Image default
Επιχειρήσεις

Γιατί η Walmart «διώχνει» τα ρομπότ από τα καταστήματά της

Τα περισσότερα καταστήματα της Walmart διέθεταν ρομπότ, τα οποία περιπλανιόντουσαν στους διαδρόμους και έλεγχαν τη διαθεσιμότητα των αποθεμάτων.Όμως, όχι για πολύ ακόμα. Ο αμερικανικός κολοσσός αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασία του με τη εταιρεία ρομποτικής, αφού διαπίστωσε ότι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν εξίσου επιτυχημένα την ίδια δουλειά.

Πηγές αναφέρουν ότι το συμβόλαιο μεταξύ της Walmart  και της Bossa Nova Robotics διεκόπη, ενώ πάνω από 500 ρομπότ τα οποία απασχολούνται στα καταστήματα θα επιστραφούν.

Η επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού επωφέλησε την Walmart σημειώνοντας σημαντική ανάπτυξη, καθώς οι Αμερικανοί έσπευσαν να «στοκάρουν» χαρτί υγείας, κονσερβοποιημένα προϊόντα, παζλ και άλλα οικιακά είδη κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Οι διαδικτυακές πωλήσεις της εταιρείας σχεδόν διπλασιάστηκαν το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι καταναλωτές απέφευγαν να ψωνίζουν στα φυσικά καταστήματά της. Αυτό αποτέλεσε πρόκληση καθώς η επιχείρηση έπρεπε να καταμετρά συχνά τα αποθέματα στις αποθήκες της ώστε να φροντίζει να τροφοδοτεί τα ράφια της γρήγορα και αποτελεσματικά.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο «Squawk Box» του CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Walmart, Νταγκ ΜακΜίλλον, δήλωσε ότι η γρήγορη εξάντληση ορισμένων αποθεμάτων εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα και συμπλήρωσε ότι αν μπορούσε να αλλάξει ένα πράγμα για την επιχείρηση της Walmart, θα ήταν «να έχει περισσότερη διαθεσιμότητα σε στοκ αποθεμάτων».

Η πρώτη κίνηση για την Walmart ήταν η αντικατάσταση των ρομπότ με τη βοήθεια των εργαζομένων, καθώς όπως δήλωσε είναι η πιο αποτελεσματική και οικονομική λύση για τη διαχείριση των προϊόντων.

Ωστόσο, οι τεχνολογικοί πειραματισμοί δεν σταματούν εδώ για τον αμερικανικό κολοσσό. Την περασμένη εβδομάδα, η Walmart ανακοίνωσε  ότι θα μετέτρεπε τέσσερα καταστήματα σε εργαστήρια ηλεκτρονικού εμπορίου όπου θα είναι διαθέσιμη η δοκιμή ψηφιακών εργαλείων που θα μπορούσαν να επιταχύνουν τον έλεγχο διαθεσιμότητας των αποθεμάτων για την ταχύτερη ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών παραγγελιών.

Σχετικα αρθρα

Intralot: Από την Τετάρτη 1 Ιουνίου παύει η διαπραγμάτευση 3,72 εκατ. μετοχών

admin

Πλαστικά Θράκης: Από 3/6 η καταβολή μερίσματος €0,154 ανά μετοχή

admin

Ψάλτης (Alpha Bank): Μέρισμα 20-30% από τα κέρδη του 2023

admin

Lamda Development: Ο Emmanuel Bussetil αντικαθιστά τον Φώτιο Αντωνάτο ως μη εκτελεστικό μέλος

admin

Aegean: Αυξημένη δυναμική δείχνουν οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι

fastpath

Βetarades: Οι στοιχηματικές εταιρείες που βραβεύτηκαν για το 2022

admin

Intralot: Ακύρωση ιδίων μετοχών και συνακόλουθη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου

admin

Στάσσης: Επιδείξαμε αντοχή παρά την κορύφωση της ενεργειακής κρίσης το πρώτο τρίμηνο του 2022

admin

Epsilon Net: Από 31 Μαΐου η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

admin

Πλαστικά Θράκης: Από τις 3/6 η καταβολή του υπολοίπου μερίσματος ύψους €0,15 ανά μετοχή

admin

Alpha Bank: Καθαρά κέρδη 125,4 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο

fastpath

Εμφιαλωμένο νερό: Διευκρινίσεις για το τέλος ανακύκλωσης

fastpath