Image default
Επιχειρήσεις

Γιατί η Walmart «διώχνει» τα ρομπότ από τα καταστήματά της

Τα περισσότερα καταστήματα της Walmart διέθεταν ρομπότ, τα οποία περιπλανιόντουσαν στους διαδρόμους και έλεγχαν τη διαθεσιμότητα των αποθεμάτων.Όμως, όχι για πολύ ακόμα. Ο αμερικανικός κολοσσός αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασία του με τη εταιρεία ρομποτικής, αφού διαπίστωσε ότι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν εξίσου επιτυχημένα την ίδια δουλειά.

Πηγές αναφέρουν ότι το συμβόλαιο μεταξύ της Walmart  και της Bossa Nova Robotics διεκόπη, ενώ πάνω από 500 ρομπότ τα οποία απασχολούνται στα καταστήματα θα επιστραφούν.

Η επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού επωφέλησε την Walmart σημειώνοντας σημαντική ανάπτυξη, καθώς οι Αμερικανοί έσπευσαν να «στοκάρουν» χαρτί υγείας, κονσερβοποιημένα προϊόντα, παζλ και άλλα οικιακά είδη κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Οι διαδικτυακές πωλήσεις της εταιρείας σχεδόν διπλασιάστηκαν το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι καταναλωτές απέφευγαν να ψωνίζουν στα φυσικά καταστήματά της. Αυτό αποτέλεσε πρόκληση καθώς η επιχείρηση έπρεπε να καταμετρά συχνά τα αποθέματα στις αποθήκες της ώστε να φροντίζει να τροφοδοτεί τα ράφια της γρήγορα και αποτελεσματικά.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο «Squawk Box» του CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Walmart, Νταγκ ΜακΜίλλον, δήλωσε ότι η γρήγορη εξάντληση ορισμένων αποθεμάτων εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα και συμπλήρωσε ότι αν μπορούσε να αλλάξει ένα πράγμα για την επιχείρηση της Walmart, θα ήταν «να έχει περισσότερη διαθεσιμότητα σε στοκ αποθεμάτων».

Η πρώτη κίνηση για την Walmart ήταν η αντικατάσταση των ρομπότ με τη βοήθεια των εργαζομένων, καθώς όπως δήλωσε είναι η πιο αποτελεσματική και οικονομική λύση για τη διαχείριση των προϊόντων.

Ωστόσο, οι τεχνολογικοί πειραματισμοί δεν σταματούν εδώ για τον αμερικανικό κολοσσό. Την περασμένη εβδομάδα, η Walmart ανακοίνωσε  ότι θα μετέτρεπε τέσσερα καταστήματα σε εργαστήρια ηλεκτρονικού εμπορίου όπου θα είναι διαθέσιμη η δοκιμή ψηφιακών εργαλείων που θα μπορούσαν να επιταχύνουν τον έλεγχο διαθεσιμότητας των αποθεμάτων για την ταχύτερη ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών παραγγελιών.

Σχετικα αρθρα

Elevate Greece: Οι 10 καινοτόμες επιχειρήσεις που κάνουν τη διαφορά (pics)

admin

Λαϊκές αγορές: Οι παραγωγοί κατεβαίνουν τη Δευτέρα σε πανελλαδική απεργία και συλλαλητήριο

admin

Πλαίσιο Computers: Το ελληνικό success story και η στρατηγική της «επόμενης ημέρας»

admin

Γέπε Κερκ Μποντ (eToro): Ο «ταύρος» των αγορών εξηγεί το νέο trend στις κερδοφόρες επενδύσεις

admin

Euronews: Συνεχίζεται για τους επόμενους 12 μήνες η λειτουργία της ελληνικής υπηρεσίας

admin

Δαβέρος (ΕΛΠΕ): Πολύτιμος μοχλός διαμόρφωσης πολιτικών η φορολογία

admin

Ανακατεύει την τράπουλα στα αθλητικά η JD, μετά το deal με Cosmos Sport

admin

Profile: Μπαράζ νέων συμβάσεων στο 2ο εξάμηνο

admin

Παράταση έως 10 Νοεμβρίου – 80% επιδότηση ΕΣΠΑ «Elevate Greece» για υφιστάμενες start-up επιχειρήσεις

admin

Από 25 Οκτωβρίου σε διαπραγμάτευση οι ομολογίες της CPLP Shipping

admin

Elevate Greece: Πότε λήγει η τελευταία παράταση στις αιτήσεις για στήριξη σε startups

admin

CPLP Shipping Holdings: Άντλησε €150 εκατ. από το ομόλογο που υπερκαλύφθηκε κατά 5,3 φορές

admin