Image default
Επιχειρήσεις

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σε τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις – Με το βλέμμα στην έκτακτη Γενική Συνέλευση

Μια έκτακτη Γενική Συνέλευση -η οποία αναμένεται να προκηρυχθεί  το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα- θα σηματοδοτήσει την επόμενη ημέρα για τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Το Reggenborgh Invest και οι αδελφοί Καλιτσάντση βρίσκονται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων που έχει φτάσει πλέον στο τελικό στάδιο.

Οι Ολλανδοί φαίνεται πως έχουν εξασφαλίσει τις κατάλληλες μετοχικές ισορροπίες και πλέον έχουν τον βαρύνοντα και τελικό λόγο, ως στρατηγικός μέτοχος του ομίλου.

Οι πληροφορίες φέρουν τον  νυν Διευθύνοντα  Σύμβουλο Αναστάσιο Καλλιτσάντση να επιθυμεί να αποχωρήσει πουλώντας πλήρως τη συμμετοχή του, ενώ αντιθέτως οι ίδιες πληροφορίες  φέρουν τον Δημήτρη Καλλιτσάντση να επιθυμεί να παραμείνει στον όμιλο διατηρώντας στην κατοχή του  το ποσοστό των μετοχών που ελέγχει.

Στο πλαίσιο αυτό τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει απευθείας συναντήσεις του  Reggenborgh Invest με τους αδελφούς Καλιτσάντση και αυτό που απομένει τώρα είναι η προκήρυξη της έκτακτης γενικής συνέλευσης η οποία θα επιβεβαιώσει τις μετοχικές και διοικητικές αλλαγές που θα επέλθουν στον όμιλο και οδηγούν στην επόμενη ημέρα.

Ανάλογα με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυο μεγαλύτερων μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα δρομολογηθούν και οι εξελίξεις. Αν έχουμε ένα «συναινετικό διαζύγιο» τότε η έκτακτη Συνέλευση θα προκηρυχθεί  από την νυν διοίκηση και μέχρι τον Δεκέμβριο ο όμιλος θα είναι με αναδιαρθρωμένο  διοικητικό σχήμα  κάτω από την ομπρέλα του Reggenborgh. Αν δεν επιτευχθεί συναίνεση, τότε η σύγκληση της συνέλευσης θα ζητηθεί από τους μετόχους.  Σε κάθε περίπτωση πάντως οι εξελίξεις θα εκδηλωθούν σύντομα και οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι ζήτημα λίγων ημερών.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα ήταν σε εξέλιξη τριμερής διαπραγμάτευση, μεταξύ των εκπρόσωπων του Reggenborgh Invest, των αδελφών Καλλιτσάντση και του αμερικανικού fund Farallon.

Η διαπραγμάτευση έφτασε στο σημείο της νομικής αποτύπωσης ωστόσο, δεν στάθηκε δυνατόν να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία.

Το Reggenborgh Invest φέρεται να σχεδιάζει την απόκτηση ποσοστού της τάξης του 30% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.  Σήμερα ελέγχει άμεσα το 5,43% του ομίλου ενώ έχει δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (Call Option) για το 12,54% που ανήκει στον Λ. Μπόμπολα. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας το Reggenborgh, θα αποφασίζει και για την άσκηση ή μη του Call Option που έχει με τον Λ. Μπόμπολα.

Σχετικα αρθρα

Autohellas: Συμμετοχή στην ΑΜΚ της Aegean

admin

Αναπτυξιακός νόμος: Νέος γύρος ενισχύσεων 520 εκατ. ευρώ και φοροαπαλλαγών 285 εκατ. ευρώ

admin

Grant Thornton: Στο επίκεντρο του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών το Ταμείο Ανάκαμψης

admin

Τα «κλειδιά» για να λάβει δυναμικό χαρακτήρα η επανεκκίνηση του HORECA

admin

Motor Oil: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση των 6 εταιρειών

admin

Housemarket: Καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ το σχέδιο διάσπασης

admin

eBay – BestPrice.gr: Η συνεργασία που «ανοίγει» την παγκόσμια αγορά σε 2.500 ελληνικές ΜμΕ

admin

Η ΕΛΒΕ Ενδυμάτων «μπαίνει» στον χώρο του e-shoping

admin

Η αγορά τυχερών παιγνίων ξανανοίγει και μαζί τα «καζίνο-ζόμπι» (που χρωστάνε στο Δημόσιο 400 εκατ. ευρώ)

admin

Ιντρακάτ: Ολοκληρώθηκε το εμβληματικό έργο στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

admin

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και ΤΜΕΔΕ

admin

Google-ΕΣΑ: Δωρεάν αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων στο λιανεμπόριο

admin