Image default
Επιχειρήσεις

«Κόκκινη» κάρτα στον Ζούκερμπεργκ για φυλετικές διακρίσεις

Αντιμέτωποι με τις κατηγορίες του συστηματικού ρατσισμού στο εργασιακό περιβάλλον του Ιδρύματος Ζούκερμπεργκ είναι ο Mr. Facebook και η σύζυγος του, Πρισίλα Τσαν, αναφέρει ο Ρόι Χολγκάντο, πρώην εργαζόμενος αφρικανικής καταγωγής, δηλώνοντας ότι «Οι μαύροι υπάλληλοι του ισρύματος υποαμείβονται, υποτιμούνται, στερούνται ευκαιριών ανάπτυξης και περιθωριοποιούνται.»

Ο Ρέι Χολγκάντο, ο οποίος εργάστηκε στο ίδρυμα από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2020, το κατηγορητήριο δημοσιοποιήθηκε μέσω της οργάνωσης φυλετικών διακρίσεων που υπέβαλε το φάκελο στο Υπουργείο Απασχόλησης της Καλιφόρνιας.

Οι ισχυρισμός είδαν το φως της δημοσιότητας πέντε μήνες μετά την υπογραφή 74 υπαλλήλων, οι οποίοι απαιτούσαν από τον οργανισμό να προβεί σε σημαντικές αλλαγές για την αντιμετώπιση του συστημικού ρατσισμού στον εργασιακό χώρο.

Σύμφωνα με το Business Insider, tο ίδρυμα δεν σχολίασε τις ενέργειες του πρώην υπαλλήλου, ωστόσο σχολίασε ότι «Το ίδρυμα Τσαν – Ζούκερμπεργκ έχει δεσμευτεί για δίκαιη μεταχείριση και πρόοδο για όλα τα μέλη της »,  και συμπλήρωσε «Δεν ανεχόμαστε διακρίσεις οποιουδήποτε είδους.»

Εκτός από την επιστολή των εργαζομένων, 140 επιστήμονες που χρηματοδοτήθηκαν από το ίδρυμα «επιτέθηκαν» προσωπικά στον Ζούκερμπεργκ λόγω της αδράνειας του να «μπλοκάρει» τις αμφιλεγόμενες θέσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το Facebook με σκοπό την διασπορά fake news αλλά και τις εμπρηστικές δηλώσεις κατά καιρούς, ιδιαίτερα αυτή «όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν οι πυροβολισμοί» με αφορμή τις διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Τα προβλήματα είχαν ήδη ξεκινήσει αμέσως μετά την πρόσληψη του Χολγκάντο, ο οποίος όπως αναφέρει δεν του άφησαν περιθώρια να διαπραγματευτεί τον αρχικό του μισθό λόγω των εταιρικών διαδικασιών. Ωστόσο, μετά την ένταξή του ανακάλυψε ότι συνάδελφοι του, επίσης αφρικανικής καταγωγής, είχαν διεκδικήσει με επιτυχία υψηλότερες απολαβές.

«Σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε γνωστό ότι ήταν χαμηλόμισθος σε σύγκριση με τους συναδέλφους του που κάνουν παρόμοια δουλειά», αναφέρουν συνάδελφοί του.

Σε όλη την εταιρεία, οι υπάλληλοι αφρικανικής καταγωγής που διεκδικούν προοπτικής ανέλιξης «χαρακτηρίζονται ως πολύ δυναμικοί ή επιθετικοί», ανέφερε, «ενώ οι Αμερικανοί ή Ευρωπαίοι υπάλληλοι ευνοούνται περισσότερο».

Λόγω των παραπάνω διακρίσεων, ο Χόλγκαντο εγκατέλειψε το ίδρυμα τον Αύγουστο του 2020, στερήθηκε επανειλημμένα ευκαιρίες ανέλιξης, ενώ αντιμετωπίστηκε διαφορετικής από την απαρχή της συνεργασίας του με τον οργανισμό.

Σχετικα αρθρα

Προσαρμογή στα νέα δεδομένα επιχειρούν εστίαση και διασκέδαση

admin

Alpha Bank: Καθοριστική η κρατική στήριξη στην επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

admin

JYSK: Ανοίγει νέο κατάστημα στο River West Open

admin

ACS: Αυτό είναι το νέο σύγχρονο κέντρο διαλογής της (vid)

admin

Επιχειρήσεις εστίασης: Πότε λήγει η προθεσμία για αιτήσεις – Ποιους αφορά

admin

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Παράταση στην υποβολή δικαιολογητικών για επιχειρήσεις

admin

ΔΙΜΕΑ: «Μπλόκο» σε 21 ηλεκτρονικά καταστήματα

admin

Ελλάκτωρ: Δεν αγοράζει η Reggeborgh τις μετοχές του Διαμαντίδη

admin

Ψηλά τη Σημαία: Η ύψιστη τιμή για Κορακάκη & Πετρούνια στην Τελετή Έναρξης!

admin

Πλειστηριασμός: Άλλαξαν χέρια 12 από τα 19 «κομμάτια» του Avenue

admin

Ομιλος Quest: Αποκτά το 60% της Intelli Solutions

admin

Μείωση ενοικίου τον Ιούλιο: Αυτοί είναι οι ΚΑΔ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

admin