Image default
BLOOMBERG

H πρώτη τράπεζα που πουλά δεδομένα των πελατών της

Η Mizuho Financial Group θα ξεκινήσει να πουλά πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες δαπανών των καταναλωτών και άλλων δεδομένων.

«Θα προσφέρουμε μια υπηρεσία δεδομένων για εταιρικούς πελάτες», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Koji Fujiwara, διευθύνων σύμβουλος της τραπεζικής μονάδας της Mizuho. Η κίνηση είναι η πρώτη του είδους από ιαπωνική τράπεζα, είπε.

«Έχουμε τεράστιο όγκο δεδομένων, όπως λογαριασμούς, συναλλαγές και πληροφορίες δανεισμού«, δήλωσε ο Fujiwara, 59 ετών. Τόνισε ότι τα δεδομένα θα συγκεντρωθούν ανώνυμα και ότι δεν θα κοινοποιούνται προσωπικά στοιχεία.

Οι τράπεζες παγκοσμίως από την Bank of America έως τη Lloyds βρίσκουν τρόπους για να κερδίσουν χρήματα από τις πληροφορίες των πελατών τους, τη στιγμή που οι τεχνολογικοί γίγαντες Facebook  και Alphabet εκτιμούν ότι οι τράπεζες θα μπορούσαν να δουν κέρδη από τουλάχιστον 1% έως 2% εάν μπορούν να αξιοποιήσουν την αξία του διαμοιρασμού αυτών των δεδομένων.

Τα δεδομένα και η ψηφιακή τεχνολογία αποτελούν βασικούς τομείς για τη Mizuho και τους ιαπωνικούς αντιπάλους της στην αναζήτηση νέων οδηγών ανάπτυξης. Νωρίτερα φέτος, η Mitsubishi UFJ Financial Group συμφώνησε να επενδύσει 700 εκατομμύρια δολάρια στον κολοσσό Grab Holdings, ενώ η Sumitomo Mitsui Financial Group αγόρασε μερίδιο σε έναν ιαπωνικό πάροχο ιατρικών πληροφοριών.

Η Fujiwara δεν έδωσε στόχους για έσοδα ή τέλη που θα προκύψουν από την υπηρεσία, αλλά είπε ότι η Mizuho στοχεύει σε περισσότερους από 100 χρήστες σε τρία χρόνια. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι χρήσιμο για τους λιανοπωλητές και τους υπευθύνους εστιατορίων να επιλέγουν προνομιακές τοποθεσίες με βάση το εισόδημα, τις δαπάνες και άλλες στατιστικές τρόπου ζωής των κατοίκων, είπε.

Οι τράπεζες έχουν ήδη αρχίσει να μοιράζονται δεδομένα πελατών με εταιρείες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας μέσω της λεγόμενης ανοικτής τραπεζικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης.

«Ως βασική λειτουργία μιας τράπεζας, η χρηματοπιστωτική διαμεσολάβηση παραμένει πολύ σημαντική, αλλά δεν είναι αρκετή», δήλωσε ο Φούτζιουρα. «Πρέπει να προχωρήσουμε πέρα ​​από αυτό και να προσφέρουμε νέα αξία συμπεριλαμβάνοντας μη χρηματοοικονομικές υπηρεσίες».

Σχετικα αρθρα

AstraZeneca: Θετικά αποτελέσματα του φαρμάκου Lynparza για τον καρκίνο του προστάτη

admin

Nike: Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα ροκανίζουν τις ετήσιες εκτιμήσεις πωλήσεων τις εταιρείας

admin

Οι μεγιστάνες που κέρδισαν δισεκατομμύρια από την έκρηξη της αγοράς ακινήτων στη Ρωσία

admin

Apple: Πιθανός επανασχεδιασμός των iPhone καθώς η ΕΕ πιέζει για κοινό φορτιστή

admin

Τουρκία: Αιφνίδια μείωση του επιτοκίου δια χειρός Ερντογάν – Βουτιά της λίρας σε νέα χαμηλά

admin

Citi: Πιθανή η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου στα 100 δολάρια

admin

Μπόρις Τζόνσον: Η παράσταση στον ΟΗΕ με ολίγον από Σοφοκλή, Προμηθέα και… Κέρμιτ τον βάτραχο

admin

Crypto.com: Ξεπερνούν τα 400 εκατ. οι συμφωνίες με αθλητικές ομάδες – Νέο deal με ομάδα του NBA

admin

SoftBank: O ιαπωνικός κολοσσός επενδύει σε ιστοσελίδα πώλησης second hand ειδών πολυτελείας

admin

Επικό διαζύγιο! Χωρίζουν John και Jenny Paulson – Πόσα θα πληρώσει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής

admin

Shell: Διαθέτει στους επενδυτές της έκτακτο ποσό ύψους 7 δισ. δολαρίων

admin

Η επόμενη πρόκληση για τις αεροπορικές εταιρείες θα είναι η έλλειψη πιλότων

admin