Image default
Επιχειρήσεις

Lamda Hellix: Νέο μέλος του ομίλου της Digital Reality

Η Lamda Hellix, έπειτα από 17 χρόνια αδιάλειπτης και επιτυχημένης λειτουργίας, πραγματοποιεί το επόμενο βήμα-ορόσημο της στρατηγικής της ανάπτυξης και ανακοινώνει σήμερα μαζί με την Interxion, μια εταιρεία της Digital Realty, ότι αποτελεί πλέον μέλος του Ομίλου της Digital Realty (NYSE: DLR), κορυφαίου παρόχου υπηρεσιών carrier και cloud-neutral colocation data centres παγκοσμίως.

Η Lamda Hellix είναι ο μεγαλύτερος carrier και cloud-neutral colocation πάροχος στην Ελλάδα, παρέχοντας το πιο ολοκληρωμένο portfolio best-in-class υπηρεσιών cloud και colocation στη χώρα. Στο state-of-the-art Athens DC Campus της, φιλοξενείται η πλειοψηφία των κοινοτήτων cloud & internet που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων πλήθους ΜΜΕ, πολυεθνικών επιχειρήσεων και εταιριών από τον χρηματοπιστωτικό & το δημόσιο τομέα ενώ εξυπηρετείται από όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στην Ελλάδα και τα 2 IXs, SEECIX.net & GR-IX.

Με την εξαγορά της Lamda Hellix, η Digital Realty αποκτά πρόσβαση σε ένα εξαιρετικά σημαντικό connectivity hub, σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές της περιοχής αλλά και σημαντικής πύλης εισόδου, ενώ ενισχύει την παγκόσμια θέση της, που περιλαμβάνει περισσότερους από 4.000 πελάτες σε πάνω από 280 data centres, σε 23 χώρες. Επιβεβαιώνει, επίσης, τις συνεχείς επενδύσεις της Digital Realty στην πλατφόρμα, PlatformDIGITAL®, την παγκόσμια πλατφόρμα data centre που υποστηρίζει πελάτες σε όλο τον κόσμο ενισχύοντας τις στρατηγικές ψηφιακού μετασχηματισμού τους και εξομαλύνοντας την πολυπλοκότητα της διαρκούς αυξανόμενης ανάγκης για παγκόσμια κάλυψη και ταυτόχρονη πρόσβαση σε επιπλέον world-class υποδομές data centre & cloud.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε την παρουσία μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη υποστηρίζοντας την ανάπτυξη των πελατών μας, παραμένοντας πιστοί στην αφοσίωσή μας για παροχή προηγμένων τεχνολογιών και υποδομών ώστε να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις, τους Έλληνες και την Ελλάδα εν γένει», ανέφερε ο David Ruberg, Chief Executive, EMEA. «Οι κορυφαίες επιδόσεις και υπηρεσίες της Lamda Hellix, σε συνδυασμό με τη σταθερή ανάπτυξη και κερδοφορία της εταιρείας, την έχουν καταστήσει ηγετικό πάροχο υπηρεσιών data centre στην ευρύτερη περιοχή και έχουν αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο που μπορεί να επιτελέσει η Ελλάδα στον αναπτυσσόμενο κόσμο του cloud παγκoσμίως. Πιστεύουμε ότι η κορυφαία θέση της Lamda Hellix στην Ελλάδα, δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για τoν Όμιλο της Digital Realty και είμαστε σίγουροι ότι με βάση τις υπάρχουσες σχέσεις μας με τους παγκόσμιους cloud providers και την κοινή πελατοκεντρική φιλοσοφία μας, θα δημιουργηθούν σημαντικές νέες ευκαιρίες, ενισχύοντας και επιταχύνοντας περαιτέρω την ανάπτυξή της.»

Το management team της Lamda Hellix, ένα από τα πιο καταξιωμένα στην Ευρώπη με συνολική εμπειρία 60 ετών στο τομέα, θα συνεχίσει αυτούσιο συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου Απόστολου Κάκκου, ο οποίος θα συνεχίσει να ηγείται του Ομίλου στην περιοχή.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τη στρατηγική μας συμφωνία με τον Όμιλο της Digital Realty και την ένταξή μας στην παγκόσμια πλατφόρμα PlatformDIGITAL®» δήλωσε ο Απόστολος Κάκκος. «Η συνεργασία αυτή θα μας επιτρέψει όχι μόνο να παρέχουμε στους πελάτες μας τεράστιες δυνατότητες επέκτασης και ανάπτυξης σε 6 ηπείρους, 23 χώρες και 48 πόλεις σε όλο τον κόσμο αλλά και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες στην περιοχή μας, συμβάλλοντας στον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό και ανάπτυξη της Ελλάδας. Παράλληλα θα επιταχύνουμε τα σημαντικά αναπτυξιακά επενδυτικά μας πλάνα με νέα world-class data centers καθιστώντας την Ελλάδα ως τον πλέον ανερχόμενο και σημαντικό κόμβο στην νέα Ψηφιακή Εποχή: 5G, Cloud & Big Data, AI, IoT, Industry 4.0».

Σχετικα αρθρα

Best Workplaces in Europe: 11 ελληνικές εταιρείες στις καλύτερες της Ευρώπης

admin

Rocket: Προχωρά στην υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου με τους διανομείς της

admin

Elbisco: Στα €122,08 εκατ. ο κύκλος εργασιών του Ομίλου το 2020

admin

Mermeren Kombinat: Στις 29 Σεπτεμβρίου η καταβολή μερίσματος €1,68/μετοχή

admin

Εισαγόμενες αναταράξεις στο ελληνικό χρηματιστήριο

admin

ΤτΕ: Τι αναφέρει για το «λουκέτο» της City Insurance

admin

ΔΕΗ: Tι αναφέρει για τη τιτλοποίηση και μεταβίβαση απαιτήσεων

admin

Συμφωνία PepsiCo Hellas – N.U. AQUA για τη μονάδα στο Λουτράκι Κορινθίας

admin

Σε κινητοποιήσεις κατεβαίνουν διανομείς και εργαζόμενοι στην εστίαση

admin

Ο Ηλίας Κάντζος νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Χρηματιστηριακής

admin

Universal Music Group: «Άλμα» 35% για τη μετοχή στο ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο

admin

Attica Bank: Δεσμευτική συμφωνία για την τιτλοποίηση Omega

admin