Image default
Επιχειρήσεις

Ηλεκτρονικό εμπόριο: Νέα ψηφιακή υπηρεσία για πληρωμές από τη SIA και την INFORM

Η SIA, μια κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας στον τομέα των υπηρεσιών πληρωμών και των υποδομών, που ελέγχεται από την CDP Equity, εγκαινιάζει μια νέα ψηφιακή υπηρεσία για τράπεζες, παρόχους υπηρεσιών πληρωμών και για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε ολόκληρη την Ευρώπη για να επιτρέψει στους πελάτες τους να επιταχύνουν τη διαδικασία ταυτοποίησης για πληρωμές μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας της PSD2.

Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από το RiskShield, ένα προηγμένο σύστημα αξιολόγησης κινδύνων που αναπτύχθηκε από τη Γερμανική εταιρεία INFORM.

Χάρη στην τεχνολογική συνεργασία, η SIA και η INFORM παρέχουν υποδομή καταπολέμησης της απάτης, ικανή να αναλύει τους κινδύνους σε πραγματικό χρόνο για κάθε συναλλαγή πληρωμής μέσω ενός προηγμένου συστήματος αξιολόγησης.

Αξιοποιώντας την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας με βάση την αξιολόγηση κινδύνου, RiskShield της INFORM, η SIA είναι πλέον σε θέση να προσφέρει μια ενισχυμένη υπηρεσία επαλήθευσης για επισφαλείς συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου, επιτρέποντας την ομαλή διενέργεια πληρωμών για συναλλαγές χαμηλού κινδύνου, καθώς οι διαδικτυακές αγορές συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω της πανδημίας COVID-19.

Η πρωτοβουλία της SIA και της INFORM στοχεύει στην προστασία των καταναλωτών από απάτες κατά την διάρκεια αγορών μέσω διαδικτύου και αποτελεί ένα βήμα προόδου για τη συμμόρφωση με τις υποχρεωτικές απαιτήσεις της νέας οδηγίας για τις υπηρεσίες πληρωμών (PSD2) έως το τέλος του 2020.

Η έναρξη αυτής της νέας υπηρεσίας για την ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική κοινότητα ενισχύει περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ της SIA και της INFORM που ξεκίνησε το 2015 και περιλαμβάνει διαφορετικούς τομείς εφαρμογής, όπως η παρακολούθηση συναλλαγών, η πρόληψη και ο εντοπισμός απάτης για αγορές με κάρτες καθώς και watchlist screening και application scoring.

«Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με την INFORM, βοηθάμε τους πελάτες μας να επιταχύνουν την υιοθέτηση της ισχυρής ταυτοποίησης πελάτη (SCA) για ασφαλέστερες διαδικτυακές αγορές. Ενσωματώσαμε στις υποδομές μας μια προηγμένη λύση που θα εφαρμοστεί ραγδαία και που θα διασφαλίσει γρήγορα τη συμμόρφωση με την PSD2.

Επιπλέον, οι καταναλωτές επωφελούνται από την ανάλυση κινδύνου συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο με γρήγορες και ομαλές ηλεκτρονικές αγορές, οδηγώντας σε μια απλή και ασφαλή εμπειρία χρήστη» σχολίασε ο Gabriele Boni, Global Service Line Cards Director στη SIA.

«Η ικανότητά μας να παρέχουμε υπηρεσίες ταυτοποίησης με βάση την αξιολόγηση κινδύνου (Risk Based Authentication) τόσο στους issuers όσο και στους acquirers, μας έχει δώσει μια μοναδική θέση στην αγορά» ισχυρίζεται ο Roy Prayikulam, Senior Vice President Risk & Fraud στην INFORM.

«Η πολυκαναλική προσέγγιση της INFORM για την καταπολέμηση της απάτης, μαζί με τη SIA, έχει αποδειχθεί επιτυχημένη και ανυπομονούμε να βοηθήσουμε περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να εφαρμόσουν τους κανονισμούς συμμόρφωσης της PSD2. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχίσει να ευδοκιμεί και προσβλέπω σε πολλά περισσότερα κοινά έργα» συνέχισε ο Prayikulam.

Η INFORM αναπτύσσει λογισμικό για τη βελτιστοποίηση επιχειρηματικών διαδικασιών χρησιμοποιώντας Ψηφιακή Λήψη Αποφάσεων με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Επιχειρησιακή Έρευνα. Η εταιρεία συμπληρώνει κλασικά συστήματα πληροφορικής και αυξάνει την κερδοφορία και την ανθεκτικότητα πολλών εταιρειών.

Ως ηγέτης στην παροχή έξυπνων, πελατοκεντρικών λύσεων πρόληψης απάτης και συμμόρφωσης AML, με το RiskShield η INFORM προσφέρει μια πλατφόρμα πολλαπλών καναλιών που ανιχνεύει και διαχειρίζεται ύποπτες δραστηριότητες, ελαχιστοποιώντας τις απώλειες και βελτιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα χρησιμοποιώντας προηγμένα αναλυτικά στοιχεία, μηχανική εκμάθηση και διαισθητικούς ελέγχους διαχείρισης κανόνων. Το RiskShield παρέχει μια ισχυρή λύση με αποδεδειγμένα αποτελέσματα εντοπισμού απάτης που είναι αξιόπιστα, γρήγορα και ανταποκρίνονται. Σήμερα, περισσότεροι από 750 μηχανικοί λογισμικού, αναλυτές δεδομένων και σύμβουλοι εξυπηρετούν περισσότερους από 1.000 πελάτες παγκοσμίως από τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων, εμπορικούς αερολιμένες, παρόχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, κατασκευαστικές εταιρείες και χονδρεμπόρους έως κέντρα αποθήκευσης και χειρισμού, καθώς και εταιρείες μεταφορών.
www.riskshield.com | video: http://bit.do/riskshield_video

H SIA – θυγατρική εταιρεία της CDP Equity – αποτελεί ευρωπαϊκό ηγέτη στον σχεδιασμό, την δημιουργία και την διαχείριση τεχνολογικών υποδομών και υπηρεσιών για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κεντρικές τράπεζες, εταιρείες και δημόσιους φορείς στους τομείς των πληρωμών, των καρτών, των υπηρεσιών δικτύου και τις κεφαλαιαγορές. Ο Όμιλος SIA παρέχει τις υπηρεσίες του σε 50 χώρες ενώ παράλληλα διατηρεί θυγατρικές εταιρείες σε Αυστρία, Κροατία, Τσεχία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία και Ν. Αφρική. Παραρτήματα της εταιρείας λειτουργούν επίσης στο Βέλγιο και την Ολλανδία ενώ γραφεία της υπάρχουν και σε Ηνωμένο Βασίλειο και Πολωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ:

Σχετικα αρθρα

H Pfizer ξεκίνησε τις δοκιμές πειραματικού εμβολίου στις ΗΠΑ

admin

Νέα μονάδα αφαλάτωσης στην Τήνο από την Watera Ελλάς

admin

Visa: Το 67% των ΜμΕ και το 78% των καταναλωτών άλλαξε συνήθειες λόγω Covid-19

admin

Wolt: Ο συνιδρυτής του Delivery Hero επενδύει στη φινλανδική εταιρεία διανομής φαγητού

admin

Τέρνα Ενεργειακή: Εκλογή του Εμ. Μουστάκα στη θέση του Β. Δεληκατερίνη στο Δ.Σ.

admin

Mandate για έκδοση πενταετούς ομολόγου 500 εκατ. από Wind

admin

Alpha Bank: Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση του Tier II

admin

Quest: Αυξήθηκαν κατά 9,4% τα EBITDA στο 9μηνο

admin

Συμμαχία της ΕΥ με τον οργανισμό Partnership on AI

admin

Folli Follie: Ματαιώθηκε η Γενική Συνέλευση της 31ης Ιανουαρίου 2020

admin

Alpha Trust: Στις 4/2 η ΓΣ για διανομή μερίσματος και split της μετοχής

admin

Επιβεβαίωση του Reporter για το νέο ΔΣ της ΣΙΔΜΑ

admin

Εφοπλιστές και ίδρυμα Ωνάση «μπαίνουν» στα Αττικά Πολυκαταστήματα

admin

INTRALOT: Εισάγει τη δυνατότητα στοιχηματισμού σε παιχνίδια E*SOCCER στην Μάλτα

admin

Lamda: Μνημόνιο με ΥΠΟΑ για τη διασφάλιση της προστασίας των αρχαιοτήτων στο Ελληνικό

admin

Grant Thornton: Έξι μεγάλες προκλήσεις στα ελληνικά ξενοδοχεία λόγω COVID-19

admin

Σε θέση εκκίνησης το ελληνικό χρηματιστήριο

admin

Νέο πρέσινγκ Βρυξελλών για το μονοπώλιο της ΔΕΗ

admin