Image default
Επιχειρήσεις

«Κλειδώνει» η συμφωνία CVC – Τραπεζών – MIG για τη Vivartia

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η συμφωνία του CVC με τις πιστώτριες τράπεζες και τη MIG για την εξαγορά της Vivartia.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τράπεζες και CVC έχουν βρει κοινό τόπο και εκτός απροόπτου μέχρι την επόμενη Παρασκευή ή Δευτέρα αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία του CVC με την Τράπεζα Πειραιώς. Πηγές που γνωρίζουν άμεσα τις διαδικασίες ανέφεραν πως οι εξελίξεις ασφαλώς και θα έρθουν ταχύτερα από τις 30 Νοεμβρίου που λήγει η περίοδος αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με το CVC και τοποθετούσαν ως τις αρχές του 2021 το τυπικό κλείσιμο της συμφωνίας, δηλαδή τη μεταβίβαση των μετοχών.

Στην Επενδυτική Επιτροπή του CVC

CVC και πιστώτριες τράπεζες έχουν συμφωνήσει στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των θεμάτων και η συμφωνία τους αυτές τις ημέρες εγκρίνεται από την Επενδυτική Επιτροπή του CVC. Η Vivartia βαρύνεται με δάνεια συνολικού ύψους 424,2 δις ευρώ, εκ των οποίων 362 εκατ. αποτελούν κοινοπρακτικό δάνειο. Οι τρεις διαφορετικές δραστηριότητες (γάλα, κατεψυγμένα προϊόντα, εστίαση) της Vivartia ευθύνονται η κάθε μια ξεχωριστά για την εξυπηρέτηση του συνολικού δανεισμού. Δηλαδή η ευθύνη για την εξυπηρέτηση των δανείων που βαρύνουν την Μπάρμπα Στάθης επιμερίζεται στη ΔΕΛΤΑ και στις εταιρίες της εστίασης και το αντίστροφο για κάθε κλάδο δραστηριότητας ξεχωριστά.

Το CVC σχεδιάζει -στο βαθμό που δεν υπάρχουν συνέργιες- να αναπτύξει ανεξάρτητα τις δραστηριότητες της Vivartia, ανάλογα με το business plan που έχει ώστε να επιτύχει υψηλότερες αποδόσεις. Για αυτό ζήτησε να αρθεί η δέσμευση εις όλον για τον δανεισμό της κάθε εταιρίας. Ταυτόχρονα οι διαφορετικές εταιρίες της Vivartia παρουσίαζαν μεγάλες ανισότητες ως προς τα μεγέθη τους. Συγκεκριμένα, η ΔΕΛΤΑ με δανεισμό 86 εκατ. έχει EBITDA 25 εκατ. και ο κλάδος της εστίασης με δανεισμό 162 εκατ. έχει EBITDA μόλις 3 εκατ.

Σε μετρητά

Σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες, βάσει της συμφωνίας το CVC θα αποπληρώσει μετρητοίς το 50% του δανεισμού των 162 εκατ. της εστίασης όσον αφορά τη συμμετοχή στο κοινοπρακτικό δάνειο των τριών από τις τέσσερις τράπεζες και συγκεκριμένα των Αlpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα. Η Τράπεζα Πειραιώς που έχει και την μικρότερη έκθεση στο κοινοπρακτικό δάνειο, θα διατηρήσει το υφιστάμενο ποσό του δανείου. Ταυτόχρονα η Πειραιώς (που πρόκειται και να εισπράξει από τη MIG το τίμημα των 175 εκατ. που προσφέρει το CVC για τη Vivartia) θα χορηγήσει δάνειο 30 εκατ. στον κλάδο εστίασης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για αύξηση κεφαλαίου ώστε να βελτιωθούν οι χρηματοοικονομικοί δείκτες.

Διαβάστε επίσης:

Στη BC Partners τα ποσοστά Wind, Go και τραπεζών στη Forthnet

Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα εξαιρούνται από την απαγόρευση πώλησης

Εμβόλιο Moderna: Εθελοντές περιγράφουν την εμπειρία τους – Είχαν συμπτώματα; (vid)

Σχετικα αρθρα

Εστίαση: Κυρώσεις και πρόστιμα 151.400 ευρώ σε επιχειρήσεις

admin

30+16 εταιρείες με ρεκόρ επιδόσεων μέσα στην πανδημία

admin

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Φέρνει τρένο υδρογόνου – Έφτασε το δεύτερο «Λευκό Βέλος»

admin

Αegean: Το restart του ελληνικού τουρισμού φέρνει επιπλέον πτήσεις για Μάιο – Ιούνιο – Ιούλιο

admin

ΟΣΕ: Έργα προϋπολογισμού 5,9 εκατ. ευρώ

admin

Folli Follie: Έχασε τη μάχη για τις μετοχές της Dufry

admin

Όμιλος IDEAL: Διευρύνει το χαρτοφυλάκιό του-Εισέρχεται σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες

admin

Νέες αγορές στην ευθύνη της Imperial Tobacco Hellas – Eνίσχυση του περιφερειακού ρόλου της στη ΝΑ Ευρώπη

admin

Αυγουστίδης (Skroutz): Το e-commerce θα ανεβαίνει και μετά την πανδημία

admin

Ford: Επιταχύνει την έρευνα και εξέλιξη στις μπαταρίες με επένδυση ύψους $185 εκατ.

admin

Απόστολος Κάκκος (Lamda Hellix): «Αυτά είναι τα τρία μαθήματα που μας έχει δώσει η εποχή»

admin

ΓΕΚΕ Α.Ε.: Συντονισμένη δράση μετόχων για τον έλεγχο της εταιρείας

admin