Image default
Επιχειρήσεις

Pasal Development: Restart με «κλεισμένο» χαρτοφυλάκιο 150.000 τ.μ. στα logistics

«Ο κλάδος των logistics και των αποθηκευτικών χώρων θα είναι ένας από τους τρεις βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της εταιρείας σε αυτή τη φάση», ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Pasal Κώστας Μαρκάζος κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. «Οι άλλοι δύο πυλώνες αφορούν τα κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα, όπως τα σχολικά κτίρια που ήδη εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας και τον  κλάδο των καταστημάτων σούπερ μάρκετ, όπου επίκεινται επίσης νέες συμφωνίες για την Pasal. Υπολογίζουμε ότι στο τέλος του χρόνου η αξία των ακινήτων μας θα είναι κοντά στα 110 – 120 εκατ.».

Χθες, Παρασκευή, η γενική συνέλευση ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 20 εκατ. ευρώ με εισφορές σε είδος και την έκδοση 18.204.903 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,50 ευρώ η κάθε μία και με τιμή διάθεσης 1,10 ευρώ έκαστη με εισφορά μεριδίων καταρχάς επί δύο ακινήτων logistics στον Ασπρόπυργο της ΝΟΕ Μεταλλικές Κατασκευές του Ηλία Τσίκλου. Επιπλέον 11,36 εκατ. νέες μετοχές θα διατεθούν στην βασική μέτοχο της εταιρείας, την Sterner Stenhus Greece  με εισφορά από την τελευταία στην Pasal του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ‘’JPA Κατασκευή και Διαχείριση Σχολείων Αττικής’’ καθώς και ομολογιών εκδόσεως της τελευταίας. Στην ‘’ομπρέλα’΄της JPA περιλαμβάνεται το ΣΔΙΤ για τις δέκα σχολικές μονάδες αξίας 12,5 εκατ. ευρώ, που θα εισφερθούν στην Pasal από τον βασικό της μέτοχο, ενώ μετά την αύξηση, το ποσοστό της ΝΟΕ θα διαμορφωθεί στο 19,5% και της Sterner Stenhus Greece στο 75%.

Το πλάνο του 2021 

Σύμφωνα πάντως με τον επικεφαλής της Sterner Stenhus κ. Ηλία Γεωργιάδη, για το 2021 προγραμματίζεται νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αλλά και η έκδοση ομολόγου με προοπτική η εταιρεία τουλάχιστον να διπλασιάσει το χαρτοφυλάκιό της: «Όπως έχουμε πει, μας ενδιαφέρουν οι μακροχρόνιες μισθώσεις,  θα κάνουμε επενδύσεις στα logistics και τους βιομηχανικούς χώρους, κοιτάμε επίσης σούπερ μάρκετ και γενικότερα ακίνητα που σχετίζονται με κοινωνικού χαρακτήρα χρήσεις. Επιπλέον είναι στρατηγική απόφαση να διευρύνουμε τη μετοχική βάση της εταιρείας και κοιτάμε να προχωρήσουμε σε νέα αύξηση κεφαλαίου το πρώτο τρίμηνο του 2021 και την έκδοση ομολόγου μέχρι το καλοκαίρι. Στόχος μας να γίνουμε μια δυνατή εταιρεία στο Χρηματιστήριο, με ισχυρές ταμειακές ροές καθώς και να τριπλασιάσουμε την αξία της τα επόμενα τρία χρόνια». 

Διαβάστε περισσότερα 

Από 10 έως 20 δισ. ευρώ η συμβολή των νέων «κόκκινων» δανείων στο ιδιωτικό χρέος 

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4: Άνοιξε η πλατφόρμα 

Υπ. Οικονομικών: Ετοιμάζει έξυπνες δανειακές κινήσεις – Τι προβλέπει το Πρόγραμμα Δανεισμού για το 2021

Σχετικα αρθρα

Εξαγορές στο εξωτερικό ετοιμάζουν οι ελληνικές εταιρίες πληροφορικής

admin

ΕΣΕΕ: Κατάρτιση για 7.000 εργαζόμενους σε ηλεκτρονικό εμπόριο και logistics

admin

Apivita: «Αντοχή» στον τζίρο, πλήγμα στα κέρδη από την πανδημία για τους Ισπανούς (pic)

admin

Αναπτυξιακός νόμος: Ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες για 134 επενδυτικά σχέδια

admin

Επ.Κεφαλαιαγοράς: Πρόστιμα €2,5 εκατ. σε 16 φυσικά πρόσωπα λόγω Folli-Follie

admin

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Νέα πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ για την υπόθεση Folli Follie

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Έβδομη περίοδος εκτοκισμού ΚΟΔ-Πότε θα γίνει η καταβολή

admin

Revoil: Αυξήθηκαν κατά 9,84% τα κέρδη προ φόρων στο α’εξάμηνο

admin

Foodlink: Ανήλθε στο 31,43% το ποσοστό στην Αθηναϊκή Α.Ε.

admin

Χατζηδάκης (Beta ΑΧΕΠΕΥ): «Τα αγαθά κόποις κτώνται»

admin

ΓΕΚΕ: Στο 97,83% ανήλθε το ποσοστό της οικογένειας Κεφάλα

admin

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Πότε θα ξεκινήσει η χρηματοδότηση από το «πακέτο» 3,9 δισ. ευρώ

admin