικ Μαρούτσος: Ο 44χρονος διάδοχος του βασιλιά των ομολόγων αποσύρεται για κάνει ταξίδια με τα παιδιά του

admin

Το νέο κρυπτονόμισμα που προκαλεί φρενίτιδα – Αξία 45 δισ. δολάρια σε δύο ημέρες

admin

Bloomberg: Η Ελλάδα ξεκινά το Σχέδιο Ανάκαμψης με δικούς της πόρους

admin