Image default
Επιχειρήσεις

Oι business της Στάδιο 2020 των ΤΕΜΕΣ και Ι. Στασινόπουλου

Το δικαίωμα εκμετάλλευσης δεκαέξι 16 γηπέδων αντισφαίρισης μαζί με τους βοηθητικούς τους χώρους εντός του ΟΑΚΑ έχει επί του παρόντος, η Στάδιο 2020, η εταιρεία η οποία περιέρχεται στον έλεγχο των ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και Ι. Στασινόπουλου.

Tο σχετικό δικαίωμα έχει προκύψει δυνάμει σχετικής σύμβασης μίσθωσης της Στάδιο 2020 με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών Σπύρος Λούης.

Mέσα στον Οκτώβριο γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συμφωνία μετόχων, με βάση την οποία «η ΤΕΜΕΣ ΑΕ και ο κ. Ιωάννης Ιπποκράτης Στασινόπουλος θα αποκτήσουν έκαστος εξ αυτών μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 45% του μετοχικού κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Στάδιο 2020 Αθλητικές και Αναψυχής Εγκαταστάσεις Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία ‘’ΣΤΑΔΙΟ 2020 ΑΕ’’ με αποτέλεσμα να αποκτήσουν από κοινού τον έλεγχο αυτής», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Η ΣΤΑΔΙΟ 2020 ΑΕ είναι νεοσύστατη μονοπρόσωπη Α.Ε. με μέτοχο τον κ. Αλέξανδρο- Δημήτριο Σκαρλατίδη, με κύριο αντικείμενο δραστηριότητας τη λειτουργία και εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων αντισφαίρισης.

Όπως επισημαίνεται «η ΤΕΜΕΣ Α.Ε ελέγχεται από τους κ.κ. Αχιλλέα Κωνσταντίνο και Χρήστο Κωνσταντακόπουλο και είναι ξενοδοχειακή επιχείρηση ιδιοκτήτρια δύο ξενοδοχείων πέντε 5 αστέρων, δύο γηπέδων γκολφ και συνοδών τουριστικών εγκαταστάσεων στη Μεσσηνία και μέτοχος κατά ποσοστό 51% της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακοί Επιχειρήσεις Α.Ε ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών.

Ο κ. Ιωάννης- Ιπποκράτης Στασινόπουλος είναι Έλληνας επιχειρηματίας με άμεσες και έμμεσες συμμετοχές σε διάφορες εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού με κυριότερη την εταιρεία Viohalco SA με έδρα το Βέλγιο, η οποία είναι εταιρεία συμμετοχών Holding Company σε εταιρείες επεξεργασίας μετάλλων στην Ευρώπη.

Οι θυγατρικές και οι συνδεδεμένες εταιρείες της Viohalco SA καθώς και οι υπόλοιπες εταιρείες στις οποίες διατηρεί συμμετοχές ο κ. Στασινόπουλος εστιάζουν στην τεχνολογία και εξειδικεύονται στην παραγωγή προϊόντων αλουμινίου χαλκού καλωδίων χάλυβα και σωλήνων χάλυβα. Τα ανωτέρω προϊόντα προορίζονται για τις αγορές κτιρίων και κατασκευών δικτύων ενέργειας και τηλεπικοινωνιών πετρελαίου και φυσικού αερίου μεταφορών ναυπηγικής αυτοκινητοβιομηχανίας συσκευασίας τροφίμων και φαρμακευτικών προϊόντων θέρμανσης και κλιματισμού λιθογραφίας και λοιπών βιομηχανικών εφαρμογών.

Το χαρτοφυλάκιο ειδικότερα της Viohalco SA περιλαμβάνει επίσης έναν κλάδο ο οποίος ασχολείται αποκλειστικά με την τεχνολογία την έρευνα και την ανάπτυξη και αποτελείται από εταιρείες οι οποίες είναι επικεντρωμένες στην έρευνα και την προώθηση της καινοτομίας τις μηχανολογικές εφαρμογές τις υπηρεσίες εφαρμογών ERP καθώς επίσης και έναν κλάδο που ασχολείται με την ανάκτηση φυσικών πόρων και τις υπηρεσίες διαχείρισης αποβλήτων Η Viohalco SA και οι εταιρείες της έχουν στην ιδιοκτησία τους σημαντική ακίνητη περιουσία και ασχολούνται με την αξιοποίηση αυτής».

Διαβάστε ακόμη

Νέα εποχή στη Viohalco: Στα χέρια του Γιάννη Στασινόπουλου τα ηνία του ιστορικού Ομίλου

Κρουαζιέρα: $1 δισ. το μήνα «καίνε» οι εταιρείες – κολοσσοί

Τέσσερα εμπορικά πάρκα από τους Ολλανδούς της Ten Brinke έως το 2022

 

 

 

Σχετικα αρθρα

Συμφωνία PepsiCo Hellas – N.U. AQUA για τη μονάδα στο Λουτράκι Κορινθίας

admin

Σε κινητοποιήσεις κατεβαίνουν διανομείς και εργαζόμενοι στην εστίαση

admin

Ο Ηλίας Κάντζος νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Χρηματιστηριακής

admin

Universal Music Group: «Άλμα» 35% για τη μετοχή στο ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο

admin

Attica Bank: Δεσμευτική συμφωνία για την τιτλοποίηση Omega

admin

Epsilon Net: Αύξηση 406% στα κέρδη προ φόρων το πρώτο εξάμηνο

admin

Epsilon Net: Αύξηση +111% στον κύκλο εργασιών του Ομίλου

admin

WIND: Σε Έλληνες προμηθευτές το 93% των ετήσιων δαπανών

admin

Intrakat: Υπογραφή σύμβασης €24,4 εκατ. για Δίκτυα Αποχέτευσης Λυμάτων στην Αιγιάλεια

admin

ManpowerGroup: Απάντηση της εταιρείας για τις συμβάσεις της efood

admin

Ολυμπιακή Αεροπορία: Ξανά «στο σφυρί» ακίνητα και γραφεία του Αλέξανδρου Ωνάση

admin

Evergrande: Πώς το success story ενός Κινέζου μηχανικού έγινε ο μαύρος κύκνος των αγορών

admin