Image default
Επιχειρήσεις

Έκλεισε και τυπικά το deal για την εξαγορά της Play από την γαλλική Iliad

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η εξαγορά (Ο Γερμανός πουλά την Play στην Πολωνία στη γαλλική Iliad – Στα 2,2 δισ. η συμφωνία) της πολωνικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας PLAY Communications από την Iliad, με τη διαδικασία αποδοχής της δημόσιας πρότασης που κατέθεσε ο γαλλικός κολοσσός να ολοκληρώνεται και τα τα «πακέτα» μετοχών των βασικών να αλλάζουν χέρια.

Σύμφωνα μες τις επίσημες ανακοινώσεις προς τις χρηματιστηριακές αρχές της Γαλλίας (για την Iliad) και της Πολωνίας (για την PLAY), ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών των δύο βασικών μετόχων, της Οlympia Group του Πάνου Γερμανού και το private equity fund Novator Partners (γνωστό στην Ελλάδα από παλαιότερη συμμετοχή στη Forthnet) του Ισλανδού μεγαλοεπενδυτή Thor Bjorkolfsson.

Αμφότεροι διατηρούσαν ποσοστό 40% στην Play, το οποίο και παραχώρησαν έναντι τιμήματος 39 ζλότι ανά μετοχή, ανεβάζοντας το ύψος της συμφωνίας στα επίπεδα των 2,2 δισ. Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του δανεισμού, το enterprise value της συναλλαγής ανέρχεται στα 3,5 δισ. Ευρώ). Σημειώνεται πως ήδη η συμφωνία μεταβίβασης της Play έχει λάβει την απαραίτητη έγκριση (Κομισιόν: «Πράσινο φως» στο mega deal Γερμανού – Iliad για την πώληση της Play) απ’ τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές.

Η συμφωνία για το ποσοστό της Olympia μεταφράζεται σε ποσό ύψους 440 εκατ.ευρώ. Κεφάλαια που αναμένεται να επανεπενδυθούν στο σύνολο τους σε δραστηριότητες που συγκροτούν την περίμετρο του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος του Ομίλου Γερμανού, στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τις τηλεπικοινωνίες και τον τομέα αποθήκευσης ενέργειας, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η Olympia Group βρίσκεται ήδη σε φάση επέκτασης των δραστηριοτήτων τόσο με τη Sunlight και το νέο εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ όσο και με το ενιαίο πλέον σχήμα των Public – Media Markt.

Χθες, μάλιστα, γνωστοποιήθηκε πως άλλαξε το διοικητικό συμβούλιο της Play και τοποθετήθηκαν πρόσωπα επιλογής του νέου ιδιοκτήτη. Σημειώνεται ότι η Play είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Πολωνία με μερίδιο αγοράς 29%. Η Iliad ανήκει στον Γάλλο δισεκατομμυριούχο Xavier Niel και η συμφωνία αυτή θα την καταστήσει την έκτη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, σηματοδοτώντας τη συνεχή επέκτασή της και πέραν της Γαλλίας.

Διαβάστε επίσης: 

Folli Follie: «Eξαϋλώνονται» τα ποσοστά των Κουτσολιούτσων – Τι προβλέπει η συμφωνία εξυγίανσης

Στην Ελλάδα αντιστοιχεί ένας τραπεζοϋπάλληλος ανά 292 κατοίκους

Apple: Γιατί καλείται να πληρώσει 113 εκατ. σε αποζημιώσεις στους πελάτες της

Σχετικα αρθρα

Εστίαση: Κυρώσεις και πρόστιμα 151.400 ευρώ σε επιχειρήσεις

admin

30+16 εταιρείες με ρεκόρ επιδόσεων μέσα στην πανδημία

admin

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Φέρνει τρένο υδρογόνου – Έφτασε το δεύτερο «Λευκό Βέλος»

admin

Αegean: Το restart του ελληνικού τουρισμού φέρνει επιπλέον πτήσεις για Μάιο – Ιούνιο – Ιούλιο

admin

ΟΣΕ: Έργα προϋπολογισμού 5,9 εκατ. ευρώ

admin

Folli Follie: Έχασε τη μάχη για τις μετοχές της Dufry

admin

Όμιλος IDEAL: Διευρύνει το χαρτοφυλάκιό του-Εισέρχεται σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες

admin

Νέες αγορές στην ευθύνη της Imperial Tobacco Hellas – Eνίσχυση του περιφερειακού ρόλου της στη ΝΑ Ευρώπη

admin

Αυγουστίδης (Skroutz): Το e-commerce θα ανεβαίνει και μετά την πανδημία

admin

Ford: Επιταχύνει την έρευνα και εξέλιξη στις μπαταρίες με επένδυση ύψους $185 εκατ.

admin

Απόστολος Κάκκος (Lamda Hellix): «Αυτά είναι τα τρία μαθήματα που μας έχει δώσει η εποχή»

admin

ΓΕΚΕ Α.Ε.: Συντονισμένη δράση μετόχων για τον έλεγχο της εταιρείας

admin