Image default
Επιχειρήσεις

Toyota: «Αδειάζει» την επιτυχία της Tesla o CEO, Ακίο Τογιόντα

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τα κέρδη της Toyota Motors την Παρασκευή, τα στελέχη απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς σκοπεύουν να ανταγωνιστούν στον αναπτυσσόμενο τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων την πολλά υποσχόμενη εταιρεία Tesla.

Ο πρόεδρος της Toyota, Άκιο Τογιόντα, αναγνώρισε ότι η συνολική αξία της Tesla ύψους περίπου 400 δισ. δολαρίων είναι εντυπωσιακή, δεδομένου ότι ξεπέρασε σε κέρδη και τις επτά μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας.

Μάλιστα, δεν δίστασε να επισημάνει πως η Toyota θα μπορούσε να μάθει από το επιχειρηματικό μοντέλο της Tesla και τον στρατηγικό σχεδιασμό που ακολουθεί με τους επενδυτές, το οποίο περιλαμβάνει έσοδα από ηλεκτρικά οχήματα, ρυθμιστικές πιστώσεις, λογισμικό και προϊόντα ανανεώσιμης ενέργειας.

Όμως, ο Τογιόντα συνέχισε να συγκρίνει την επιχείρηση της Tesla με ένα εστιατόριο που εξακολουθεί να προωθεί τις συνταγές του, ενώ η Toyota μοιάζει περισσότερο με ένα εστιατόριο που εξυπηρετεί ήδη έναν τεράστιο αριθμό πελατών.

«Είμαι διστακτικός να το πω αυτό – η δουλειά της Tesla, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την αναλογία, είναι σαν μια κουζίνα με τον καλύτερο σεφ», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχουν δημιουργήσει ακόμα μια ουσιαστική επιχείρηση στον πραγματικό κόσμο. Προσπαθούν να ανταλλάξουν συνταγές. Η συνταγή μας θα γίνει το πρότυπο του κόσμου στο μέλλον! Στην Toyota, έχουμε μια πραγματική κουζίνα και έναν πραγματικό σεφ, και δημιουργούμε ήδη τα πιάτα. Υπάρχουν πελάτες, οι οποίοι είναι πολύ επιλεκτικοί για το τι τους αρέσει να τρώνε, κάθονται μαζί μας και τρώνε ήδη τα πιάτα μας». 

Ο Τογιόντα σημείωσε ότι η εταιρεία του κατασκευάζει και πουλάει πολύ μεγαλύτερο όγκο και ποικιλία αυτοκινήτων από ό, τι η Tesla, αναφερόμενος σε 100 εκατομμύρια οχήματα Toyota στο δρόμο που ανήκουν σε μεμονωμένους, στόλους και άλλους πελάτες σήμερα. Η Toyota αναμένει να πουλήσει περίπου 7,5 εκατομμύρια οχήματα κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2021, η οποία ξεκίνησε την 1η Απριλίου 2020.

Η Tesla, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να πουλήσει 500.000 ηλεκτρικά οχήματα το 2020.

H Toyota προσφέρει ένα «πλήρες μενού», αναφερόμενη στον συνδυασμό κινητήρα εσωτερικής καύσης, υβριδικών, ηλεκτρικών οχημάτων καθαρού συσσωρευτή και ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο ιαπωνικός κολοσσός διέδωσε τα υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα με τη σειρά Prius, η οποία άρχισε να πωλείται το 1997. Έκδοσε επίσης έναν πολύ περιορισμένο αριθμό ηλεκτρικών RAV-4 – μπαταρίας, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλεκτρικού RAV-4 δεύτερης γενιάς που πτΟΥΟαρήγαγε σε συνεργασία με την Tesla.

Παρόλο που τα κέρδη της Toyota μειώθηκαν κατά το τελευταίο τρίμηνο, η εταιρεία σημείωσε αύξηση κατά 3% των πωλήσεων από την ευρύτερη βιομηχανία αυτοκινήτων, η οποία ανακάμπτει μετά την πανδημία που μείωσε τις πωλήσεις στην Κίνα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Σχετικα αρθρα

Autohellas: Συμμετοχή στην ΑΜΚ της Aegean

admin

Αναπτυξιακός νόμος: Νέος γύρος ενισχύσεων 520 εκατ. ευρώ και φοροαπαλλαγών 285 εκατ. ευρώ

admin

Grant Thornton: Στο επίκεντρο του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών το Ταμείο Ανάκαμψης

admin

Τα «κλειδιά» για να λάβει δυναμικό χαρακτήρα η επανεκκίνηση του HORECA

admin

Motor Oil: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση των 6 εταιρειών

admin

Housemarket: Καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ το σχέδιο διάσπασης

admin

eBay – BestPrice.gr: Η συνεργασία που «ανοίγει» την παγκόσμια αγορά σε 2.500 ελληνικές ΜμΕ

admin

Η ΕΛΒΕ Ενδυμάτων «μπαίνει» στον χώρο του e-shoping

admin

Η αγορά τυχερών παιγνίων ξανανοίγει και μαζί τα «καζίνο-ζόμπι» (που χρωστάνε στο Δημόσιο 400 εκατ. ευρώ)

admin

Ιντρακάτ: Ολοκληρώθηκε το εμβληματικό έργο στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

admin

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και ΤΜΕΔΕ

admin

Google-ΕΣΑ: Δωρεάν αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων στο λιανεμπόριο

admin