Image default
Οικονομία

Ο Νίκος Μαντζούφας έγινε ο πρώτος διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο Νίκος Μαντζούφας, ο άνθρωπος που συνέδεσε όσο κανείς άλλο το όνομα του με την καθιέρωση και την εξέλιξη των Συμπράξεων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), είναι ο  πρώτος διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης με τριετή θητεία. Ο διορισμός του δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας και φέρει τις υπογραφές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο Νίκος Μαντζούφας ο οποίος από το 2009 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 κατείχε τη θέση του ειδικού γραμματέα ΣΔΙΤ και μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναβαθμίστηκε σε γενικό γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων & ΣΔΙΤ.

Ο πρώτος διοικητής της νέας αυτοτελούς μονάδας που θα αναλάβει ρόλο ευθύνης στη διαχείριση των προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης των 32 δις ευρώ γεννήθηκε στην Πάτρα το 1973. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Επαγγελματικά έχει δραστηριοποιηθεί στον ιδιωτικό τομέα, σε διεθνή τραπεζικό όμιλο στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής και την τελευταία πενταετία σε διεθνή ελεγκτική εταιρεία ως επικεφαλής του τομέα project finance. Έχει συμμετάσχει ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος σε σημαντικό αριθμό έργων μετοχοποιήσεων /ιδιωτικοποιήσεων και Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια καθώς και στην ομάδα εργασίας του Τ.Ε.Ε. για τις ΣΔΙΤ. Ο ίδιος μιλά  αγγλικά και γερμανικά, είναι παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης.

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός της νέας υπηρεσίας που έχει καθορισμένο αριθμό προσωπικού αλλά και … ημερομηνία λήξης είναι ο συντονισμός στη σύνταξη του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης καθώς και η παρακολούθηση και ο συντονισμός στην υλοποίηση των προγραμμάτων και έργων τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης που θα διατεθούν στην Ελλάδα. Το προσωπικό της θα είναι 40 άτομα συν τους άμεσους συνεργάτες του διοικητή (8 άτομα), ενώ ο χρόνος ζωής της είναι μέχρι το 2027. Στις 31 Μαρτίου αυτού του έτους η Ειδική Υπηρεσία καταργείται αυτοδικαίως.

Σχετικα αρθρα

Ερντογάν: Τα επιτόκια θα πέσουν «αισθητά» μέχρι τις εκλογές

admin

Αυτή είναι πλέον η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο

admin

Έλον Μασκ: Το θυμωμένο μήνυμα στους υπαλλήλους και το καμπανάκι χρεοκοπίας

admin

Κοινωνικό Μέρισμα: Οριστικά χωρίς αίτηση, οι δικαιούχοι και ο μεγάλος κόφτης

admin

ΕΦΚΑ: Από την ψηφιακή σύνταξη στο χαρτοβασίλειο και τους ημετέρους…

admin

Eurobank – Προϋπολογισμός 750 εκατ. ευρώ για δάνεια προς τον τουρισμό

admin

Γερμανία: Αργό ίντερνετ; Πληρώνεις λιγότερα και με το νόμο

admin

Προμήθειες για την Υγεία: Αντιδράσεις για την μετατροπή του ΕΚΑΠΥ σε ιδιωτικού δικαίου

admin

Τα «μυστικά» της αναστολής επιβολής ΦΠΑ στα ακίνητα

admin

«Όμικρον»: Συνεχίζει την πτωτική πορεία της η τιμή του πετρελαίου

admin

ΗΠΑ: «Ο πληθωρισμός δεν είναι προσωρινός» παραδέχεται ο Κεντρικός Τραπεζίτης

admin

ΔΕΗ: Ανθεκτικότητα στην ενεργειακή κρίση σύμφωνα με τα αποτελέσματα 9μήνου

admin