Image default
Επιχειρήσεις

Revoil: Ενίσχυση κατά 23% στα κέρδη προ φόρων 9μήνου

Revoil: Ενίσχυση κατά 23% στα κέρδη προ φόρων 9μήνου

Σημαντική άνοδο κατά 23% κατέγραψαν τα κέρδη προ φόρων της Revoil το εννεάμηνο του 2020 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα κλείνοντας στα 2,38 εκατ. ευρώ έναντι 1,94 εκατ. ευρώ το 2019.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η κερδοφορία ενισχύθηκε από τη σημαντική άνοδο των πωλούμενων όγκων στο πετρέλαιο θέρμανσης τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, την προώθηση των εμπλουτισμένων καυσίμων «revolution» και τη σημαντική μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους.

Το μικτό κέρδος της εταιρείας ανήλθε στα 18,51 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2020, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο μέγεθος ποσού 18,56 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Tα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 7,58 εκατ. ευρώ τους πρώτους εννέα μήνες του 2020 έναντι 7,41 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019, σημειώνοντας αύξηση 2,3%.

Οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες των καυσίμων της εταιρείας ανήλθαν στα 543,3 εκατ. λίτρα, έναντι 533,5 εκατ. λίτρα το 2019, εμφανίζοντας αύξηση 1,8% περίπου.

Πιο αναλυτικά οι πωλούμενες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης κατέγραψαν σημαντική άνοδο 42%, ενώ απώλειες 1,8% εμφάνισαν οι πωλήσεις πετρελαίου κίνησης, 12% οι βενζίνες και 11,1% το marine.

Η μεγάλη πτώση των διεθνών τιμών των καυσίμων το εννεάμηνο του 2020 με την μέση τιμή του πετρελαίου να καταγράφει απώλειες 33,8% (42,70 δολ./βαρέλι έναντι 64,5 δολ./βαρέλι το 2019), οδήγησε τις πωλήσεις τις εταιρείας χαμηλότερα οι οποίες έκλεισαν στα 426,72 εκατ. ευρώ από 508,39 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2019 παρουσιάζοντας μείωση 16% παρά το γεγονός ότι οι συνολικοί πωλούμενοι όγκοι καυσίμων της εταιρείας στο ίδιο διάστημα κινήθηκαν υψηλότερα.

Το μικτό κέρδος της Εταιρίας ανήλθε στα €18,51 εκατ. το εννεάμηνο του 2020, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο μέγεθος ποσού €18,56 εκατ. της προηγούμενης χρήσης.

Tα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα €7,58 εκατ. τους πρώτους εννέα μήνες του 2020 έναντι €7,41 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019, σημειώνοντας αύξηση 2,3%.

Στο δύσκολο περιβάλλον της πανδημίας με τα περιοριστικά μέτρα και την πτώση του τουρισμού, η Εταιρία συνέχισε να αυξάνει την κερδοφορία της προσθέτοντας ένα ακόμα κερδοφόρο τρίμηνο (+ 710 χιλ. ευρώ) προχωρώντας προς την ολοκλήρωση της χρήσης.

Εστιάζοντας στο τρίτο τρίμηνο του 2020, οι πωλούμενοι όγκοι σε καύσιμα κίνησης παρά την περιορισμένη τουριστική δραστηριότητα κινήθηκαν ελαφρώς μειούμενοι (λιγότερο από 2%) σε σύγκριση με το περσινό αντίστοιχο τρίμηνο, με τον μεγαλύτερο αρνητικό αντίκτυπο να καταγράφεται στα ναυτιλιακά καύσιμα (-30%) τα οποία όμως αντιπροσωπεύουν μόνο το 11,3% των συνολικών πωλούμενων ποσοτήτων του τριμήνου.

Σε ότι αφορά τη δανειακή θέση της Εταιρίας στο ίδιο διάστημα, η REVOIL συνέχισε να ακολουθεί πιστά το συμφωνηθέν με τις συνεργαζόμενες τράπεζες πρόγραμμα αποπληρωμής των δανείων της όπου προέβη στο τρίτο τρίμηνο σε αποπληρωμές δανείων ποσού 210 χιλιάδων ευρώ και συνολικά 1,7 εκατ. στο εννεάμηνο. Οι μεταβολές συνολικά στην χρηματοοικονομική θέση της Εταιρίας στο τρίτο τρίμηνο της χρήσης ήταν στα πλαίσια της λειτουργίας της REVOIL και δεν έχουν επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό από την πορεία της πανδημίας.

Με επιδόσεις καλύτερες της Αγοράς σε ότι αφορά τους συνολικούς πωλούμενους όγκους η REVOIL συνέχισε να αυξάνει τα μερίδιά της εδραιώνοντας την θέση της ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου. Ακολουθώντας το επιχειρηματικό της πλάνο, ενέταξε τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, 25 νέα πρατήρια στο δίκτυο με τα σήματά της, επικεντρώθηκε σε προώθηση προϊόντων με υψηλότερα περιθώρια ενώ προσαρμόσθηκε πλήρως στις νέες συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγιεινή και προστασία όλων των εργαζομένων και επισκεπτών σε κεντρικά γραφεία, εγκαταστάσεις και υποκαταστήματα και αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας σε επικοινωνία και τηλεργασία.

Η πορεία της REVOIL το τελευταίο τρίμηνο της χρήσης θα επηρεασθεί σε ότι αφορά τα καύσιμα κίνησης από την διάρκεια και τα χαρακτηριστικά του lockdown και της απαγόρευσης των μετακινήσεων, με τις πωλήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης λόγω των χαμηλών τιμών να εξελίσσονται ενθαρρυντικά οι οποίες σε ενδεχόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών θα ενισχυθούν περαιτέρω αντισταθμίζοντας σε σημαντικό βαθμό την μειωμένη ζήτηση σε Motorfuels.

 • οικονομικά αποτελέσματ 9μήνου
 • Revoil Hellas
 • EBITDA
 • καύσιμα
 • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

  Σχετικα αρθρα

  ΗΠΑ: Εννέα ελληνικές συμμετοχές σε έκθεση πολεμικής βιομηχανίας

  admin

  Φωτιά το φυσικό αέριο ως καύσιμο-γέφυρα στην πράσινη μετάβαση

  admin

  Elevate Greece: Πότε λήγει η παράταση στις αιτήσεις για στήριξη στις νεοφυείς επιχειρήσεις

  admin

  Inditex: Αρχίζει να χρεώνει και τις χάρτινες σακούλες

  admin

  ElvalHalcor: Στις 5 Νοεμβρίου η ΓΣ για την έκδοση ομολογιακού

  admin

  Πλαίσιο: Στις 9/11 η ΓΣ για την επιστροφή κεφαλαίου €0,17/μετοχή

  admin

  Eldorado Gold: Το πλάνο για Ολυμπιάδα και Σκουριές – Σε αναστολή εργασιών το μεταλλείο των Μαύρων Πετρών (pic)

  admin

  Ελληνικός Χρυσός: Ξεκινά το έργο στις Σκουριές

  admin

  Ελληνογερμανικό: Έκτη ισχυρότερη παρουσία η Ελλάδα στην 36η Anuga

  admin

  ΓΕΝΟΠ: Ξεκινά κινητοποιήσεις για τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στη ΔΕΗ

  admin

  Toyota: Μειώνει κατά 15% την παραγωγή τον Νοέμβριο λόγω έλλειψης ανταλλακτικών

  admin

  Entersoft: Συνέχιση της ανάπτυξης εσόδων και κερδών στο εννεάμηνο

  admin