Image default
Επιχειρήσεις

Sarantis: Πως αντιμετώπισε τις προκλήσεις της πανδημίας

Sarantis: Πως αντιμετώπισε τις προκλήσεις της πανδημίας

Σε ενημέρωση του επενδυτικού κοινού προέβη η εταιρεία ΣΑΡΑΝΤΗΣ, αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στη λειτουργία και τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, μετά από σχετικό ερώτημα στις 27Οκτωβρίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας COVID-19, η διοίκηση του Ομίλου παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ανταποκρίνεται σε όλα τα επίπεδα, μέσω ειδικού πλάνου δράσης, σύμφωνα με την εξέλιξη της πανδημίας σε όλη την γεωγραφική της περιοχή.

Από την αρχή της εκδήλωσης της πανδημίας, προτεραιότητες του Ομίλου ήταν και παραμένουν η διασφάλιση της προστασίας και της ασφάλειας των εργαζομένων της καθώς και η απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία του.

Από τις αρχές του 2020, ο Όμιλος θέσπισε ειδική ομάδα παρακολούθησης καθώς και προληπτικά μέτρα σύμφωνα με την κυβέρνηση και τους σχετικούς φορείς κάθε κράτους που δραστηριοποιείται, αλλά και με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΠΟΥ.

Στον Όμιλο εφαρμόστηκε ειδική πολιτική προστασίας περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, εξ’ αποστάσεως εργασία, αναστολή τόσο των επαγγελματικών όσο και των προσωπικών ταξιδιών, ακύρωση τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών εταιρικών γεγονότων, απολύμανση των εγκαταστάσεων και ειδική καθοδήγηση για την υγιεινή.

Έκτοτε, ο Όμιλος διατηρεί μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στις εγκαταστάσεις του και προσαρμόζεται ανάλογα με τα περιοριστικά μέτρα που τίθενται από τις κυβερνήσεις και τους σχετικούς φορείς στις χώρες που δραστηριοποιείται, καθώς η πανδημία βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη.

Επιπρόσθετα σημειώνεται ότι η απόδοση που παρουσίασε ο Όμιλος κατά το Α’ εξάμηνο του 2020 οφείλεται αφενός στην ισχυρή ζήτηση, σε ολόκληρη την γεωγραφική περιοχή του Ομίλου σε κατηγορίες που σχετίζονται με την προσωπική υγιεινή, την υγεία και την οικιακή φροντίδα, αφετέρου δε στην επιτυχημένη υλοποίηση της εμπορικής στρατηγικής του, τόσο σε επίπεδο ανανέωσης του προϊοντικού χαρτοφυλακίου, εισαγωγής και ανάπτυξης νεών προϊόντων, όσο και σε επίπεδο ενεργοποίησης στα κανάλια διανομής του και προσέγγισης του καταναλωτικού κοινού.

Οι εν λόγω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της πάγιας στρατηγικής ανάπτυξης του Ομίλου και το οποίο είναι σε θέση να χρηματοδοτεί σταθερά λόγω της ισχυρής οικονομικής θέσης του. Δεδομένου ότι το βασικό κανάλι δραστηριοποίησης του Ομίλου είναι το κανάλι της ευρείας διανομής όπου πραγματοποίει περίπου το 90% των συνολικών πωλήσεών του, η διοίκηση παραμένει αισιόδοξη ότι θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Ομίλου.

Ελπίζοντας ότι η πανδημία θα αντιμετωπιστεί σύντομα σε παγκόσμιο επίπεδο, η διοίκηση του Ομίλου θα πορευτεί ακολουθώντας το στρατηγικό της πλάνο, όντας σε πλήρη ετοιμότητα και έχοντας πάντα ως βασικές προτεραιότητες την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων του, την αδιάλειπτη επιχειρηματική συνέχεια και τη συνεχή διάθεση προϊόντων υψηλής ζήτησης στην αγορά.

Στόχος του Ομίλου παραμένει η απρόσκοπτη λειτουργία του, μη παραλείποντας ταυτόχρονα την εταιρική υπευθυνότητά του σε αυτή την αντίξοη εποχή, μέσω ποικίλων δράσεων προϊοντικών και χρηματικών δωρεών που εστιάζουν στην στήριξη της κοινωνίας.

 • Σαράντης
 • Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
 • Αποτελέσματα εξαμήνου
 • πανδημία

  Σχετικα αρθρα

  Τέρνα Ενεργειακή ΜΑΕΧ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ

  admin

  Το νέο ΔΣ της Alpha Trust

  admin

  Ιασώ: Αίτημα για διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο Αθηνών

  admin

  Διαγράφεται και επίσημα η Newsphone από το Χρηματιστήριο

  admin

  ΕΛΒΕ: Από 30/11 στο ταμπλό οι μετοχές με αξία €0,21

  admin

  Trastor: Πώληση ορόφου γραφείων στη Μεσογείων έναντι €1,6 εκατ.

  admin

  Χατζηδάκης (Beta ΑΧΕΠΕΥ): Αντίρροπες δυνάμεις στο Χρηματιστήριο

  admin

  Πατέλης για e-food: Η μόνη αλλαγή που έφερε ο εργασιακός νόμος είναι επιπλέον δικαιώματα στους ντελιβεραδες

  admin

  Alumil: Αύξηση κερδοφορίας το α’ εξάμηνο του 2021

  admin

  Epsilon Net: Έκτακτη ΓΣ για split της μετοχής

  admin

  Η Καραμολέγκος ακυρώνει 221.940 μετοχές της

  admin

  Στα «κάγκελα» οι διανομείς μετά την αλλαγή στις συμβάσεις που ζητεί η e-food – Τι απαντά η εταιρεία

  admin