Image default
Επιχειρήσεις

CEO JPMorgan: Αυτά τα χαρακτηριστικά σε κάνουν επιτυχημένο σε μια εταιρεία

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντίμον, αποκαλύπτει ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει κάποιος προκειμένου να αναδειχθεί ως ένας επιτυχημένος ηγέτης.  

«Η σεμνότητα, η διαφάνεια, η αμεροληψία [και] το να παραμένετε αυθεντικοί είναι πιο σημαντικό από το να είστε το πιο έξυπνο ή το πιο σκληρά εργαζόμενο άτομο στην εκάστοτε εταιρεία» υποστηρίζει ο Ντίμον ο οποίος «διευθύνει τη μεγαλύτερη εθνική τράπεζα και επιβλέπει περισσότερους από 250.000 εργαζομένους παγκοσμίως» σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθυντής του LinkedIn Ντάνιελ Ροθ σε πρόσφατες δηλώσεις του στο CNBC.

«Η διοίκηση και η διεύθυνση [μιας επιχείρησης] έχει να κάνει με την πειθαρχία, τον σωστό προγραμματισμό, την ανάλυση, τα γεγονότα, τα γεγονότα, και τα γεγονότα. Σχετίζεται με τους σωστούς ανθρώπους που θα επιλέξεις να σε πλαισιώσουν, ακόμη πρέπει να γνωρίζεις πώς να σκοτώνεις τη γραφειοκρατία, όλα αυτά τα διάφορα πράγματα μαζί» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντίμον.

«Αλλά για να είσαι ένας πραγματικός και σωστός ηγέτης δεν αρκούν μόνο αυτά» συμπληρώνει.

«Μεγαλύτερη σημασία έχει το να σέβεσαι τους άλλους ανθρώπους παρά να έχεις το χάρισμα ή την εγκεφαλική δύναμη. Αν κάποιος έχει τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά αυτομάτως μαζί με την επιτυχία αυξάνεται και η παραγωγικότητά του. Εάν είστε εγωιστές ή παίρνετε συνεχώς εσείς τα εύσημα ενώ δεν το αξίζετε τότε οι υπόλοιποι εργαζόμενοι πιθανώς να μην έχουν πλέον το κίνητρο προκειμένου να εργαστούν με πάθος γεγονός που θα επηρεάσει και την αποδοτικότητά τους στην εργασία.» προσθέτει.

Ο Ντίμον προσπαθεί και ο ίδιος να βρει αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά σε κάποιον όταν πρόκειται να προσλάβει έναν καινούριο εργαζόμενο. Μάλιστα, ο ίδιος αποκαλύπτει πως όταν διεξάγει μία συνέντευξη κάνει στον εαυτό του τις εξής ερωτήσεις για τον υποψήφιο: «Θα εργαζόσoουν για αυτό το άτομο; Θα ήθελες το παιδί σου να εργαστεί για αυτό το άτομο;».

Στον ρόλο του ως CEO, ο Ντίμον παραδέχεται πως προσπαθεί να εφαρμόσει στην πράξη όσα εκείνος συμβουλεύει τους άλλους ότι πρέπει να κάνουν για να είναι σωστοί εργαζόμενοι και επιτυχημένοι ηγέτες.

«Αν ρωτήσετε, κανείς δεν θα σας πει ότι ο Τζέιμι Ντίμον είναι ταπεινός αλλά συμπεριφέρομαι σε όλους το ίδιο, και περιμένω το ίδιο πράγμα και από αυτούς. […] Θα θέλατε να δουλέψετε για μένα αν σας φέρομαι δίκαια και αντιμετωπίζω όλους με τον ίδιο τρόπο».

Προκειμένου να φτάσετε στην επιτυχία θα πρέπει, σύμφωνα με τον Ντίμον, «να συμπεριφέρεστε στους ανθρώπους με τον τρόπο που θα θέλατε και οι άλλοι να σας συμπεριφέρονται. Με δυο λόγια να σέβεστε τους ανθρώπους.»

Διαβάστε ακόμη: 

– Ποιοι θα δώσουν 41,5 δισ. για αμυντικές δαπάνες και γιατί

– Ποια μεγάλη αλυσίδα αυξάνει τους μισθούς στους εργαζομένους της

– Πορτογαλία: Κατά 34% αυξήθηκε ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων το 2020

Σχετικα αρθρα

Το νέο ΔΣ της Ideal Holdings

admin

ΕΥΔΑΠ: Στην έκτακτη ΓΣ στις 24 Δεκεμβρίου oι συμβάσεις με το Δημόσιο

admin

ΕΥΔΑΠ: Οι συμβάσεις με το Δημόσιο σε έκτακτη ΓΣ στις 24 Δεκεμβρίου

admin

Ideal: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

admin

Profile: Εξασκήθηκαν 110.355 δικαιώματα στο stock option plan

admin

Αγροτικός Οίκος Σπύρου: Στα 10,8 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις στο εννεάμηνο

admin

Αγροτικός Οίκος Σπύρου: Στα €1,27 εκατ. το EBITDA στο 9μηνο

admin

Χατζηδάκης (Beta ΑΧΕΠΕΥ): Δίχτυ προστασίας στις πιέσεις τα εταιρικά αποτελέσματα

admin

Alpha Αστικά Ακίνητα: Μειωμένα EBITDA στο γ’ τρίμηνο

admin

Αφοί Κορδέλλου: Πωλήσεις €40,4 εκατ. στο 9μηνο- Ετήσια αύξηση 56,4%

admin

Kαταστήματα: Διευκρινίσεις της ΕΣΕΕ για τη λειτουργία τις τελευταίες Κυριακές του 2021

admin

Οι νικήτριες startups του ESG challenge της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

admin