Image default
BLOOMBERG

Τζορτζ Σόρος: Οι απίστευτες αμοιβές που λαμβάνουν οι διαχειριστές των κεφαλαίων του

Η επενδυτική εταιρεία του οικογενειακού γραφείου του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρόκειται να πληρώσει 28,8 εκατομμύρια στερλίνες (38,2 εκατομμύρια δολάρια) στους συνεργάτες και το προσωπικό της εντός των επόμενων τριών ετών, στο πλαίσιο των μακροπρόθεσμων προγραμμάτων αμοιβών που έχει θεσπίσει.

Η SFM UK Management, η οποία αύξησε τους υπαλλήλους της σε περίπου 20 πέρυσι, είχε υπολογίσει να διαθέσει 13,9 εκατομμύρια λίρες για το 2020 στο πλαίσιο των δεσμεύσεων αποζημίωσης, υψηλότερο ποσό από την καταβληθείσα πληρωμή των 8,4 εκατομμυρίων στερλίνων το 2019. Οι διαχειριστές κεφαλαίων της εταιρείας έλαβαν ξεχωριστά 34,5 εκατομμύρια λίρες ως αμοιβή για την απόδοσή τους πέρυσι, αφού τα κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν, σύμφωνα με στοιχεία.

Η εταιρεία, με έδρα το Λονδίνο, έχει πληρώσει αμοιβές πάνω από 150 εκατ. στερλίνες από την ίδρυση της το 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το -. Έχει περίπου πέντε συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένου του Neil Pegrum, πρώην διαχειριστή κεφαλαίων της Cazenove Capital.

Με περιουσιακά στοιχεία περίπου 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Soros Fund Management είναι ένα από τα μεγαλύτερα fund παγκοσμίως. Η αμοιβή που δίνει στους συνεργάτες της είναι σημαντικά υψηλότερη από εκείνη των περισσότερων στελεχών στα άλλα οικογενειακά γραφεία.

Ο Σόρος, 90 ετών, έχει ένα από τα πιο μακροπρόθεσμα ρεκόρ στον κλάδο των hedge-fund. Το 1992, αυτός και ο επικεφαλής στρατηγικής του, Stan Druckenmiller, κέρδισαν 1 δισεκατομμύριο δολάρια, κερδοσκοπώντας κατά της στερλίνας, με τον ίδιο να ενισχύει τη φήμη του διακεκριμένου μακροοικονομικού επενδυτή που κατείχε. Το fund του Quantum, είχε απόδοση κατά μέσο όρο 20% ετησίως έως το 2011, όταν ο δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να επιστρέψει τα χρήματα των άλλων επενδυτών και να μετατρέψει την εταιρεία του σε οικογενειακό γραφείο.

Ο Σόρος χρησιμοποίησε τον τεράστιο πλούτο του για να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες του κόσμου σε ομάδες που προωθούν τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προοδευτική πολιτική, μέσω των Open Society Foundations. Διέθεσε δισεκατομμύρια στις φιλανθρωπικές του προσπάθειες και τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας του ανήκουν πλέον στα ιδρύματα και όχι στην οικογένεια του.

Σύμφωνα με τον - Billionaires Index, η περιουσία του μεγιστάνα ανέρχεται στα 7,6 δισ. δολάρια.

Τζορτζ Σόρος: Ποιοι μισούν τον 90χρονο επιχειρηματία;

Τζορτζ Σόρος: Αυτή είναι η χειρότερη κρίση της ζωής μας

 

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

Σε τιμές-ρεκόρ το ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη

admin

EasyJet: Στο ταμείο της εταιρείας 1,7 δισ. δολάρια από την αύξηση κεφαλαίου

admin

Ποδόσφαιρο: Από τα πετροδόλαρα και του Κινέζους στα hedge funds και τα private equity – Οι κορυφαίες ομάδες αλλάζουν χέρια

admin

Evergrande: Βουτιά της μετοχής της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων του ομίλου -Απώλειες άνω των 84 δισ. δολαρίων

admin

Πετρέλαιο: Κοντά στα 80 δολάρια η τιμή του αργού – Εκτιμήσεις για 90 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους

admin

Νίκη Σολτς: Ο γρίφος του σχηματισμού κυβέρνησης στην Γερμανία

admin

AstraZeneca: Θετικά αποτελέσματα του φαρμάκου Lynparza για τον καρκίνο του προστάτη

admin

Nike: Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα ροκανίζουν τις ετήσιες εκτιμήσεις πωλήσεων τις εταιρείας

admin

Οι μεγιστάνες που κέρδισαν δισεκατομμύρια από την έκρηξη της αγοράς ακινήτων στη Ρωσία

admin

Apple: Πιθανός επανασχεδιασμός των iPhone καθώς η ΕΕ πιέζει για κοινό φορτιστή

admin

Τουρκία: Αιφνίδια μείωση του επιτοκίου δια χειρός Ερντογάν – Βουτιά της λίρας σε νέα χαμηλά

admin

Citi: Πιθανή η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου στα 100 δολάρια

admin