Image default
Επιχειρήσεις

Folli Follie: Πυρετώδεις προσπάθειες για συμφωνία με τους ομολογιούχους

Σε πυρετώδεις διεργασίες ώστε να εξασφαλιστεί η συμφωνία που θα ανοίξει το δρόμο για την εξυγίανση της εταιρείας βρίσκονται η διοίκηση της Folli Follie και οι ομολογιούχοι-πιστωτές της.

Στόχος είναι να γεφυρωθούν οι, ελάχιστες πλέον, διαφορές και να δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση προς παροχή συναίνεσης (launch consent solicitation) προς τους ομολογιούχους-πιστωτές επί του σχεδίου εξυγίανσης.

Πρόκειται για μια διαδικασία τυπική, πλην απαραίτητη, καθώς απαιτείται η έγκριση του προτεινόμενου σχεδίου από τις γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων, ήτοι από τους κατόχους ομολογιών του Eurobonds και του Swissbond που εξέδωσε στο πρόσφατο παρελθόν η εταιρεία.

Στη συνέχεια, το σχέδιο εξυγίανσης θα υποβληθεί στο αρμόδιο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών προς επικύρωση, σύμφωνα με τα άρθρα 106 β,δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

Διαρκείς απαιτήσεις των συμβούλων

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι διαπραγματεύσεις το τελευταίο διάστημα ήταν εξαιρετικά σκληρές, καθώς υπήρξαν αιφνίδιες αλλαγές και νέες απαιτήσεις από την πλευρά των συμβούλων των ομολογιούχων.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως η άτεγκτη στάση που κράτησε η διοίκηση της FF απέναντι στα αιτήματα αυτά έστειλε το μήνυμα πως τα περιθώρια υπαναχώρησής της έχουν εξαντληθεί, κάτι που φαίνεται πως έχει γίνει αντιληπτό από τους συνομιλητές της.

Ενδεικτική του κλίματος των τελευταίων εβδομάδων ήταν η αναφορά του CEO της Folli Follie, Γιώργου Σάμιου, ο οποίος σε ενημερωτική συνάντηση έλεγε πως οι σύμβουλοι που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις εγείρουν διαρκώς νέα ζητήματα που αφορούν κυρίως στις αμοιβές τους και στον τρόπο που αυτές θα διασφαλισθούν. Ο επικεφαλής της Folli Follie είχε αναφέρει πως ημερομηνία-ορόσημο αποτελεί η 6η Δεκεμβρίου, όταν λήγει η προστασία από τους πιστωτές στο πλαίσιο του προγενέστερου αιτήματος υπαγωγής της εταιρείας στις διατάξεις του άρθρου 106α.

Ενδιάμεση χρηματοδότηση

Σημειώνεται πως εφόσον κλείσει η συμφωνία, κάτι που είναι το επιθυμητό από όλες τις πλευρές, οι ομολογιούχοι θα πάρουν τη μετοχική μερίδα του λέοντος στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί (OpsCo), στην οποία θα εισφερθούν τα βασικά περιουσιακά στοιχεία και οι δραστηριότητες της FFG, με ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού των παλαιών μετόχων, συμπεριλαμβανομένου του Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

Παράλληλα, θα εξασφαλιστεί ενδιάμεση χρηματοδότηση της τάξης των 14 εκατ.ευρώ, κεφάλαια απολύτως απαραίτητα για την εταιρεία λόγω των αρνητικών επιπτώσεων στις πωλήσεις της από την πανδημική κρίση και την εφαρμογή απαγορευτικών μέτρων (lockdowns) που έχουν πλήξει συνολικά την κατανάωση και το εμπόριο.

Διαβάστε ακόμη: 

Στις 120 δόσεις ξανά όσοι έχασαν τη ρύθμιση λόγω πανδημίας

«Κλειδώνει» η συμφωνία CVC – Τραπεζών – MIG για τη Vivartia

Cosco: Πώς η ενέργεια ανοίγει το δρόμο στον κινεζικό κολοσσό για ανταγωνιστικό εξοπλισμό σε Φ/Β πάρκα

Σχετικα αρθρα

Δημιουργική συνεργασία των εταιρειών του Ομίλου Quest και του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

admin

Morgan Stanley: Υποβάθμιση των ελληνικών μετοχών

admin

Κεφαλάς: Πώς ο εξορυκτικός κλάδος πρωτοπορεί στη βιώσιμη ανάπτυξη

admin

ΕΡΓΟΣΕ: Εφτά έργα €515,3 εκατ. δημοπρατήθηκαν στην 2ετία

admin

ΕΡΓΟΣΕ: 7 έργα με προϋπολογισμό € 515.3 εκατ. δημοπρατήθηκαν την τελευταία διετία

admin

Γεωργιάδης: Ακατανόητη η μη χορήγηση δανείων σε μικρές επιχειρήσεις

admin

Oliver Wyman: Οι προκλήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

admin

Alpha Trust: Εγκρίθηκε νέο πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών

admin

Partner στην Glafka Capital η Π. Λαζοπούλου

admin

Energean: Να εξετάσουμε όλες τις δυνατότητες εξασφάλισης φυσικού αερίου σε ανταγωνιστικές τιμές

admin

Mega deal: Στα χέρια της βρετανικής JD Sports Fashion το 80% της Cosmos Sport

admin

Λύση στο θέμα της αύξησης των τιμών υλικών ζητά Intrakat

admin