Image default
Αγορές

Όσο πλησιάζει στη νίκη ο Μπάιντεν τόσο ενισχύεται η Wall

Όσο πλησιάζει στη νίκη ο Μπάιντεν τόσο ενισχύεται η Wall

Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν την Πέμπτη οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να περιμένουν το διακύβευμα των προεδρικών εκλογών.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά στον Λευκό Οίκο μετά τις νίκες στις πολιτείες Ουισκόνσιν και Μίτσιγκαν, καθώς πλέον του λείπουν μόλις έξι ψήφοι από τον πολυπόθητο αριθμό των 270 εκλεκτόρων.

Στο μεταξύ, η Fed διατήρησε τα επιτόκια κοντά σε μηδενικά επίπεδα και δεσμεύτηκε να διατηρήσει την τρέχουσα νομισματική πολιτική, προειδοποιώντας ότι η πανδημία δημιουργεί σημαντικά ρίσκα για την οικονομία.

Παράλληλα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας κατέγραψε οριακή πτώση την περασμένη εβδομάδα. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι αιτήσεις υποχώρησαν στις 751.000 από 758.000 σε σχέση με την προπερασμένη εβδομάδα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διολισθήσουν στις 735.000.

Με αυτά τα δεδομένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,95% και έκλεισε στις 28.390,51 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,96% στις 3.510,80 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 2,59% στις 11.890,93 μονάδες.

«Στοπ» στο τριήμερο ανοδικό σερί

Απώλειες κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου την Πέμπτη, διακόπτοντας το ανοδικό σερί των προηγούμενων τριών συνεδριάσεων. Το κλίμα στην αγορά επηρέασε η σταθερή άνοδος των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και η παράταση στην αγωνία για το εκλογικό αποτέλεσμα των ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Δεκεμβρίου, έχασε 36 σεντς ή 0,9% στα 38,79 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Υψηλό 7 εβδομάδων για τον χρυσό

Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του χρυσού για να κλείσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 7 εβδομάδων, βρίσκοντας στήριξη στην απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να αγοράσει επιπλέον κρατικά ομόλογα αξίας 150 δισ. στερλίνων.

Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου διαμορφώνεται στα 1.949,80 δολ. ανά ουγγιά, ενώ έκλεισε με άνοδο 50,60 δολαρίων ή 2,7% στα 1.946,80 δολ. ανά ουγγιά.

Ισχυρές απώλειες για το δολάριο

Υποχωρεί το αμερικανικό δολάριο έναντι των βασικών ανταγωνιστών του, όσο η προεδρική κούρσα στις ΗΠΑ μπαίνει στην τελική φάση της, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να απομακρύνονται από τα ασφαλή νομίσματα (όπως είναι το δολάριο).

Αναλυτικότερα, το δολάριο υποχωρεί κατά 0,92% έναντι του ευρώ, με την σχετική ισοτιμία να ανέρχεται στο 1,1829. Στο ίδιο μήκος κύματος, το αμερικανικό νόμισμα χάνει κατά 1,22% έναντι της βρετανικής λίρας και η ισοτιμία τους διαμορφώνεται στο 1,3143.

  • Wall Street
  • Τζο Μπάιντεν
  • ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ
  • επιδόματα ανεργίας
  • επιτόκια
  • FED
  • χρυσός
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • δολαριο

    Σχετικα αρθρα

    Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

    admin

    Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

    admin

    Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

    admin

    Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

    admin

    Goldman Sachs: Αναμένει «περιορισμένη άνοδο» για τις αμερικανικές μετοχές

    admin

    Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

    admin

    Επεκτάθηκαν οι απώλειες στη Wall Street- Τρίτη μέρα διόρθωσης

    admin

    Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600 και ο DAX

    admin

    Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά τις απώλειες

    admin

    Μικτό άνοιγμα στις Ευρωαγορές με το «βλέμμα» στην οικονομία

    admin

    Ανοδικά οι ασιατικές αγορές- Σε υψηλό δύο ετών ο Kospi

    admin