Image default
Επιχειρήσεις

Πρόταση-έκπληξη από τα Πλαστικά Ελλάδος για τρίτο εργοστάσιο στην Μεγαλόπολη

Μια ενδιαφέρουσα επενδυτική πρόταση για την κατασκευή του τρίτου εργοστασίου του ομίλου Πλαστικά Ελλάδος, στην περιοχή της Μεγαλόπολης κατέθεσε πρόσφατα η διοίκηση της βιομηχανικής εταιρείας στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Σχεδίου Δίκαιης Ανάπτυξης των Λιγνιτικών Περιοχών.

Η πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Αριστοτέλη Νακόπουλου, προβλέπει επέκταση στον τομέα της Χαρτοποιίας, με στόχο την παραγωγή πρώτων υλών για τις δύο υφιστάμενες μεταποιητικές μονάδες ώστε να υποκαταστήσει τις εισαγωγές έτοιμων πρώτων υλών από χώρες του εξωτερικού. Σήμερα, η βιομηχανία εισάγει 25-30.000 τόνους χαρτιού ετησίως από Τουρκία, Βουλγαρία, Ιταλία, Σερβία και  Ινδονησία.

Η εταιρεία, δραστηριοποιείται στον τομέα της ατομικής φροντίδας με την επωνυμία PAPER HEART και παράγει είδη ατομικής υγιεινής (πάνες ενηλίκων, εσώρουχα ενηλίκων και υποσέντονα) ενώ εμπορεύεται όλα τα είδη χάρτου (όπως τουαλέτας, κουζίνας, χαρτοπετσέτες και χαρτομάντιλα).

Το σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση της νέας μονάδας στην περιοχή της Μεγαλόπολης Αρκαδίας προκειμένου να επιδοτηθεί με βάση το πρόγραμμα της Μετάβασης των Λιγνιτικών περιοχών.

Με την επένδυση εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί ο κύκλος εργασιών της εταιρείας με έσοδα της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ και θα προσφέρει μόνιμη εργασία σε πάνω από 100 εξειδικευμένους εργαζόμενους στην πληττόμενη περιοχή.

Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη του σχεδιασμού αυτού είναι η παροχή κατάλληλων κινήτρων επιδότησης.

Ο κ. Νακόπουλος επισημαίνει ότι η προσφερόμενη επιδότηση 70% στις μεσαίες βιομηχανίες είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο αρκεί να είναι επιδότηση σε χρήμα και όχι σε αφορολόγητα αποθεματικά αφού το μεγαλύτερο πρόβλημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, είναι η ρευστότητα.

Όπως μάλιστα αναφέρει με την μεγάλη οικονομική βοήθεια που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις περιοχές που κλείνουν τα εργοστάσια εξόρυξης Λιγνίτη , μέσω μεγάλων επενδύσεων, «αυτές οι περιοχές μπορούν αυτόνομα να σταθούν όχι μόνο όρθιες αλλά και να αποτελέσουν περιοχές μεγάλου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, ώστε να ισοσκελίσουν το μειονέκτημα της απόστασης καθώς και το μειονέκτημα του ειδικευμένου προσωπικού».

Η «Πλαστικά Ελλάδος ΑΒΕΕ» περιλαμβάνει δύο βιομηχανικές μονάδες παραγωγής προϊόντων χαρτικών με έδρα δραστηριότητας την ΒΙΟΠΑ Ασπροπύργου Αττικής.  Ο συνολικός ετήσιος κύκλος εργασιών και των δύο μονάδων ανέρχεται σήμερα στα 60 εκατ. ευρώ με 150 θέσεις εργασίας. Η επιχείρηση παράγει και διανέμει δικά της προϊόντα χάρτου σε όλες τις αλυσίδες super market αλλά παράγει και πολλές “ιδιωτικές ετικέτες” ενώ εξάγει τελικά προϊόντα σε περισσότερες από δώδεκα χώρες.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί «πλακώθηκαν» στην Attica Bank, σε ποιoν δικηγόρο έβγαλε κόκκινη κάρτα το ΥΠΟΙΚ και ο εμφύλιος των χρηματιστών 

ACI Europe: Ο κορωνοϊός έφερε απώλειες 1,5 δισ. επιβατών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια (χάρτης)

Πώς θα υπολογιστούν Δώρο και «μποναμάς» Χριστουγέννων

 

Σχετικα αρθρα

Noval: Πώς κατανεμήθηκαν οι ομολογιές στη δημόσια προσφορά

admin

Performance Technologies: Από 8/12 ξεκινά η διαπραγμάτευση των 1,13 εκατ. νέων μετοχών

admin

Performance Technologies: Από 8/12 σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές

admin

Noval Property: Στις 7/12 ξεκινά η διαπραγμάτευση των 120.000 ομολογιών

admin

Noval Property: Στις 7 Δεκεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση των ομολογιών

admin

Στη Μέλισσα Κίκιζας ΑΒΕΕ πωλείται η Terra Creta

admin

Eurobank ΑΕΔΑΚ: Αξιολόγηση «5-αστέρια» για το Fund of Funds ESG

admin

B&F: Συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τεσσάρων θυγατρικών

admin

Προμέρισμα €0,29/μετοχή διανέμει στους μετόχους της η B&F Ενδυμάτων

admin

Ισχυρό finish το 2021 για τις εταιρείες πληροφορικής, με… κεκτημένη ταχύτητα για το 2022 (pics)

admin

Προμέρισμα δίνει στους μετόχους της η B&F Ενδυμάτων

admin

Στην Reds καταλήγει το ακίνητο στις Γούρνες (upd)

admin