Image default
Επιχειρήσεις

Eπενδύσεις 1 δισ. για τη Vantage Towers και ΙΡΟ το 2021

Το στρατηγικό της σχεδιασμό για το επόμενο διάστημα και τις προοπτικές ανάπτυξής της παρουσίασε σε αναλυτές και επενδυτές η διοίκηση της Vantage Towers που ελέγχει 68.000 σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες.

Ο CEO, Vivek Badrinath, ανέφερε πως η νέα εταιρεία θα προχωρήσει σε νέες εξαγορές για την ανάπτυξή της, σημειώνοντας πως διαθέτει περί το 1 δισ. ευρώ για στρατηγικές επενδύσεις, ποσό που αναμένεται να αυξηθεί μετά την είσοδο της σε χρηματιστηριακή αγορά της Ευρώπης (πιθανόν στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, αναφέρουν δημοσιεύματα) στις αρχές του 2021.

Η διοίκηση της Vantage Towers που ανήκει στο Vodafone Group τόνισε πως πρόκειται για ένα εγχείρημα που θα τονώσει τον ανταγωνισμό, θα προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης και στην ελληνική αγορά (έπειτα από τη συμφωνία Vodafone-Wind) και θα την ευθυγραμμίσει με τις σύγχρονες εξελίξεις και τη διεθνή τάση των Tower Companies στις τηλεπικοινωνίες.

Πηγές της Vodafone Ελλάδας ανέφεραν πως στόχος της Vantage Towers είναι να ενθαρρύνει τις απαραίτητες συνέργειες με σκοπό να «ξεκλειδώσει» αξία, να μεγιστοποιήσει την αξιοποίηση των υποδομών της και να αντλήσει κεφάλαια που θα κινητοποιήσουν επενδύσεις μεγαλύτερης έκτασης σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα νέας γενιάς στην Ελλάδα. Θα είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που μία τέτοια επιχειρηματική προσέγγιση θα δοκιμαστεί στη χώρα.

Η εταιρεία, τονίζουν, φιλοδοξεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, μέσω της ανάπτυξης μιας νέας αγοράς: της εκμίσθωσης παθητικών υποδομών στην Ελλάδα που θα έρθει να υποστηρίξει την ανάπτυξη δικτύων, συμβάλλοντας σε μια πιο ψηφιακή Ελλάδα.

Η κοινή εταιρεία

Σημειώνεται πως προ ημερών η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ενέκρινε τη συμφωνία Vodafone – Wind για την σύσταση εταιρείας κοινής συμμετοχής, η οποία θα διαθέτει και θα διαχειρίζεται τον παθητικό εξοπλισμό των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας για τις δύο εταιρείες στην Ελλάδα. Vodafone και Wind συμφώνησαν τον περασμένο Ιούλιο να αξιοποιήσουν τον παθητικό εξοπλισμό των σταθμών βάσης, (δηλαδή τους ιστούς κεραιών, τροφοδοτικά, γεννήτριες και όχι το ραδιοδίκτυο που παραμένει στον κάθε πάροχο ξεχωριστά) για τη σύσταση εταιρείας κοινής συμμετοχής με τον διακριτικό τίτλο “Vantage Towers Greece”. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης παθητικής υποδομής για σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, περιλαμβάνοντας στο χαρτοφυλάκιό της περί τους 5.000 σταθμούς βάσης.

Με βάση τις ανακοινώσεις, το ποσοστό συμμετοχής στην κοινή εταιρεία της Vodafone θα διαμορφωθεί στο 62% και της Crystal Almond (μητρική της Wind) στη νεοσύστατη εταιρεία διαμορφώνεται στο 38%, το οποίο μελλοντικά θα μεταβιβάσει στo Vodafone Group Plc. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά,  η Crystal Almond θα λάβει μετοχές αξίας 100 εκατ.ευρώ κατά την εισαγωγή της Vantage Towers στο χρηματιστήριο, στην τιμή διάθεσής τους κατά το ΙΡΟ.

Διαβάστε ακόμη

«Κλειδώνει» η συμφωνία CVC – Τραπεζών – MIG για τη Vivartia

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα ακίνητα της Ektasis που βγαίνουν στο σφυρί

Folli Follie: Πυρετώδεις προσπάθειες για συμφωνία με τους ομολογιούχους

 

Σχετικα αρθρα

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα: Το ωράριο λειτουργίας – Πώς θα λειτουργήσουν Jumbo και IKEA (vid)

admin

Πέθανε ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας – Ήταν επικεφαλής και βασικός μέτοχος της Lavipharm

admin

Λιανεμπόριο: Τι αλλάζει με την επιστροφή στην κανονικότητα – Πώς επηρεάζονται τα σούπερ μάρκετ

admin

Γεωργιάδης για το deal της «Pitsos»: Έγινε το μεγάλο βήμα για τη δημιουργία εκ νέου θέσεων εργασίας που χάθηκαν

admin

Πώς μια 32χρονη μετέτρεψε την ιδέα για ένα σχολικό ημερολόγιο σε επιχείρηση αξίας $3,2 δισ.

admin

Μπακατσέλος στο Newmoney: Πώς κλείσαμε το deal με τους Γερμανούς της BSH για την Pitsos

admin

ΕΛΓΟ: Άρση στην προσωρινή ανάκληση της πιστοποίησης για τη ΦΕΤΑ ΠΟΠ της βιομηχανίας Όμηρος

admin

MLS: Η απάντηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών για τα ερωτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

admin

ΔΕΔΑ: Στην ΑΚΤΩΡ ανάθεση έργου €17 εκατ.

admin

Mytilineos: Θετική αποτίμηση αποτελεσμάτων από τους αναλυτές

admin

Ιασώ: Η OCM και οι συντονισμένοι μέτοχοι έχουν ποσοστό 89,03%

admin

Coaching για μια θέση στο Yale – Η επιχείρηση που χρεώνει $35.000 δολάρια ανά πελάτη

admin