Image default
BLOOMBERG

Το ράλι των μετοχών δημιούργησε ρεκόρ: Πέντε κροίσοι έχουν πλέον περιουσία άνω των 100 δισ. δολαρίων έκαστος

Στο κλαμπ των εξωφρενικά πλουσίων με περιουσία άνω των 100 δισ. δολαρίων περιλαμβάνεται από τη Δευτέρα και ο ιδιοκτήτης του γαλλικού κολοσσού πολυτελών ειδών LVMH, Βernard Arnault, αφού τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα της μελέτης του εμβολίου για τον Covid-19, εκτίναξαν τις μετοχές στις διεθνείς αγορές.

Ο Arnault ακολουθεί τους Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg και Elon Musk στο σπάνιο αυτό κλαμπ. Είναι η πρώτη φορά που πέντε άτομα διαθέτουν περιουσίες που ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το - Billionaires Index. Συνολικά, οι πέντε μεγιστάνες πρόσθεσαν τη Δευτέρα 68 δισεκατομμύρια δολάρια στη συλλογική τους περιουσία.

Παρά τις αναταράξεις και την τεράστια κρίση, το 2020 αποδείχθηκε μια επιτυχημένη χρονιά για τους πλούσιους του πλανήτη.

Οι 500 άνθρωποι που παρακολουθεί ο - Billionaires Index, έχουν προσθέσει 1,2 τρισ. δολάρια στις περιουσίες τους από τον περασμένο Ιανουάριο, καταγράφοντας κέρδος 21%, με τη βοήθεια της ανόδου των χρηματιστηρίων, της άφθονης ρευστότητας και της ικανότητας να αξιοποιούν τις πιεσμένες αποτιμήσεις.Πριν από δύο χρόνια υπήρχε μόνο ένας πολυδισεκατομμυριούχος (με περιουσία άνω των 100 δισ.) στον πλανήτη: Ο ιδρυτής της amazon, Jeff Bezos, o οποίος παρά το επώδυνο και πολυδάπανο διαζύγιό του από την MacKenzie Scott, στην οποία παραχώρησε εκατομμύρια μετοχές της Amazon.«Αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να πανηγυρίζουμε, αλλά μάλλον μια ενοχλητική αντανάκλαση ενός διαβρωμένου παγκόσμιου οικονομικού συστήματος», δήλωσε ο Chuck Collins, διευθυντής του Προγράμματος για την Ανισότητα και το Κοινό Καλό στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών.

 Ortega, Yuan

Ο μεγαλύτερος κερδισμένος της Δευτέρας στον δείκτη - ήταν ο Ισπανός μεγιστάνας του λιανικού εμπορίου, Amancio Ortega, ιδρυτής της μητρικής των Zara, Inditex.

Η καθαρή αξία της περιουσίας του αυξήθηκε κατά 7,6 δισ. δολ., καθώς οι επενδυτές θεωρούν πλέον ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για επιστροφή στα φυσικά καταστήματα. Όντας κάποτε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, η περιουσία του Ortega, χτυπήθηκε έντονα από την πανδημία. Η χθεσινή άνοδος διέγραψε σχεδόν το 50% των απωλειών που είχε καταγράψει από τις αρχές του έτους.

Η χθεσινή μέρα δεν ήταν όμως για όλους τους δισεκατομμυριούχους θετική. Όσοι είχαν περιουσίες που συνδέονται με εταιρείες που άκμασαν κατά τη διάρκεια των αναταραχών της πανδημίας είδαν την περιουσία τους να μειώνεται, καθώς οι αγορές εκτίμησαν ότι στο εγγύς μέλλον οι άνθρωποι δεν θα βασίζονται σε τόσο μεγάλο βαθμό στις τηλεδιασκέψεις και στην ψυχαγωγία στο σπίτι.

Ενδεικτικό παράδειγμα η εταιρεία Zoom. Η καθαρή αξία του CEO της μειώθηκε κατά 20% ή κατά 5,1 δισ. δολ. καθώς υποχώρησε η αξία της μετοχής.

Σχετικα αρθρα

Πώς το Facebook βοηθάει τα Zara να πουλήσουν με… βιντεοπαιχνίδια!

admin

Πώς έφθασαν στην Ινδία 50 τρισ. κρυπτονομίσματα Shiba Inu και γιατί προκαλούν ανησυχία στην αγορά crypto

admin

Η αγορά crypto με το βλέμμα στραμμένο στα tweets του Elon Musk – Νέο μήνυμα ενισχύει το Dogecoin

admin

O πλουσιότερος άνδρας της Ρωσίας αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη δικαστική διαμάχη διαζυγίου στη Βρετανία

admin

Toshiba: Μοιράζει 1,4 δισ. δολάρια στους μετόχους εν μέσω επανεξέτασης της στρατηγικής της

admin

Ο Μάριο Ντράγκι παραιτείται από την πρωθυπουργική αποζημίωση

admin

Citigroup: Ξεκινά πρόγραμμα με στόχο την πρόσληψη περισσότερων γυναικών

admin

Burberry: Βουτιά για τη μετοχή της εταιρείας παρά την τριμηνιαία αύξηση των πωλήσεων

admin

Τι λένε οι γκουρού των crypto για την «κωλοτούμπα» του Elon Musk στο Bitcoin

admin

Νικ Μαρούτσος: Ο 44χρονος διάδοχος του βασιλιά των ομολόγων αποσύρεται για κάνει ταξίδια με τα παιδιά του

admin

Το νέο κρυπτονόμισμα που προκαλεί φρενίτιδα – Αξία 45 δισ. δολάρια σε δύο ημέρες

admin

Bloomberg: Η Ελλάδα ξεκινά το Σχέδιο Ανάκαμψης με δικούς της πόρους

admin