Image default
Επιχειρήσεις

Σαράντης: Τι απαντά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην λειτουργίας της

Η εταιρεία ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε., σε συνέχεια της από 27.10.2020 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στη λειτουργία της και σε σχέση με τις εξαμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις της 30/06/2020 οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν την 02/09/2020, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ως προς τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας COVID-19, η διοίκηση του Ομίλου παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ανταποκρίνεται σε όλα τα επίπεδα, μέσω ειδικού πλάνου δράσης, σύμφωνα με την εξέλιξη της πανδημίας σε όλη την γεωγραφική της περιοχή.

Από την αρχή της εκδήλωσης της πανδημίας, προτεραιότητες του Ομίλου ήταν και παραμένουν η διασφάλιση της προστασίας και της ασφάλειας των εργαζομένων της καθώς και η απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία του.

Από τις αρχές του 2020, ο Όμιλος θέσπισε ειδική ομάδα παρακολούθησης καθώς και προληπτικά μέτρα σύμφωνα με την κυβέρνηση και τους σχετικούς φορείς κάθε κράτους που δραστηριοποιείται, αλλά και με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΠΟΥ.

Στον Όμιλο εφαρμόστηκε ειδική πολιτική προστασίας περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, εξ’ αποστάσεως εργασία, αναστολή τόσο των επαγγελματικών όσο και των προσωπικών ταξιδιών, ακύρωση τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών εταιρικών γεγονότων, απολύμανση των εγκαταστάσεων και ειδική καθοδήγηση για την υγιεινή.

Έκτοτε, ο Όμιλος διατηρεί μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στις εγκαταστάσεις του και προσαρμόζεται ανάλογα με τα περιοριστικά μέτρα που τίθενται από τις κυβερνήσεις και τους σχετικούς φορείς στις χώρες που δραστηριοποιείται, καθώς η πανδημία βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη.

Επιπρόσθετα σημειώνεται ότι η απόδοση που παρουσίασε ο Όμιλος κατά το Α’ εξάμηνο του 2020 οφείλεται αφενός στην ισχυρή ζήτηση, σε ολόκληρη την γεωγραφική περιοχή του Ομίλου σε κατηγορίες που σχετίζονται με την προσωπική υγιεινή, την υγεία και την οικιακή φροντίδα, αφετέρου δε στην επιτυχημένη υλοποίηση της εμπορικής στρατηγικής του, τόσο σε επίπεδο ανανέωσης του προϊοντικού χαρτοφυλακίου, εισαγωγής και ανάπτυξης νεών προϊόντων, όσο και σε επίπεδο ενεργοποίησης στα κανάλια διανομής του και προσέγγισης του καταναλωτικού κοινού. Οι εν λόγω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της πάγιας στρατηγικής ανάπτυξης του Ομίλου και το οποίο είναι σε θέση να χρηματοδοτεί σταθερά λόγω της ισχυρής οικονομικής θέσης του.

Δεδομένου ότι το βασικό κανάλι δραστηριοποίησης του Ομίλου είναι το κανάλι της ευρείας διανομής όπου πραγματοποίει περίπου το 90% των συνολικών πωλήσεών του, η διοίκηση παραμένει αισιόδοξη ότι θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Ομίλου.

Ελπίζοντας ότι η πανδημία θα αντιμετωπιστεί σύντομα σε παγκόσμιο επίπεδο, η διοίκηση του Ομίλου θα πορευτεί ακολουθώντας το στρατηγικό της πλάνο, όντας σε πλήρη ετοιμότητα και έχοντας πάντα ως βασικές προτεραιότητες την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων του, την αδιάλειπτη επιχειρηματική συνέχεια και τη συνεχή διάθεση προϊόντων υψηλής ζήτησης στην αγορά. Στόχος του Ομίλου παραμένει η απρόσκοπτη λειτουργία του, μη παραλείποντας ταυτόχρονα την εταιρική υπευθυνότητά του σε αυτή την αντίξοη εποχή, μέσω ποικίλων δράσεων προϊοντικών και χρηματικών δωρεών που εστιάζουν στην στήριξη της κοινωνίας.

Σχετικα αρθρα

Προσαρμογή στα νέα δεδομένα επιχειρούν εστίαση και διασκέδαση

admin

Alpha Bank: Καθοριστική η κρατική στήριξη στην επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

admin

JYSK: Ανοίγει νέο κατάστημα στο River West Open

admin

ACS: Αυτό είναι το νέο σύγχρονο κέντρο διαλογής της (vid)

admin

Επιχειρήσεις εστίασης: Πότε λήγει η προθεσμία για αιτήσεις – Ποιους αφορά

admin

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Παράταση στην υποβολή δικαιολογητικών για επιχειρήσεις

admin

ΔΙΜΕΑ: «Μπλόκο» σε 21 ηλεκτρονικά καταστήματα

admin

Ελλάκτωρ: Δεν αγοράζει η Reggeborgh τις μετοχές του Διαμαντίδη

admin

Ψηλά τη Σημαία: Η ύψιστη τιμή για Κορακάκη & Πετρούνια στην Τελετή Έναρξης!

admin

Πλειστηριασμός: Άλλαξαν χέρια 12 από τα 19 «κομμάτια» του Avenue

admin

Ομιλος Quest: Αποκτά το 60% της Intelli Solutions

admin

Μείωση ενοικίου τον Ιούλιο: Αυτοί είναι οι ΚΑΔ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

admin