Image default
Ευρώπη

Αναθερμαίνεται εν μέσω πανδημίας η διεθνής αγορά smartphones

Σημάδια ανάκαμψης από την πανδημία του COVID-19 έδωσε η παγκόσμια αγορά smartphones το 3ο τρίμηνο του 2020, με τις πωλήσεις, διεθνώς, να αυξάνονται κατά 32% σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα. Συνολικά, στην παγκόσμια αγορά το 3ο τρίμηνο διατέθηκαν 366 εκατ. συσκευές smartphones.

Αυτή η ανάκαμψη οφείλεται στη σταδιακή αποκατάσταση της κανονικότητας σε διάφορες αγορές του κόσμου, όπως οι ΗΠΑ, η Ινδία και η Λατινική Αμερική, οι οποίες επέστρεψαν σε πιο φυσιολογικές συνθήκες μετά από την άρση των lockdowns. Σύμφωνα, ωστόσο, με την τελευταία έρευνα της Counterpoint Research, σε ετήσια βάση οι πωλήσεις smartphones μειώθηκαν το 3ο τρίμηνο του έτους κατά 4%, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, καθώς η πανδημία συνεχίζει να ασκεί έντονες πιέσεις στους οικογενειακούς και εταιρικούς προϋπολογισμούς.

Ενδιαφέρουσες ήταν οι ποιοτικές αλλαγές, που σημειώθηκαν στη διεθνή αγορά smartphones στη διάρκεια του 3ου τριμήνου 2020, με πιο σημαντική ίσως την άνοδο της προϊοντικής κατηγορίας των 5G συσκευών. Ειδικότερα, οι αποστολές 5G smartphones αυξήθηκαν κατά 82% στη διάρκεια του 3ου τριμήνου του 2020 σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πωλήσεις 5G smartphones κατά το 3ο τρίμηνο ξεπέρασαν αυτές του 1ου εξαμήνου του 2020.

“Η αγορά smartphone έχει δείξει ανθεκτικότητα στον COVID-19 τόσο από πλευράς προσφοράς, όσο και από πλευράς ζήτησης. Ο εξορθολογισμός της αλυσίδας εφοδιασμού και η σταδιακή άρση των lockdowns, ανά τον πλανήτη, στήριξε την πορεία ανάκαμψης της αγοράς smartphones”, αναφέρουν οι αναλυτές.

smartphone1 [sepe.gr]

Αλλαγές κορυφής


Σημαντικές εξελίξεις σημειώθηκαν σε επίπεδο 3ου τριμήνου και όσον αφορά την παγκόσμια κατάταξη των πιο ισχυρών κατασκευαστών smartphones. Η πιο εντυπωσιακή μεταξύ αυτών των εξελίξεων ήταν η άνοδος της Xiaomi, η οποία, για πρώτη φορά, ξεπέρασε την Apple, για να κατακτήσει την τρίτη θέση της αγοράς smartphones το 3ο τρίμηνο του 2020.

Το brand “Realme” της κινεζικής εταιρείας ήταν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο μάρκα το εξεταζόμενο διάστημα, πετυχαίνοντας αύξηση πωλήσεων κατά 132% σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα, άνοδος που μεταφράστηκε σε πωλήσεις 14,8 εκατ. συσκευών, παγκοσμίως, στη διάρκεια του τριμήνου.

Η Samsung ανέκτησε, στη διάρκεια του 3ου τριμήνου, την πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς smartphones, με πωλήσεις 79,8 εκατ. συσκευών, αυξημένες κατά 47% σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα και κατά 2% σε ετήσια βάση.

Η Huawei, από την πλευρά της, βρέθηκε στη δεύτερη θέση της διεθνούς κατάταξης, με το μερίδιο της να μειώνεται από 20% το 2ο τρίμηνο του 2020, σε 14% το 3ο τρίμηνο της χρήσης. Η Xiaomi, στην τρίτη θέση, σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 75% σε επίπεδο τριμήνου, με μερίδιο αγοράς 13%. Την πρώτη πεντάδα των πιο ισχυρών κατασκευαστών στη διάρκεια του 3ου τριμήνου συμπλήρωσαν η Apple στην τέταρτη θέση και η Oppo στην πέμπτη.

smartphone2 [sepe.gr]

Πηγή άρθρου: sepe.gr – Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος

Σχετικα αρθρα

Προβάδισμα Σολτς δείχνουν οι εκτιμήσεις ZDF και ARD

admin

Γερμανικές εκλογές: «Κλειδιά» οι αναποφάσιστοι και οι νέοι ψηφοφόροι

admin

Ποιες γλώσσες μαθαίνει η ΕΕ: Είναι η Ελλάδα γλωσσομαθής;

admin

Ο «υβριδικός πόλεμος» στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία

admin

Ισπανία: Πέντε χώρες ζητούν δίκαιη κατανομή των ευθυνών εντός της ΕE για τις μεταναστευτικές ροές

admin

Στην Αθήνα την Τετάρτη η επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα

admin

Το’πε, το’πε κι ο παπαγάλος: Το «προϊόν Μέρκελ» αποσύρεται

admin

Εφη Αχτσιόγλου: Καταστροφική η επιστροφή στο παλιό Σύμφωνο Σταθερότητας

admin

Η ΕΕ καταγγέλλει τη ρωσική κυβερνοκατασκοπεία και απειλεί με κυρώσεις

admin

Μια προεκλογική «Παρασκευή για το μέλλον»

admin

Ταμείο Αλληλεγγύης: Εγκρίθηκαν 35,9 εκατ. ευρώ για φυσικές καταστροφές και πανδημία

admin

Μεγάλες διαδηλώσεις για το κλίμα σε όλο τον κόσμο

admin