Image default
BLOOMBERG

Burberry: Το σχέδιο του γνωστού οίκου πολυτελών ειδών για να αυξήσει την κερδοφορία

Η Burberry Group Plc εκτιμά ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετοί καταναλωτές που θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για να αποκτήσουν τις καμπαρντίνες και τα πορτοφόλια του γνωστού οίκου, ακόμη και εν μέσω της πανδημίας.

Η εταιρεία δήλωσε την Πέμπτη ότι θα περιορίσει τις εκπτώσεις, μέτρο που μπορεί να βλάψει τις πωλήσεις του δεύτερου εξαμήνου, ωστόσο θα βελτιώσει τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία. Η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε έως και 5,8% μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο και η Burberry δήλωσε ότι τα έσοδα επέστρεψαν σε τροχιά ανάπτυξης τον Οκτώβριο.

Η εταιρεία έχει σκοπό να αυξήσει τις τιμές των δερμάτινων ειδών στα επίπεδα που κυμαίνονται αυτές των ανταγωνιστών της, Prada και Gucci, σύμφωνα με τον Luca Solca, αναλυτή στην Sanford C. Bernstein. Όπως η Prada, έτσι και η Burberry προσπαθεί επίσης να διατηρήσει υψηλά τις τιμές των προϊόντων της, μειώνοντας τις εκπτώσεις προς τρίτους λιανοπωλητές για να περιορίσει τα αποθέματα στην αγορά. Η πανδημία οδήγησε τη βιομηχανία προϊόντων πολυτελείας σε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της, με την Burberry να εμφανίζει πτώση κατά 88% στα κέρδη ανά μετοχή κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Τα έσοδα χονδρικής, που αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα πέμπτο των συνολικών πωλήσεων, μειώθηκαν κατά 38% το πρώτο εξάμηνο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Marco Gobbetti εκπόνησε σχέδιο ανασχηματισμού της εταιρείας πριν από την πανδημία, με στόχο να αναβαθμίσει την ποιότητα των προϊόντων της και να κερδίσει τους millenials και τους νεότερους αγοραστές. Ωστόσο, ο Covid-19 αύξησε την ανάγκη αλλαγής ταχυτήτων, με την εταιρεία να ανακοινώνει τον Ιούλιο ότι θα ενοποιήσει τις προσφορές της στα έτοιμα ενδύματα, αξεσουάρ και παπούτσια καθώς προχωρά σε περικοπή 500 θέσεων εργασίας.

Οι μετοχές της Burberry έχουν χάσει περίπου το 1/4 της αξίας τους φέτος, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των μεγάλων ευρωπαϊκών οίκων πολυτελών αγαθών.

Αν και η ανάκαμψη στην Κίνα, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ ήταν εμφανής με «ισχυρούς» διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, η Ευρώπη και η Ιαπωνία «παραμένουν επηρεασμένες από τη σημαντική μείωση του τουρισμού».

Η Burberry πραγματοποιεί ενέργειες για την προσέλκυση Κινέζων πελατών με γνώσεις τεχνολογίας. Πρόσφατα άνοιξε ένα κατάστημα στο Σενζέν με τον κινεζικό διαδικτυακό γίγαντα Tencent Holdings Ltd., συνδυάζοντας τη διαδικτυακή με την φυσική εμπειρία.

Τα lockdowns επανήλθαν στις πρωτεύουσες της μόδας της Ευρώπης. Η Burberry είπε ότι παραμένει «συνειδητή για το αβέβαιο μακροοικονομικό περιβάλλον» που προκαλεί ο ιός και επί του παρόντος περισσότερο από το 10% των καταστημάτων της είναι κλειστά παγκοσμίως μετά τα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα, ανέφερε.

Στο μεταξύ, ο όμιλος προειδοποίησε ότι αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να επιβαρυνθεί με υψηλότερο κόστος στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία, ενώ τυχόν λήψη αυστηρότερων μέτρων από το Ηνωμένο Βασίλειο για αγορές αφορολόγητων ειδών μπορεί να επηρεάσει τα έσοδα.

 

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

JP Morgan: Η μετάλλαξη Omicron δεν θα σταματήσει το παγκόσμιο ράλι μετοχών

admin

Πάνω από τα 100 ευρώ το φυσικό αέριο στην Ευρώπη με το βλέμμα στραμμένο στη Ρωσία

admin

Marta Ortega: Η κόρη του ιδρυτή των Zara στο τιμόνι του ομίλου Inditex

admin

Moderna: Στα ύψη η μετοχή εν αναμονή του εμβολίου για τη μετάλλαξη Όμικρον αρχές του 2022

admin

Goldman Sachs: Tέσσερα σενάρια για τον αντίκτυπο της μετάλλαξης Omicron στην παγκόσμια ανάπτυξη

admin

Μάθιου Μακ Κόναχι: Δεν κατεβαίνει για υποψήφιος κυβερνήτης του Τέξας

admin

Toyota: Βουτιά 26% στην παραγωγή έφεραν οι κραδασμοί της εφοδιαστικής αλυσίδας

admin

Ξεπούλημα αλά Black Friday και για το Bitcoin – Σε άνοδο ο χρυσός

admin

Amazon: Στόχος ακτιβιστών κατά της κλιματικής αλλαγής 15 αποθήκες της

admin

Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών μετά τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις

admin

Πετρέλαιο: Βουτιά κάτω από τα 74 δολάρια εν όψει της κρίσιμης συνάντησης του ΟΠΕΚ

admin

Πρόταση Κομισιόν: Με εννεάμηνη ισχύ το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού για ταξίδια εντός ΕΕ

admin