Image default
Επιχειρήσεις

«Κλειδώνει» η συμφωνία CVC – Τραπεζών – MIG για τη Vivartia

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η συμφωνία του CVC με τις πιστώτριες τράπεζες και τη MIG για την εξαγορά της Vivartia.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τράπεζες και CVC έχουν βρει κοινό τόπο και εκτός απροόπτου μέχρι την επόμενη Παρασκευή ή Δευτέρα αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία του CVC με την Τράπεζα Πειραιώς. Πηγές που γνωρίζουν άμεσα τις διαδικασίες ανέφεραν πως οι εξελίξεις ασφαλώς και θα έρθουν ταχύτερα από τις 30 Νοεμβρίου που λήγει η περίοδος αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με το CVC και τοποθετούσαν ως τις αρχές του 2021 το τυπικό κλείσιμο της συμφωνίας, δηλαδή τη μεταβίβαση των μετοχών.

Στην Επενδυτική Επιτροπή του CVC

CVC και πιστώτριες τράπεζες έχουν συμφωνήσει στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των θεμάτων και η συμφωνία τους αυτές τις ημέρες εγκρίνεται από την Επενδυτική Επιτροπή του CVC. Η Vivartia βαρύνεται με δάνεια συνολικού ύψους 424,2 δις ευρώ, εκ των οποίων 362 εκατ. αποτελούν κοινοπρακτικό δάνειο. Οι τρεις διαφορετικές δραστηριότητες (γάλα, κατεψυγμένα προϊόντα, εστίαση) της Vivartia ευθύνονται η κάθε μια ξεχωριστά για την εξυπηρέτηση του συνολικού δανεισμού. Δηλαδή η ευθύνη για την εξυπηρέτηση των δανείων που βαρύνουν την Μπάρμπα Στάθης επιμερίζεται στη ΔΕΛΤΑ και στις εταιρίες της εστίασης και το αντίστροφο για κάθε κλάδο δραστηριότητας ξεχωριστά.

Το CVC σχεδιάζει -στο βαθμό που δεν υπάρχουν συνέργιες- να αναπτύξει ανεξάρτητα τις δραστηριότητες της Vivartia, ανάλογα με το business plan που έχει ώστε να επιτύχει υψηλότερες αποδόσεις. Για αυτό ζήτησε να αρθεί η δέσμευση εις όλον για τον δανεισμό της κάθε εταιρίας. Ταυτόχρονα οι διαφορετικές εταιρίες της Vivartia παρουσίαζαν μεγάλες ανισότητες ως προς τα μεγέθη τους. Συγκεκριμένα, η ΔΕΛΤΑ με δανεισμό 86 εκατ. έχει EBITDA 25 εκατ. και ο κλάδος της εστίασης με δανεισμό 162 εκατ. έχει EBITDA μόλις 3 εκατ.

Σε μετρητά

Σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες, βάσει της συμφωνίας το CVC θα αποπληρώσει μετρητοίς το 50% του δανεισμού των 162 εκατ. της εστίασης όσον αφορά τη συμμετοχή στο κοινοπρακτικό δάνειο των τριών από τις τέσσερις τράπεζες και συγκεκριμένα των Αlpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα. Η Τράπεζα Πειραιώς που έχει και την μικρότερη έκθεση στο κοινοπρακτικό δάνειο, θα διατηρήσει το υφιστάμενο ποσό του δανείου. Ταυτόχρονα η Πειραιώς (που πρόκειται και να εισπράξει από τη MIG το τίμημα των 175 εκατ. που προσφέρει το CVC για τη Vivartia) θα χορηγήσει δάνειο 30 εκατ. στον κλάδο εστίασης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για αύξηση κεφαλαίου ώστε να βελτιωθούν οι χρηματοοικονομικοί δείκτες.

Διαβάστε επίσης:

Στη BC Partners τα ποσοστά Wind, Go και τραπεζών στη Forthnet

Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα εξαιρούνται από την απαγόρευση πώλησης

Εμβόλιο Moderna: Εθελοντές περιγράφουν την εμπειρία τους – Είχαν συμπτώματα; (vid)

Σχετικα αρθρα

Μουζάκης: Ο Χρήστος Βασιλακόπουλος νέο μέλος στο ΔΣ

admin

Γαλλία: Το Facebook θα καταβάλλει συγγενικά δικαιώματα σε μέρος του Τύπου

admin

Enterprise Greece: Επαφές με 50 κορυφαία στελέχη πολυεθνικών στο εξωτερικό

admin

Elevate Greece: Nέα προθεσμία για αιτήσεις – Αφορά στήριξη στις νεοφυείς επιχειρήσεις

admin

6 στις 10 ελληνικές εταιρείες αυξάνουν τις δαπάνες για την ασφάλεια του ΙΤ

admin

Quest: Πρόθεση για διάθεση προσωρινού μεικτού μερίσματος 1,25 ευρώ/μετοχή

admin

Όμιλος Quest: Προσωρινό μικτό μέρισμα €1,25 ανά μετοχή

admin

Όμιλος Ideal: Αύξηση κατά 69% των pro forma κερδών μετά από φόρους

admin

Η Epsilon Hospitality βραβεύτηκε με Silver Award στα Greek Hospitality Awards 2021

admin

Edenred: Παρουσιάζει την Ticket Restaurant® Zero – Η πρώτη 100% άυλη κάρτα στην Ελλάδα

admin

ΟΠΑΠ: Δεύτερη περίοδος εκτοκισμού ΚΟΔ-Στις 26/10 η record date

admin

Βασίλης Ψάλτης: Η Alpha Bank στηρίζει τις επιχειρήσεις στο άλμα της πράσινης μετάβασης

admin