Image default
Επιχειρήσεις

BFF Banking: Αύξηση νέων εργασιών και της ελληνικής συνεισφοράς στα έσοδα

Σταθερά προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα της τάξεως των € 59,9 εκατ. και σημαντική αύξηση 25% στις νέες εργασίες οι οποίες ανήλθαν σε € 3,8 δισ. ανακοίνωσε ο Όμιλος BFF Banking.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η συνολική συνεισφορά της ελληνικής δραστηριότητας factoring στις εργασίες του Ομίλου ανήλθε στα € 46 εκατ. καταγράφοντας αύξηση κατά αύξηση 35%.

Τα κύρια σημεία των αποτελεσμάτων του Ομίλου έχουν ως εξής:

 • Αντίκτυπος COVID-19: Όπως και στο πρώτο εξάμηνο του έτους, προέκυψε υστέρηση στην είσπραξη τόκων καθυστερημένης αποπληρωμής ενώ η ρευστότητα που παρείχαν οι κυβερνήσεις οδήγησε σε μειωμένους χρόνους αποπληρωμής νέων τιμολογίων, επηρεάζοντας ουσιαστικά την ανάπτυξη της δραστηριότητας.

 

 • Σταθερά προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα, με αύξηση της τάξεως του 10% μη υπολογίζοντας τις εισπράξεις τόκων καθυστερημένης αποπληρωμής.

 

 • Οι νέες εργασίες σημείωσαν αύξηση 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ανήλθαν σε €3,8 δισ.

 

 • Το χαρτοφυλάκιο δανεισμού πελατών αυξήθηκε κατά 3% στα € 3,7 δισ., σημειώνοντας σημαντική υπεραπόδοση σε σχέση με την αγορά. 39% εκτός Ιταλίας με το αντίστοιχο ποσοστό τον Σεπτέμβριο του 2019 να ανέρχεται σε 37%.

 

 • Υψηλότερα αναβαλλόμενα έσοδα: Αύξηση κατά € 22 εκατ. (6%) του όγκου των μη-αναγνωρισμένων και εκτός προϋπολογισμού τόκων καθυστερημένης αποπληρωμής, οι οποίοι ανήλθαν σε € 423 εκατ.

 

 • Επάρκεια χρηματοδοτικών πόρων: Αύξηση της τάξεως του 15% στα € 4,1 δισ., με € 0,9 δισ. μη χρησιμοποιούμενες πιστωτικές γραμμές.

 

 • Τα καθαρά μη-εξυπηρετούμενα δάνεια, εξαιρουμένων των ιταλικών δήμων, σημείωσαν μείωση κατά 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και κάλυψη της τάξεως του 81%, ενώ τό κόστος ρίσκου ανήλθε σε 10 μ.β.

 

 • Ισχυρή κεφαλαιακή θέση με μερισματική δυνατότητα που ανέρχεται σε € 127 εκατ. Ο συνολικός κεφαλαιακός δείκτης και ο δείκτης CET1 ανήλθαν σε 16,5% και 12,0% αντίστοιχα, εξαιρούμενης της μερισματικής δυνατότητας.

 

 • Μέρισμα 2019: Ο Όμιλος είναι έτοιμος για την αποκοπή του μερίσματος, από την 1η Ιανουαρίου 2021 και έπειτα, αμέσως μόλις λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

 

 • DEPObank: Αναμένονται οι τελικές εγκρίσεις από την Τράπεζα της Ιταλίας και την ΕΚΤ. Το κλείσιμο της συμφωνίας και η συγχώνευση αναμένονται το α΄ τρίμηνο του 2021.

 

 • Ελλάδα: Η συνεισφορά της ελληνικής δραστηριότητας factoring χωρίς δικαίωμα αναγωγής στα έσοδα του Ομίλου ανέρχεται σε € 46 εκατ. (έναντι €34 εκατ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο) σημειώνοντας αύξηση 35%. Το νέο υποκατάστημα του Ομίλου στην Ελλάδα είναι πλέον πλήρως λειτουργικό έχοντας λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

 

Σχετικα αρθρα

Σπύρος Κοκκόλης (ElvalHalcor): Ισχυρή ανάπτυξη και σταθερή στρατηγική με στόχο τις δυναμικές αγορές (pic)

admin

Μεγάλη επένδυση της Moderna στη Μελβούρνη – Εκατομμύρια εμβόλια θα παράγονται στο νέο της εργοστάσιο

admin

Έλον Μασκ: Η Tesla έχει κατασκευάσει πάνω από 3.000.000 αυτοκίνητα (tweet)

admin

Aramco: Αύξηση 90% στα κέρδη του πετρελαϊκού κολοσσού

admin

Γιάννης Καντώρος (Interamerican): Χρονιά προκλήσεων και αύξησης του κύκλου εργασιών

admin

Κρίστιαν Χατζημηνάς (ΕΕΝΕ): Μείωση μη μισθολογικού κόστους σε εταιρείες και εργαζομένους που επενδύουν σε δεξιότητες

admin

Λιανός (Επιτροπή Ανταγωνισμού): Περισσότεροι από ποτέ οι έλεγχοι τα τελευταία 2 έτη

admin

ΤΖΟΚΕΡ: 6 εκατ. στο τζακ ποτ της Κυριακής 14/8 

admin

Αριστοτέλης Παντελιάδης: Επεκτείνει τις δραστηριότητες της METRO ΑΕΒΕ

admin

Riviera Tower: O υψηλότερος και πράσινος ουρανοξύστης της Μεσογείου

admin

ΠΣΕ: Νέα άνοδος 59,8% στις ελληνικές εξαγωγές τον Ιούνιο 2022 (πίνακες)

admin

CPI: Διαπραγμάτευση μετοχών από το stock option plan από 18/8

admin