Image default
Επιχειρήσεις

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Ζητάει την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Την κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων ζήτησε με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

O πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης δήλωσε: «Η κατάργηση του θεσμού αυτού τόσο για τον Ε.Σ.Α όσο και για εμένα προσωπικά, αποτελεί μια κομβική παρέμβαση που θα καταργήσει οριστικά στρεβλώσεις που πλήττουν την αγορά και τους καταναλωτές. Είναι τώρα η ώρα για γενναίες αποφάσεις που διευκολύνουν τη λειτουργία των πολύπαθων εμπορικών επιχειρήσεων και με δεδομένη την υποστήριξη που έχουμε λάβει από το σύνολο της εμπορικής κοινότητας της χώρας αλλά και καταναλωτικών οργανώσεων, αναμένουμε τη θετική ανταπόκριση του υπουργού».

Στην επιστολή υπενθυμίζεται ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών έχει ομόφωνα τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά λειτουργώντας εις βάρος των καταναλωτών και εν τέλη της οικονομίας.

Ενισχύοντας τη θέση αυτή, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, έχει λάβει την υποστήριξη του συνόλου των εμπορικών οργανώσεων της χώρας, εκφράζοντας όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτως περιοχής και μεγέθους αλλά και οργανώσεων καταναλωτών, την οποία έχει καταθέσει και τεκμηριώσει επανειλημμένως στο Υπουργείο σας.

Δεδομένης της κρίσιμης περιόδου που διανύουμε για την επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων και με την ευκαιρία του προς ψήφιση νομοσχεδίου που μεταξύ άλλων ρυθμίζει θέματα αγοράς, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν καταστρατηγεί το υπάρχον καθεστώς λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, πλην εξειδικευμένων περιπτώσεων οι οποίες έχουν τη στήριξη των τοπικών φορέων όπως μας διαβεβαιώσατε, ζητούμε την ένταξη σε αυτό της κατάργησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων».

Σύμφωνα με το σύλλογο, «είναι η ώρα για λήψη γενναίων αποφάσεων που θα επιλύσουν οριστικά πολυετή προβλήματα προς όφελος της κοινωνίας, της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας».

Σχετικα αρθρα

Συνεργασία United Media με την Nova TV της Κροατίας

admin

Επένδυση Skroutz σε νέες αποθήκες στον Ασπρόπυργο

admin

Εκρηξη κερδών με αύξηση 422% στην τριετία για τη ΦΑΓΕ

admin

Τα βαρίδια στην προσπάθεια επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ

admin

Παπουτσάνης: ΓΣ στις 17 Απριλίου- Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

admin

Interwood: Από 29/4 η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο

admin

Παπουτσάνης: Στις 17 Απριλίου η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος

admin

«Πράσινο φως» στο ενημερωτικό για την ΑΜΚ της Interwood

admin

ΕΧΑΕ: Καθαρά κέρδη €13 εκατ. το 2023-Μέρισμα €0,24 ανά μετοχή

admin

ΕΧΑΕ: Αύξηση 58% στα καθαρά κέρδη το 2023, διανέμει μέρισμα €0,24

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δωδέκατη Περίοδος Εκτοκισμού Κοινού Ομολογιακού Δανείου 2018

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δωδέκατη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού

admin