Image default
Αγορές

Wall Street: Κέρδη με το βλέμμα στις πρώτες κινήσεις Μπάιντεν

Wall Street: Κέρδη με το βλέμμα στις πρώτες κινήσεις Μπάιντεν

Ανοδικό ξεκίνημα κατέγραψε την Τετάρτη η Wall Street, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα ολοένα και πιο ενθαρρυντικά νέα από το μέτωπο των εμβολίων, αλλά και τις επόμενες κινήσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Boeing πραγματοποιεί ράλι ανόδου, μετά το «πράσινο φως» για την επανέναρξη πτήσεων με το 737 MAX. Η μετοχή της αεροπορικής πραγματοποιεί άλμα 6% μετά την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών (FAA) ότι αίρει την απαγόρευση για τα Boeing 737 ΜΑΧ. Το αεροσκάφος έχει καθηλωθεί από την άνοιξη του 2019, αφότου είχε εμπλακεί σε δύο θανατηφόρα ατυχήματα λόγω σφάλματος λογισμικού.

Παράλληλα, η Pfizer ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει αίτημα για έκτακτη έγκριση του εμβολίου της στις ΗΠΑ εντός των επόμενων ημερών. H τελική ανάλυση δεδομένων διαπίστωσε ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι 95% αποτελεσματικό στην πρόληψη της Covid-19 και, επιπλέον, φαίνεται να αποτρέπει τη σοβαρή νόσο.

Στο πεδίο της οικονομίας, ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ προειδοποίησε χθες ότι η αύξηση των κρουσμάτων αποτελεί σημαντικό καθοδικό κίνδυνο για την οικονομία, ενώ επανέλαβε την έκκληση του προς το Κογκρέσο για ένα μεγάλο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Επιπλέον, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,9% τον Οκτώβριο έναντι του Σεπτεμβρίου, στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 1,53 εκατ. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 2,5%, στα 1,45 εκατ.

Με αυτά τα δεδομένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,33% στις 29.881,65 μονάδες και ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,07% στις 3.612 μονάδες. Αντίθετα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 0,24% στις 11.870,64 μονάδες.

  • Τζο Μπάιντεν
  • αμερικανική οικονομία
  • Boeing
  • Pfizer
  • ενάρξεις κατοικιών
  • εμβόλιο κορονοϊού

    Σχετικα αρθρα

    Wall Street: Ανοδικό κλείσιμο με «σπρώξιμο» από την τεχνολογία

    admin

    Απώλειες στις ευρωαγορές εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed

    admin

    To ράλι της Nvidia φέρνει θετικά πρόσημα στη Wall Street

    admin

    Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές εν αναμονή των κεντρικών τραπεζών

    admin

    Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» ο Nikkei

    admin

    Ποιες αγορές θα ωφεληθούν περισσότερο από την άνθιση της AI;

    admin

    Δεύτερη διαδοχική εβδομάδα απωλειών στη Wall Street

    admin

    Ευρωαγορές: Όγδοη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδος για τον Stoxx 600

    admin

    Ο πληθωρισμός «θολώνει» το τοπίο στη Wall Street

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Μελετώντας τα μάκρο

    admin

    Τα μάκρο… δίχασαν τις ασιατικές αγορές

    admin

    Σε αρνητικό πρόσημο η Wall Street λόγω πληθωρισμού

    admin