Image default
BLOOMBERG

Burberry: Το σχέδιο του γνωστού οίκου πολυτελών ειδών για να αυξήσει την κερδοφορία

Η Burberry Group Plc εκτιμά ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετοί καταναλωτές που θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για να αποκτήσουν τις καμπαρντίνες και τα πορτοφόλια του γνωστού οίκου, ακόμη και εν μέσω της πανδημίας.

Η εταιρεία δήλωσε την Πέμπτη ότι θα περιορίσει τις εκπτώσεις, μέτρο που μπορεί να βλάψει τις πωλήσεις του δεύτερου εξαμήνου, ωστόσο θα βελτιώσει τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία. Η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε έως και 5,8% μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο και η Burberry δήλωσε ότι τα έσοδα επέστρεψαν σε τροχιά ανάπτυξης τον Οκτώβριο.

Η εταιρεία έχει σκοπό να αυξήσει τις τιμές των δερμάτινων ειδών στα επίπεδα που κυμαίνονται αυτές των ανταγωνιστών της, Prada και Gucci, σύμφωνα με τον Luca Solca, αναλυτή στην Sanford C. Bernstein. Όπως η Prada, έτσι και η Burberry προσπαθεί επίσης να διατηρήσει υψηλά τις τιμές των προϊόντων της, μειώνοντας τις εκπτώσεις προς τρίτους λιανοπωλητές για να περιορίσει τα αποθέματα στην αγορά. Η πανδημία οδήγησε τη βιομηχανία προϊόντων πολυτελείας σε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της, με την Burberry να εμφανίζει πτώση κατά 88% στα κέρδη ανά μετοχή κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Τα έσοδα χονδρικής, που αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα πέμπτο των συνολικών πωλήσεων, μειώθηκαν κατά 38% το πρώτο εξάμηνο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Marco Gobbetti εκπόνησε σχέδιο ανασχηματισμού της εταιρείας πριν από την πανδημία, με στόχο να αναβαθμίσει την ποιότητα των προϊόντων της και να κερδίσει τους millenials και τους νεότερους αγοραστές. Ωστόσο, ο Covid-19 αύξησε την ανάγκη αλλαγής ταχυτήτων, με την εταιρεία να ανακοινώνει τον Ιούλιο ότι θα ενοποιήσει τις προσφορές της στα έτοιμα ενδύματα, αξεσουάρ και παπούτσια καθώς προχωρά σε περικοπή 500 θέσεων εργασίας.

Οι μετοχές της Burberry έχουν χάσει περίπου το 1/4 της αξίας τους φέτος, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των μεγάλων ευρωπαϊκών οίκων πολυτελών αγαθών.

Αν και η ανάκαμψη στην Κίνα, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ ήταν εμφανής με «ισχυρούς» διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, η Ευρώπη και η Ιαπωνία «παραμένουν επηρεασμένες από τη σημαντική μείωση του τουρισμού».

Η Burberry πραγματοποιεί ενέργειες για την προσέλκυση Κινέζων πελατών με γνώσεις τεχνολογίας. Πρόσφατα άνοιξε ένα κατάστημα στο Σενζέν με τον κινεζικό διαδικτυακό γίγαντα Tencent Holdings Ltd., συνδυάζοντας τη διαδικτυακή με την φυσική εμπειρία.

Τα lockdowns επανήλθαν στις πρωτεύουσες της μόδας της Ευρώπης. Η Burberry είπε ότι παραμένει «συνειδητή για το αβέβαιο μακροοικονομικό περιβάλλον» που προκαλεί ο ιός και επί του παρόντος περισσότερο από το 10% των καταστημάτων της είναι κλειστά παγκοσμίως μετά τα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα, ανέφερε.

Στο μεταξύ, ο όμιλος προειδοποίησε ότι αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να επιβαρυνθεί με υψηλότερο κόστος στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία, ενώ τυχόν λήψη αυστηρότερων μέτρων από το Ηνωμένο Βασίλειο για αγορές αφορολόγητων ειδών μπορεί να επηρεάσει τα έσοδα.

 

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

Τουρκία: Νέα μείωση επιτοκίου από την κεντρική τράπεζα – Σε ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα

admin

Sara Blakely: Ίδρυσε εταιρεία με 5.000 δολάρια και η αποτίμηση της εκτινάχθηκε στα 1,2 δισ. δολάρια

admin

Evergrande: Ναυάγησε η πώληση θυγατρικής του ομίλου – Βουτιά για τη μετοχή

admin

Kering: Βουτιά της μετοχής της ομίλου προκάλεσε η επιβράδυνση της ανάπτυξης του brand Gucci

admin

Forbes: Είσοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο μέσω SPAC

admin

Delta Air Lines: Χαράτσι 200 δολάρια το μήνα στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

admin

Credit Suisse: Αναβάλει την επιστροφή των ανεμβολίαστων εργαζομένων στα γραφεία της στις ΗΠΑ

admin

Αλουμίνιο: Σκαρφάλωσε στο υψηλό τριετίας – Κέρδη 32% από τις αρχές του έτους

admin

Samsung: Επενδύσεις 205 δισ. δολαρίων και 40.000 νέες θέσεις εργασίας στην επόμενη τριετία

admin

SoftBank: Το πρώτο στοίχημα του επενδυτικού κολοσσού στην Αφρική

admin

Janus Henderson Investors: Εκτίναξη των μερισμάτων σε επίπεδα ρεκόρ, στα 1,39 τρισ. δολάρια

admin

Bitcoin: Η επόμενη αντίσταση και οι πιθανότητες νέου ράλι

admin